Rekordsalg af Nyhavn 57: Dyreste m²-pris for erhvervsejendom i Nyhavn nogensinde

At m²-prisen i Nyhavn, på en af Danmarks mest kendte, ikoniske og velbesøgte adresser, er høj, kommer nok ikke som en overraskelse. Men rekorden er alligevel blevet slået med en pris på ca. 67.000 kr. pr. m² for forhuset på Nyhavn 57 på solsiden af Nyhavn, hvor ejendommen endda behøver en istandsættelse før genudlejning. EDC Erhverv Poul Erik Bech København har netop formidlet salget af hele forhuset med 5 ejerlejligheder for 26 mio. kr., hvor der desuden er mulighed for udeservering.

Nyhavn 57 er historisk perle på en ikonisk adresse i Nyhavn. Helge Rud Larsen, ejendomsmægler, EDC Erhverv Poul Erik Bech, der har formidlet salget af erhvervsejendommen, siger: ”Vi er rigtig glade for at forhandlingerne og salget er faldet på plads. Der har været en hel del forhandlinger med forskellige interesserede købere, der hver på sin vis har vist seriøs interesse. Men til sidst kom, som i mange handler heldigvis, den rette køber. Det er en enestående og unik ejendom, som er fredet.”

Fredningen omfatter hele ejendommen, bl.a. begrundet med arkitektoniske og kulturhistoriske værdier, gårdforløbet og at bygningerne udgør en væsentlig del af fortællingen om de mange pakhuse og småindustrier, der var karakteristisk for Nyhavnsbebyggelsen, så det er noget af en historisk perle.

Usædvanlig god handel
Helge Rud Larsen, EDC Erhverv Poul Erik Bech fortsætter: ”Sælger har været meget tilfreds med samarbejdet, og vi har været i løbende dialog igennem hele forløbet for at finde den ideelle køber. Han købte Nyhavn 57 umiddelbart efter finanskrisen, så det har været en usædvanlig god handel for ham.”

”Køber vil givetvis anvende kælderen til formål indenfor restaurationsbranchen, da forhuset bl.a. indeholder 2 erhvervslejemål i kælder og stue. Kælder er under væsentlig forbedring og pt. ledig for køber. Der er fra Kulturstyrelsen givet tilladelse til at udgrave kælderen, så loftshøjden bliver ca. 250 cm. Samtidigt er mulighed for attraktiv udeservering på fortovet med ca. 12 pladser, hvilket naturligvis, udover den historiske, velkendte ejendom midt i byen, er med til at give den høje pris for ejendommen.”

”Køber vil bruge penge på at udvikle ejendommen før genudlejning eller anvendelse til eget brug. Til gengæld kan køber eller kommende ejer af forhuset glæde sig over, at baghuset, der i dag ligger på lejet grund, frit falder tilbage til forhuset 1. april 2080. Den solgte ejendom omfatter hele forhuset, som er opdelt i 5 ejerlejligheder med et samlet areal på 389 m2.”

Helge Rud Larsen

Cand. polit, ejendomsmægler og valuar, MDE
Telefon: 58588723
Mobil: 20218143
E-mail: hrl@edc.dk