Erhvervsejendomme i EnergiMetropol Esbjerg

Claus Sørensen Ejendomme A/S er en lokal Esbjerg virksomhed i vækst, der beskæftiger sig med fast ejendom og som råder over 56.000 m² bolig- og erhvervsareal til udlejning. Ejendomsvirksomheden har et tæt samarbejde med EDC Erhverv Poul Erik Bech i EnergiMetropol Esbjerg – Danmarks femtestørste by. Esbjerg har udover Europas to største Power-to-X-anlæg i støbeskeen – også stort fokus på at få tilflyttere samt flere uddannelser og studerende til byen. Havnen er i øvrigt Nordeuropas største udskibningshavn for havvindmøller.

Lars Kjærgaard har været direktør i Claus Sørensen Ejendomme A/S de sidste 3½ år. Han har en baggrund fra den finansielle verden og tidligere har været indehaver af et ejendomsmæglerfirma i Esbjerg. Han siger:

”Vi beskæftiger os udelukkende med aktiviteter inden for fast ejendom og råder aktuelt over ca. 56.000 m2 bolig- og erhvervsareal til udlejning, derudover har vi pt. ca. 200 attraktive boliglejemål i varierende størrelser. Vores portefølje består af enten nye eller nyrenoverede ejendomme. Vi er en udviklingsorienteret virksomhed, der løbende er vækstet, og vi er udelukkende til stede i Esbjerg området, hvor vi ser mange positive vinde på energi- og uddannelsesområdet, som gør Esbjerg til en attraktiv by at bo og arbejde i.”

Han henviser bl.a. til Education Esbjerg, der arbejder på at skabe og brande en attraktiv studieby, så flere unge får lyst til at studere og flere færdiguddannede vælger at søge job i byen, og som samarbejder med virksomheder, uddannelsesinstitutioner, Esbjerg Kommune og byens unge.

På energiområdet er der et nyt, stort Power-to-X-anlæg på vej, hvor der investeres milliarder i at opføre Europas største PtX-anlæg, som skal stå klar i 2024 og skabe 200-300 arbejdspladser. Anlægget omdanner grøn elektricitet til brint, som kan bruges direkte i lastbiler og anden tung landtransport. Planen er, at Esbjerg skal huse to PtX-anlæg, som på hvert deres område bliver Europas største.

God samarbejdspartner
I den seneste tid har EDC Erhverv Poul Erik Bech løst et par store sager for Claus Sørensen Ejendomme i Esbjerg.
Direktør Lars Kjærgaard siger:

”Møbelvirksomheden Unique Furniture har for nylig lejet mere end 5.000 m² lager og logistik på Spangsbjerg Møllevej 100 i Esbjerg i en del af de tidligere ’Vestfrost lokaler’. Vi er glade for den nye lejer, og vi kan melde ’udsolgt’ af erhvervslokaler, hvilket er absolut tilfredsstillende og sagen er løst på fin vis. EDC hjælper os også med at udleje det nyrenoverede domicil ”Isværket” på kajkant ved Esbjerg Havn på i alt 4.300 m2, hvor vi er delejere og udlejer fleksible, præsentable og topmoderne kontorlokaler i forskellige størrelser.”

”I det hele taget har vi et godt og konstruktivt samarbejde med EDC Erhverv Poul Erik Bech, hvor jeg også kender Karsten Lindgård Jensen fra tidligere. Det er vigtigt med gode samarbejdspartnere for at få succes, og vi netop kan tale åbent om udfordringerne, så vi løser sagerne bedst muligt sammen. Vi ved vi får en seriøs og fornuftig samarbejdspartner, der gør tingene ordentligt. Der bliver altid fulgt meget fint op på tingene og alle forespørgsler bliver fulgt op og til dørs. Selvom vi har et langvarigt samarbejde, bliver der holdt fast og der slækkes ikke på seriøsiteten og indsatsen, så vi er meget tilfredse med samarbejdet.”

