Tålmodighed skaber succes i Roskildes nye kreative bydel Musicon: ”Her hjælper vi hinanden”

EDC Erhverv Poul Erik Bech Roskilde har netop udlejet det sidste af tre flotte lejemål i Roskildes nye kreative bydel, Musicon. Senest er Merch Fabrikken Skateshop, en supercool skatebutik, flyttet ind i det sidste ledige butikslejemål på i alt 176 m² på Rabalderstræde 1. Core Property stillede EDC Erhverv Poul Erik Bech opgaven om at udleje butikslokalerne, og det krævede lidt mere tålmodighed end først antaget.

Området Musicon er udviklet med store ambitioner indenfor kunst, arkitektur og bæredygtighed og bærer præg af iværksætteri og kreative ideer. Den unikke bydel oplever stor vækst i disse år, og den lokale skatebutik, der sælger alt fra tøj og merchandise til skateboard og BMX-cykler, har nu fået endnu større og moderne lokaler at boltre sig i:

“Vi rykker små 100 meter væk fra vores tidligere placering her i Musicon, men vi kommer over i noget langt større. Det betyder helt konkret, at vi kan tilbyde kunderne flere brands og få BMX cykler med i sortimentet også. Dertil giver de nye rammer rigtig fin mening for os, da vi får en større synlighed i gadebilledet, og derfor håber vi på at få mere trafik til butikken. Tidligere har vi været gemt lidt væk ovre ved Containerstriben,” siger Dennis B. Andersen, ejer af Merch Fabrikken, og fortsætter:

“Jeg havde længe gået og tænkt over at flytte, men det skulle være til et andet sted i Musicon. Det er et alternativt område, der skiller sig ud. Her er mange små iværksættere, og vi sparrer ofte med hinanden på tværs af butikkerne. Så det er et fedt område, hvor jeg har et stærkt netværk, og hvor vi hjælper hinanden. Og så er det selvfølgelig fedt fortsat at være tæt på både den inden- og udendørs skateboardbane, hvor kunderne kan tage hen og teste deres nye gear af.”

Højt til loftet og ekstraordinært samarbejde
Skatebutikken flytter ind i topmoderne og nyopførte lokaler, hvor især de to indgangspartier, faciliteter af højeste kvalitet og indbydende vinduespartier kendetegner ejendommen. Lokalernes størrelse og indretning har også muliggjort et spændende samarbejde:

“Jeg synes, det er en fed butik med en god størrelse og loftshøjde, der giver mulighed for, at vi kan lave endnu flere workshops og events i fremtiden. Hele set-uppet har desuden gjort det muligt at få en dygtig fotograf, Katrine Vej Catalan Flores til at leje sig ind i butikken også. Hun har hjulpet os med billeder før, så vi kender hinanden godt, og vi ser begge frem til at skulle begå os i de samme lokaler. Så nu skaber vi en form for hybridbutik, der lige er åbnet, mens vi stadig går og gør helt klar,” siger Dennis B. Andersen.

Katrine Vej Catalan Flores er selvstændig fotograf, der tager flotte billeder af alt fra livsstil, mode og bryllupper og konfirmationer. Du kan se Katrines arbejde på www.bycatalanphotography.com. Merch Fabrikken og ByCatalan Photogrophy forventer at holde en fælles åbningsfest engang i marts 2023.

Tålmodighed er en dyd
Alexander Wenzel, erhvervsrådgiver i EDC Erhverv Poul Erik Bech Roskilde, har formidlet udlejningen af alle tre udlejningssager i Musicon.

Han siger: “Vi har undervejs haft mange fremvisninger og drøftelser med mulige lejere, udlejere og Roskilde Kommune for at fremskynde processer, når en mulighed opstod. Vi har arbejdet med sagen i over et år, så der har altså været en del emner. Nu har vi fået sat kronen på værket sammen med udlejer, Core Property Management, hvor den sidste udlejning er i hus. Det har været en lang og sej proces for alle involverede, men med lidt knofedt og en smule tålmodighed, kom vi i mål og har fået skabt en succes i Musicon.”

Udover Merch Fabrikken Skateshop har også genbrugstøjsforretningen Om-Klædning og caféen LOCAL BY ME fundet nye lokaler i Musicon ved hjælp fra EDC Erhverv Poul Erik Bech Roskilde.

“LOCAL BY ME – ‘Din gårdbutik i byen’ var den første af de 3 forretninger, der åbnede for omtrent ét år siden, mens der stadig blev bygget den ene etagebygning efter den anden. De kommer til bydelen med god mad og drikke lavet på lokale råvarer fra Sjælland og er bestemt et besøg værd. Forinden Merch Fabrikken flyttede Om-Klædning ind i lokalerne i sommeren 2022. De har allerede fået stor succes med deres kreative koncept indenfor genbrug og upcycling,” fortæller Alexander Wenzel og fortsætter:

“Det er lidt vemodigt, at sagen i Musicon nu er løst. Det har været en fornøjelse at samarbejde med Core Property og de tre lejere, selvom processen blev lidt længere, end vi havde håbet. Vi tror dog på, at lejerne får en fantastisk tid i det sprudlende og attraktive område i Roskilde. Vi ser ligeledes frem til at skulle samarbejde med Core Proberty i den nærmeste fremtid om andre, spændende udlejninger.”

Alexander Wenzel

Erhvervsmægler, MDE, PBA Finans
Telefon: 58587635
Mobil: 51147806
E-mail: alwe@edc.dk