Flere investorer søger mod Sønderborg

Sønderborg og omegn er i vækst, og investorerne har da også fået øjnene op for investeringsejendommene i området med sine høje afkast. Det fortæller Ib Hansen, erhvervschef i EDC Erhverv Poul Erik Bech Sønderborg.

1. Hvad er det attraktive ved Sønderborg og omegn for ejendomsinvestorer?

”Sammenlignet med de større byer får man højere afkast på investeringsejendomme i Sønderborg Kommune, hvilket er et stort trækplaster. Generelt får flere og flere investorer da også øjnene op for den positive udvikling i Sønderborg, der næstefter Aabenraa er den by i Sønderjylland, hvor der opføres mest erhvervsbyggeri. Sønderborgs nye bydel Byens Havn er bl.a. ét af de udviklingsprojekter, der har været med til at løfte byen med en samlet investeringssum på over 1,5 mia. kroner.” 

2. Hvordan har efterspørgslen på investeringsejendomme udviklet sig de senere år, og hvad er særligt efterspurgt – og af hvem?

”Vi oplever en stadig stigende interesse for investeringsejendomme i Sønderborg og omegn og har flere og flere skrevet op i EDC Erhvervs Køber-/Lejerkartotek. Ved indgangen til september var der fx 65 investorer skrevet op i Køber-/Lejerkartoteket, som var på udkig efter investeringsejendomme i Sønderborg. Det er en stigning på 55 procentpoint siden september 2018. Ligesom i resten af landet er der også størst interesse i boligudlejningsejendomme – primært fra lokale investorer. Men vi mærker også stigende efterspørgsel fra regionale investorer, som er tiltalt af de højere afkast end i de større byer.”

3. Hvad brænder du særligt for ved investeringsmarkedet?

”Der er godt gang i investeringsmarkedet, hvilket gør det sjovt at beskæftige sig med, og investeringsområdet er da også mit hjertebarn. Jeg beskæftiger mig med alle segmenter inden for erhvervsområdet, men har primært beskæftiget mig med investeringsmarkedet, siden jeg blev ansat i 2012. Desuden er jeg født i området og sætter derfor stor pris på at få mit stærke lokalkendskab i spil, når jeg hjælper investorerne ved salg og køb.”