Fra bilcenter til coronatestcenter på tre uger

Region Hovedstaden har lejet sig ind i det tidligere ALD Bilcenter i Taastrup. Efter overtagelsen blev der lynhurtigt iværksat en større ombygning, og kun to uger senere kunne de første tests i starten af december 2020 blive foretaget i det nye, permanente coronatestcenter. FF Capital A/S ejer ejendommen, og EDC Erhverv Poul Erik Bech Herlev har stået for udlejningen.

I kapløb med det stigende smittetal rykkede Region Hovedstaden i november 2020 ind på Taastrupgårdsvej 28, som FF Capital A/S i sin tid opførte til brug for ALD Bilcenter. Frank Kristensen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Herlev, fortæller:

”Fra vi fik en henvendelse fra Region Hovedstaden, som ønskede at etablere et testcenter på stedet, gik processen meget stærkt. Heldigvis stod bygningen allerede tom, så det var muligt med en hurtig overtagelse. Der er mange årsager til, at ejendommen passer godt til behovet. Først og fremmest er stedet lettilgængeligt med adgang til flere motorvejsforbindelser, og ejendommen er nem at komme til, da der er et stort stenbelagt og belyst parkeringsareal. Selve ejendommens indretning og stand har også været en vigtig faktor, og det samme gælder det høje sikkerhedsniveau med trådhegn og god portadgang.”

Efter blot to ugers byggearbejde åbnede den første del af testcenteret i det gamle bilcenters vaskehal. Imens det kliniske personale podede de første borgere, arbejdede håndværkerne videre i de tilstødende lokaler og varehusets første sal, og blot en uge senere stod testcenteret helt færdigt. Region Hovedstaden har indgået en permanent lejeaftale på ejendommen, da det er tanken på sigt også at indrette et vaccinationscenter i den fritliggende kontorbygning. Ejendommen har et etageareal på 4.809 m² og et grundareal på 22.035 m².

Styrket indsats på Vestegnen

Coronatestcenteret i Taastrup blev oprettet, da mange kommuner på den Københavnske Vestegn har været ramt af høje coronatal. I en pressemeddelelse udsendt af Region Hovedstaden forinden åbningen af testcenteret, udtaler Michael Ziegler, borgmester i Høje Taastrup Kommune:

”Jeg er glad for, at Høje-Taastrup med så kort varsel har kunnet hjælpe med at pege på en yderst velbeliggende grund med tilhørende rummelige bygninger, som Region Hovedstaden hurtigt kan indrette det nye testcenter i. Det er godt for regionens borgere, og det er også godt for Høje-Taastrups egne borgere. Vi har alle en fælles interesse i at få nedbragt smittetallene for COVID-19, og vi ved, at adgang til test spiller en meget stor rolle heri.

Frank Kristensen, EDC Erhverv Poul Erik Bech, siger: ”Høje-Taastrup kommune har godt 50.000 indbyggere, og grundet placeringen nær hovedstaden er kommunen hjemsted for en lang række virksomheder. Det er en stor kommune, som mange har deres daglige gang i, så det nye testcenter har uden tvivl gjort vejen til et testcenter kortere for mange mennesker. For os har det naturligvis været en anden type sag, end vi er vant til, og det har været et spændende forløb, hvor alle virkelig har gjort deres for at få testcenteret op at køre.”

Vil du blive opdateret på markedet for industriejendomme?

Hent vores magasin IndustriFokus her

Frank Kristensen

Partner, ejendomsmægler og valuar, MDE
Telefon: 58587789
Mobil: 51680468
E-mail: fkr@edc.dk