Erhvervsejendomme Esbjerg
EDC Erhverv Poul Erik Bech Esbjerg fik i 2020 det bedste år nogensinde – og det resultat blev faktisk slået ret pænt i 2021 også. Karsten Lindgård Jensen, direktør og partner siger om markedet i Esbjerg:

”Generelt kan vi rimeligt hurtigt sælge eller udleje de ting, vi har på hylderne, da efterspørgslen er høj. Boligudlejningsejendomme fylder klart mest i markedet, og vi oplever fortsat pæn efterspørgsel, der har presset afkastkravene ned på historisk lave niveauer. På kontorer har vi været i en situation i Esbjerg, hvor der for ca. 10 år siden blev bygget en hel del nye kontordomiciler, så der har været en periode med et større udbud end efterspørgsel, men det er klart ved at vende nu – og generelt er det positivt for efterspørgslen, at ledigheden er lav.”

Claus Langelund, ny partner og afdelingschef i EDC Erhverv Poul Erik Bech Esbjerg, supplerer: ”Som resten af landet mærker vi en større efterspørgsel efter lager- og produktionslokaler, og udbuddet er faktisk noget begrænset, så vi søger gode lager- og produktionsfaciliteter til salg og udlejning. Detailsegmentet har været under stort pres i løbet af pandemien. De gode lokationer er efterspurgte, mens de mindre gode lokationer er sværere at afsætte, men detail har klaret sig langt bedre end forventet, hvilket også gælder Esbjerg.”

Claus Sørensen Ejendomme: Fondsejet ejendomsudvikling
Claus Sørensen Ejendomme er et fondsejet ejendomsselskab og en del af Claus Sørensen Gruppen. Siden 1972 har de investeret i ejendomme og udviklet ejendomsprojekter til udlejning og salg til såvel private som erhverv i Esbjerg og omegn. De udvider løbende deres ejendomsportefølje med ejendomme, der passer i stil og kvalitet. De har hovedkontor i Esbjerg og er en velkonsolideret, fondsejet virksomhed. Læs mere på www.csgruppen.dk

Esbjerg Kommune: Danmarks energimetropol
Esbjerg Kommune har mere end 115.000 indbyggere. Esbjerg by har mere end 72.000 indbyggere og by og kommune er Danmarks femtestørste. Esbjerg er Danmarks EnergiMetropol og har en høj beskæftigelse med produktion af olie, gas og vind. Energiproduktionen har en afsmittende effekt på en række supporterhverv. Esbjerg ønsker at bevare sin dominerende energiposition og satser stort på grøn energi. Fx med Horns Rev 3 – Danmarks, Skandinaviens og Vattenfalls største havmøllepark. Nyeste skud på stammen er to milliardprojekter, der bliver Europas største Power-to-X-anlæg, som skal omdanne grøn elektricitet til brint. Byens største industriområde er havnen, hvor en lang række virksomheder har tilknytning til energisektoren og offshore-aktiviteter, mens det tidligere så store fiskerihverv for længst er fraflyttet byen.

Syddansk Universitet og Aalborg Universitet (fokus på ingeniør- og naturvidenskab) er placeret i Esbjerg. Det sikrer adgang til veluddannet og kompetent arbejdskraft. Et nyt initiativ er Education Esbjerg, der arbejder på at skabe og brande Esbjerg som en attraktiv studieby.

Esbjerg bymidte har et veludviklet detailhandelsliv med et bredt udvalg af lokale butikker, restaurationer og velkendte detailkæder. Kommunen rummer kultur- og sportsfaciliteter i absolut topklasse bl.a. med et musikhus, en af landets flotteste fodboldstadions og nye, topmoderne arenaer indenfor både håndbold og ishockey. Disse faciliteter er en del af byens DNA som kultur- og idrætsby.

Læs også Investor Fokus april 2022

Karsten Lindgård Jensen

Seniorkonsulent HD (R)
Telefon: 58587407
Mobil: 23207921
E-mail: klj@edc.dk

Claus Langelund

Afdelingschef & Partner
Telefon: 58587357
Mobil: 51440057
E-mail: cll@edc.dk