Moesgaard Museum har solgt Skovmøllens restaurant

Der var stor mediebevågenhed, da Moesgaard Museum for et nogle måneder siden satte spisestedet Restaurant Skovmøllen, beliggende i Marselisborg Skovene i det sydlige Aarhus, til salg. Handlen af den velkendte ejendom fra 1740 er nu faldet på plads og er formidlet af EDC Erhverv Poul Erik Bech. Moesgaard Museum ser frem til at dele det idylliske sted med den nye ejer og restauratør.

Moesgaard Museum har nu gennemført salget af restaurantdelen på Skovmøllen med et etageareal på 654 m² og grundareal på 3.753 m² og er dermed nået i mål med planen for frasalg. Det er selve restaurantdelen af Skovmøllen, der er solgt fra. Den fredede vandmølle tilhører fortsat museet og indgår i museets formidling af herregårdsmiljøet ved Moesgaard.

”Vi glæder os meget til samarbejdet med den nye ejer af restaurantdelen. Vi har haft en rigtig god dialog om udvikling af Skovmøllen, og derfor er vi helt sikre på, at vi sammen kan tage godt vare på Skovmøllens helt unikke kulturmiljø. Vi tror på en stærkere varetagelse af Skovmøllens udvikling ved, at vi nu får en ejer, der driver restauranten i stedet for den forpagtningsmodel, vi hidtil har kørt med. Samtidig frigiver salget nogle midler, vi kan bruge på museumsdrift,” siger direktør Mads Kähler Holst fra Moesgaard Museum.

Skovmøllen Restaurant har været forpagtet ud gennem mange år, mens museet har drevet selve møllen, hvor der ved særlige lejligheder har været mulighed for at se det gamle mølleværk køre. Det er Moesgaards plan at fortsætte de aktiviteter efter en restaurering af møllen.

Skovmøllen er noget helt særligt

Den nye ejer af restaurant Skovmøllen, Jens Holm Møller, glæder sig til at tage imod både nye og gamle gæster og til at skabe nye initiativer. Han overtager restaurant Skovmøllen 31. december 2021 og bruger tiden frem til overtagelsen til at få ansat et hold af nye medarbejdere.

”Jeg tror, jeg taler for de fleste aarhusianere og andre besøgende, når jeg siger, at Skovmøllen er noget helt særligt. Der er mange minder forbundet med stedet og Skovmøllen har for mange været rammen om helt særlige begivenheder som familiefester, barnedåb og bryllupper, men Skovmøllen er også stedet, hvor vi mere uformelt kan komme forbi og drikke varm kakao på en gråvejrsdag. Vi vil gøre restauranten mere tilgængelig, så vi i løbet af foråret vil udvide åbningstiderne og tilbyde attraktive mødepakker for virksomheder, der ønsker et alternativ til det klassiske mødelokale. Vi vil fokusere på de danske højtider og forhåbentligt være med til at skabe nye traditioner,” siger Jens Holm Møller.

Et specielt stykke Aarhus’ historie

EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af restaurant Skovmøllen med Moesgaard Museum som sælger. Frank Heskjær, Head of Retail & Office i Aarhus, siger:

”Store dele af området omkring Moesgård er omkranset af smuk skov og med stranden i umiddelbar nærhed, så der er tale om en virkelig smuk beliggenhed. Det er altså et helt specielt stykke Aarhus’ historie, som den nye ejer og restauratør har købt. Det er liebhaveri, og det har naturligvis et specielt krydderi over sig, at sælgeren er et museum. Med den store bevågenhed og det populære sted, så har vi oplevet stor interesse for salget, og det er ikke overraskende, at stedet er solgt efter kun nogle måneder på markedet.”

Frank Heskjær og EDC Erhverv Poul Erik Bech har noget lignende til salg, da Constantia2 med fest- og konferencecenter, værtsbolig og mini B&B ved Brabrandsøen ved Aarhus er til salg for 12,5 mio. kr.

Frank Heskjær

Head of Retail
Telefon: 58587879
Mobil: 53307374
E-mail: fth@edc.dk