Erhvervsejendom i Hårlev solgt til nuværende lejer

Erhvervsejendom med isoleret hal og god administrationsbygning i Hårlev syd for Køge er solgt til lejerne i ejendommen Højager Belysning. I Midt- og Sydsjælland har efterspørgslen generelt været stigende i de senere år, men der er lokale forskelle på markedet, fortæller EDC Erhverv Poul Erik Bech, der har stået for salget.

Erhvervsejendommen i Hårlev er solgt til 4.900.000 kr. og en kvadratmeterpris på 3.558 kr. Kenneth Wagner, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Køge, udtaler: ”Ejendommen blev købt af ejendommens nuværende lejere Højager Belysning, og vi repræsenterede sælger i handlen. Derfor er det også helt optimalt, at de har valgt at købe ejendommen. Til trods for sælger og køber har kendt hinanden gennem mange år, viste forløbet tydeligt, hvor vigtigt det er at have professionelle rådgivere med i processen omkring en ejendomshandel. Både sælger og køber udtrykker stor tilfredshed med handlen kunne falde på plads, og de vilkår handlen faldt på plads under.”

Direktør for Højager Belysning Carsten Larsen udtaler: ”Vi er meget glade for at vi kunne nå til enighed og købe ejendommen, så vi fortsat kan drive Højager Belysning videre fra de kendte og gode rammer.” Også sælger Klaus Kirkø har været tilfreds med forløbet: ”Jeg er yderst tilfreds med EDC’s håndtering af salget af min ejendom. Forløbet har været topprofessionelt.”

Ejendommen i Hårlev har en beliggenhed med god synlighed fra Faxevej, hvor der dagligt er mange forbipasserende. Den ligger 1,4 km fra Hårlev St., 15 km fra Køge St. og 15,5 km fra Sydmortorvejen. Ejendommen er bygget til de behov, som den nuværende lejer har med et grundareal på 6.867 m², et etageareal på 1.377 m² og mulighed for at bygge ca. 1.370 m² yderligere på grunden.

Forskel på de store byer og ’Udkantsdanmark’

Generelt går det godt på det Midt- og Sydsjællandske ejendomsmarked. Kenneth Wagner, EDC Erhverv Poul Erik Bech, fortæller: ”Vi oplever fortsat god efterspørgsel på lokaler til kontorbrug, lager og detail. Der er også stor efterspørgsel på boligudlejningsejendomme, og det gælder både for nyopførte og ældre ejendomme. På det Midt- og Sydsjællandske ejendomsmarked er det primært indenlandske investorer, der er aktive. De søger bedre forrentninger af deres investeringer ved at søge uden for København, og de er især interesseret i ejendomme med god infrastruktur.”

Dog er netop forskelle på infrastruktur med til at skabe et opdelt marked: ”Det Midt- og Sydsjællandske ejendomsmarked er for tiden meget opdelt. Det er det generelle billede, at infrastrukturen styrer efterspørgslen. Der er stort set efterspørgsel efter alle typer af velbeliggende erhvervsejendomme, men markedet er opdelt mellem de større byer og de områder, som pressen kalder ’Udkantsdanmark’.”

”Er vi uden for byskiltene, er det status quo, mens større byområder oplever vækst. Det Midt- og Sydsjællandske ejendomsmarked er præget af en stor og forskellig geografi. Det er med til at skabe et opdelt marked, hvor vores rådgivning af den konkrete kunde om den konkrete ejendom er blevet endnu mere central for at lykkes med et salg eller en udlejning,” siger Kenneth Wagner, EDC Erhverv.