Fremadstormende Basic & More slår dørene op for ny større butik midt i Aarhus

Basic & More taler ind i en trend om selvforkælelse og kreativitet på detailmarkedet. De har oplevet stor succes siden de åbnede deres første butik i netop Aarhus i slutningen af 2021. Nu rykker den populære bolig-, isenkram- og interiørbutik videre i et større lokale på hjørnet af Ryesgade og Sønder Allé, hvor de har indrettet en stor flot butik på 400 m², som åbner den 11. maj. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet lejekontrakten mellem udlejer og Basic & More.

“Der manglede et sådant koncept i markedet. Et koncept der ‘rydder op’ i verden og tager afsæt i den overflod af producerede varer inden for bolig, isenkram og interiør,” siger Rasmus Rask, skifter af Basic & More, og fortsætter:

“Butikken på Søndergade 5 i Aarhus var vores allerførste butik og dermed vores ‘forsøgskanin’. Den oprindelige aftale lød på ét år, men vi endte med at blive der i halvandet år. Vi oplevede en overvældende interesse for vores nye koncept, og faktisk i sådan grad, at butikken på 140 m² ofte var fyldt til renden, så det faktisk skræmte vores kunder væk. Det ønsker vi selvfølgelig ikke, så derfor er vi rigtig glade for, at det lykkedes os at finde et flot stort lokale på Strøget i Aarhus.”

Foruden butikken i Aarhus, har Basic & More seks butikker, bl.a. i København, Aalborg og Odense. Derudover har butikskæden netop indgået en aftale med Danske Shoppingcentre, som betyder at Basic & More åbner 13 nye butikker i løbet af de næste par år. Den første butik åbner i City2 i Taastrup den 25. maj.

Muligheder fremfor begrænsninger
“Det er jo ikke meningen, at vi skal redde verden, men vi bestræber os på at være gode mod miljøet. Derfor har vi også ganske få faste varer på hylderne. Størstedelen af vores varer er hjemkøbte “spildvarer”, som ellers smidt ud. Vi ser muligheder fremfor begrænsninger i det enkelte produkt, og gør vores allerbedste for at give vores kunder en god handel,” fortæller Rasmus Rask.

Samme tilgang gjorde sig gældende, da Basic & More skulle finde deres nye butikslokale i Aarhus.

“Jeg har været med at opbygge butikker gennem mange år og har lært at se muligheder fremfor begrænsninger i butikslokaler. Det er ingen hemmelighed, at lokalet trængte til en kærlig hånd, men i stedet for at løbe skrigende bort, indgik vi en god dialog med udlejer og blev enige om, at hjørnebutikken skulle danne rammen for vores nye flotte butik i Aarhus,” siger Rasmus Rask.

Trend på detailmarkedet
Basic & More har et bredt udvalg af varer på hylderne i deres butikker og på deres webshop med alt fra køkkengrej, boligartikler og mærkevarer til accessoires, make-up og egenproducerede produkter til selvforkælelse. Mange af de produktgrupper taler ind i en overordnet trend på detailmarkedet. Det fortæller Frank Heskjær, Head of Retail hos EDC Erhverv Poul Erik Bech:

“Vi oplever en stigende interesse for selvforkælelse og kreativitet på detailmarkedet i øjeblikket. Folk bruger flere penge på sig selv i form af oplevelser, sundhedsformål og ikke mindst selvforkælelse end tidligere. Selvforkælelse kan også være i form af at købe en ny køkkenmaskine eller forkæle sig selv med et sæt nye Royal Copenhagen tallerkner til billigere penge end normalt. Basic & More er et billigere alternativ, når man vil forkæle sig selv med mærkevarer, så på den måde passer deres koncept rigtig godt ind i den trend, vi oplever lige nu.”

God vejledning
EDC Erhverv Poul Erik Bech Aarhus har formidlet lejekontrakten mellem udlejer og Basic & More.

“Selvom Frank Heskjær fra EDC Erhverv Poul Erik Bech var udlejers mand og selvfølgelig havde interesse i at udleje lokalet, så kom han med gode idéer og foreslog bl.a., at vi tog kælderen i brug, som vi også er endt med. Han satte et møde op mellem udlejer og os og har gennem hele processen bidraget med god og konstruktiv vejledning,” siger Rasmus Rask.

Hos Frank Heskjær er der også glæde over aftalen: “Jeg er rigtig glad for at have fundet det nye butikslokale til Basic & More, som har taget aarhusianerne med storm. Placeringen fås ikke meget bedre i Aarhus. Hjørnet mellem Ryesgade og Sønder Allé er midt på Strøget og med facade ud mod begge veje, er de sikret mindst lige så god synlighed som tidligere. Tillykke til begge parter.”

Frank Heskjær har tidligere formidlet udlejninger til store, kendte virksomheder centralt i Aarhus, som DitUr, Maria Black og Miele m.fl.

Frank Heskjær

Head of Retail
Telefon: 58587879
Mobil: 53307374
E-mail: fth@edc.dk