Historisk arresthus i Hjørring er solgt til lokal ejendomsinvestor

EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aalborg har stået for et lynsalg af Hjørrings gamle arresthus. Ejendommen skal fremover fungere som et kulturelt oplevelsescenter og være med til at løfte byen, fortæller køberen om de fremtidige planer for ejendommen.

I starten af juli gik købet igennem af det gamle arresthus på Jernbanegade 12 i Hjørring, der indtil den 1. oktober huser Kriminalforsorgen i en mindre del af bygningen. Køberen er ejendoms- og investeringsselskabet Valhal Estate. Conny Lindholt er indehaver af Valhal Estate og bor i Hjørring. Det er derfor også af kærlighed til byen, at hun har opkøbt den 2.582 kvm store bygning fra 1870, fortæller hun:

”Jeg er gået forbi den ejendom mange gange og tænkt, at den var smuk, og at jeg gerne ville eje og arbejde med den en dag. Derfor sprang jeg også til, da muligheden bød sig. Jeg synes, at det er meget vigtigt at passe på byens kulturelle perler. Også af frygt for, at udefrakommende investorer måske kunne finde på at jævne den med jorden,” siger Conny Lindholt.

Ejendomsselskabet har endnu ikke nogle konkrete planer for, hvad der skal ske med den historiske bygning. Men Conny Lindholt er opsat på, at den skal være med til at løfte og spille positivt sammen med resten af byen.

”Bygningen ligger kun 100 meter fra Hjørring Teater, der er byens stolthed. Og vi vil gerne forsøge at konvertere den til også at blive en kulturel perle, der kan være med til at løfte Hjørring som by. Vores ambition er altså at gøre det til et kulturelt oplevelsescenter, der bevarer og videreudvikler bygningens historie,” forklarer hun.

Michael Stilling er partner og erhvervsmægler i EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aalborg og har stået i spidsen for salget af den historiske bygning. Det forløb lynhurtigt, da der ikke gik mange dage fra den 1. juli, hvor den blev sat til salg, før Valhal Estate havde sat sin underskrift på købsaftalen, fortæller han:

”Der var flere interesserede købere. Men Valhal Estate var hurtigst på aftrækkeren og havde stort set ingen forbehold forud for købet. Derfor har det også været et relativt simpelt og hurtigt forløb, hvor køber og sælger har haft god kemi og snakket meget samme sprog i forhold til, hvor de gerne vil hen.”

Freja Ejendomme er sælgeren bag det gamle arresthus, da de som statens ejendomsselskab sælger de ejendomme, som staten og regionerne ikke længere bruger. Per Korndrup er salgschef for Freja Ejendomme og sætter også ord på at være tilfreds med, at valget faldt på Valhal Estate som køber:

“Vi skal huske på, at arresthuset er en relativt stor ejendom i Hjørring, og det er ikke alle, der ville kunne løfte den opgave. Men Valhal Estate har erfaring fra lignende ejendomme, og vi er sikre på, de er den helt rigtige køber. “

Per Korndrup giver også udtryk for at være tilfreds med EDC Erhverv Poul Erik Bechs måde at håndtere processen på:

”Vi har lige fra dag ét haft et rigtig godt samarbejde og god dialog med Michael Stilling, som har været meget professionel og gået til opgaven med krum hals.”