Freja ejendomme har netop solgt misbrugs- og flygtningecenter: Foldbjergcenter omdannes til bosted for psykisk sårbare

Statens ejendomsselskab Freja ejendomme har netop solgt det tidligere misbrugs- og asylcenter Foldbjergcenter i Vrå i Nordjylland. Køber har planer om at omdanne stedet til bosted for psykisk sårbare borgere. Ejendommen har et grundareal på 37.131m2 og et etageareal på 2.240m2 og er blevet solgt gennem EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Tidligere husede Foldbjergcenter Nordjyllands Amts primære behandlingstilbud til misbrugere. Herefter blev stedet omdannet til et asylcenter, og nu er det blevet solgt til Alex Poulsen Ejendomme, der har planer om at åbne et privat bosted for psykisk sårbare borgere. Køber af ejendommen Alex Poulsen er allerede indehaver af det private bosted Fønix i Tranum. Han fortæller, at de har valgt at købe endnu en ejendom pga. stigende efterspørgsel:

”Vi oplever, at flere og flere ønsker at få plads på vores bosted i Tranum, og derfor besluttede vi at gå på jagt efter et sted til en ny afdeling. Det er svært at finde et sted med mange kvadratmeter samlet, så ofte er det statslige bygninger, som er store nok til vores behov. Derfor var det virkelig som at finde en nål i en høstak, da vi stødte på Foldbjergcentret i Vrå. Nu er planen, at vi skal have ansat 35 medarbejdere, og så åbner vi til efteråret.”

Samarbejde mellem Freja og EDC

Statens ejendomsselskab Freja ejendomme har solgt ejendommen til 4,2 mio. kr. gennem EDC Poul Erik Bech. Lars Hansen, erhvervsmægler i Freja ejendomme, fortæller om samarbejdet:

”Vi indhentede flere vurderinger i starten af processen, og på baggrund af vurderingerne besluttede vi at indgå et samarbejde med EDC Poul Erik Bech, som vi også har arbejdet sammen med tidligere. Vi har et godt samarbejde med løbende gensidig orientering og et godt informationsniveau. Der er blevet arbejdet for sagen, og EDC har sørget for, at ejendommen er blevet præsenteret i sit bedste lys.”

Michael Stilling, partner i EDC Poul Erik Bech Aalborg, udtaler: ”I fjord solgte vi en af de mest prominente bygninger i Hjørring for Freja ejendomme – nemlig det tidligere arresthus på Jernbanegade. Det er altid nogle spændende ejendomme, når de kommer fra Freja. De har ofte et stort potentiale, som tiltrækker meget forskellige købere, der har forskellige drømme for, hvad der kan gøres med ejendommene. Derudover er det også en fordel, at statens ejendomme ofte er blevet passet godt på, og det er også tilfældet med Foldbjergcentret, som kun kræver let renoveringsarbejde.”

Foldbjergcenter er kommet i de rette hænder

Hos Freja ejendomme er de særligt tilfredse med, at stedet nu omdannes til et bosted: ”Når vi sælger ejendomme på vegne af staten, er det vigtig for os, at det er den rigtige køber med det rigtige koncept. Vi ser gerne, at ejendommene bliver anvendt til nye formål, der giver noget tilbage til samfundet. Det er det nye bosted et godt eksempel på, så vi er meget tilfredse med salget,” siger Lars Hansen.

Michael Stilling, EDC Poul Erik Bech, fremhæver også, at stedet og den nye ejer er et god match: ”Foldbjergcenter består af en større administrationsbygning og flere mindre bygninger. Derudover ligger den i fredelige omgivelser i den østlige del af Vrå by op til åbent landskab. Derfor ser jeg ejendommen som ideel til et bosted for psykisk sårbare borgere.”