Historisk mejeriejendom i Hedehusene skifter hænder

Den historiske ejendom Hedelykke var oprindeligt Sjællands største mejeri uden for hovedstaden. Efter 22 års ejerskab har Erik Hansen med tungt hjerte valgt at sælge den velbevarede investeringsejendom i Hedehusene til 42.000.000 kr., som i dag er omdannet til 34 boliger og 5 erhvervslejemål - bl.a. har Profil Optik hovedsæde i bygningen. EDC Erhverv Poul Erik Bech har stået for salget.

I februar 1888 tog en gruppe landmænd ved et møde på Hedehuskroen en beslutning om at oprette et andelsmejeri i Hedehusene. Det blev den spæde begyndelse på Hedelykke, der allerede et halvt år senere stod klart som egnens første andelsmejeri. 102 år efter måtte Andelsmejeriet Hedelykke dreje nøglerne om. I dag er bygningerne omdannet til 34 boliger og 5 erhvervslejemål.

Erik Hansen har ejet Hedelykke siden 1998, men han har nu valgt at sælge ejendommen. Han fortæller, at årsagen til salget kan findes på hans dåbsattest:

“Jeg har en stor veneration for Hedelykke, men min dåbsattest fortæller mig, at jeg er 80 år. Derfor er det blevet tid til at køre hjem og nyde pensionstilværelsen efter 65 år på arbejdsmarkedet. Det er selvfølgelig sørgmodigt at slippe ejendommen, men nu er den solgt efter et godt og meget seriøst samarbejde med EDC Poul Erik Bech.”

Hedelykke er synligt placeret ud på Hovedgaden 451 i Hedehusene. Ejendommen er fordelt på 3.135 m2 og indeholder 18 lejligheder, 8 klubværelser, 5 erhvervslejemål samt en selvstændig villa på 328 m2 med 8 klubværelser og 50 parkeringspladser. Ejendommens startafkast er 6,55%, og erhvervslejerne er meget veletablerede – bl.a. har Profil Optik hovedsæde på stedet.

En velbevaret (Hede)lykke

Erik Hansen og hans familie har i samråd med arkitekt Per Andersen fra Tegnestuen Bondetinget 18 løbende renoveret Hedelykke. Under renoveringsarbejdet har de altid haft fokus på at bevare den historiske investeringsejendoms imponerende konstruktioner for eftertiden.

“Da man byggede ejendommen i 1888, har man valgt materialer af utrolig høj kvalitet. Der er bl.a. brugt granit, flotte fliser og stuk både ind- og udvendigt. Derfor har det været meget vigtigt for os at bevare så meget af den oprindelige ejendom som muligt. Vi har set det som et stort privilegie at sætte bygningen i stand for eftertiden. Vi er stolte af at have bevaret et stykke fantastisk kulturhistorie, der forhåbentlig kan give rigtig mange andre glæde fremover,” siger Erik Hansen.

Arno Starup Werner, ejendomsmægler i EDC Erhverv Poul Erik Bech, har stået for salget. Han fremhæver også ejendommens herlighedsværdi:

“Ejerne har taget sig enormt godt af Hedelykke. De har bl.a. bevaret hesteboksene fra 1888 og de store mejerihaller, som i dag har fået helt andre funktioner. Ejendommen er blevet totalrenoveret med respekt for bygningens historie. Der er bl.a. lagt massive plankegulve, hvide mejerifliser, hvælvede lofter, glassten og trin i granit, der passer godt til stilen.”

En stationsby i konstant vækst

Hedehusenes centrale beliggenhed har gjort, at der i sælgers ejertid ikke har været tomgang hverken på erhvervslejemål eller boliglejemål. Arno Starup Werner, EDC Poul Erik Bech, forudser derfor, at den gode stime vil fortsætte:

“Hedehusene er et dejligt område, der ligger tæt på motorvej og offentlig transport til København. Der er planer om at udvikle stationsbyen markant. Bl.a. vil man i løbet af de kommende år igangsætte større byggerier. Derfor er Hedehusene en af de byer uden for København, som vil opleve størst boligvækst, hvilket også vil medføre vækst for erhvervslivet. I løbet af få år vil indbyggertallet næsten fordobles, da man forventer, at ca. 8000 flytter til byen. Derfor er Hedehusene et godt område at have en investeringsejendom.”