Energibyen Esbjerg

Også Sydvestjylland er kendetegnet ved stor interesse for lagerplads. ”Esbjerg har en del produktionsvirksomheder, og vi kan mærke efterspørgsel på lagerlokaler fra mange brancher, ikke mindst nethandel,” fortæller Jesper Ølgaard Bloch, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Esbjerg. Som eksempel fremhæver han Kids-world.dk i bydelen Sædding, som EDC Erhverv har bistået med både køb og udlejning.

”Virksomheden handler med børnetøj og legetøj online og oplever store vækstrater som så meget andet nethandel. Det konkretiseret ved, at den ejendom vi solgte til virksomheden for få år siden, som dengang var alt for stor til Kids-world alene, nu bliver suppleret med to nybyggede lagerhaller på i alt ca. 4.000 m², der næsten fordobler lagerkapaciteten.”

Positionen som landets førende energi- og olieby præger også det lokale marked for lager- og industrilokaler, fortæller Jesper Ølgaard Bloch:

”Oliebranchen bruger typisk femårige kontrakter med fx underleverandører, og mange aftaler udløber nu her. En del bliver nok forlænget, men posen plejer at blive rystet, så nogle virksomheder får nye opgaver og har brug for mere plads – og der har vi en vigtig rolle at udfylde som erhvervsmæglere.”

”For vindindustrien er Esbjerg også et epicenter. Faktisk er Esbjerg Havn Nordeuropas største udskibningshavn for vindmøller, hvilket giver rigtig mange aktiviteter, også fra underleverandører.”

I andre dele af det sydlige Jylland bliver markedet trukket af helt andre erhvervsgrene, anfører Jesper Ølgaard Bloch: ”Trekantområdet og især Vejle og Kolding er vigtige knudepunkter for transportsektoren. Her er i øjeblikket vild efterspørgsel på logistikejendomme, fordi en meget stor andel af godset i Danmark kommer igennem området og måske skal lastes om.”

Vil du blive opdateret på markedet for industriejendomme?

Hent den nyeste udgave af vores magasin IndustriFokus her.

Jesper Ølgaard Bloch

Partner, Ejendomsmægler MDE, Valuar, MRICS
Telefon: 58587406
Mobil: 28830009
E-mail: jbl@edc.dk