Historisk førsteklassesejendom er sat til salg

Det tidligere førsteklasseshotel i Kalundborg, Grand Hotel Royal, er sat til salg. Ejendommen, som nu huser erhverv med blandt andet Sundhedshus og ingeniørfirma, har en af de bedste beliggenheder i hele Kalundborg.

Er man først i Kalundborg, kan man ikke undgå at lægge mærke til den elegante fem-etagers ejendom på havnefronten med det passende navn ”Grand”.

Den 2.509 kvm store investeringsejendom beliggende på Vestre Havneplads 10 skyder op i horisonten med dets markante fremtoning, og lejerne kan nyde en af byens bedste udsigter ud over havnen og fjorden.

Ejendommen, som sælges for kr. 34.500.000 mio., gennemgik for få år tilbage en markant gennemrenovering, så den i dag fremstår topmoderne. Alligevel beholder ejendommen nogle af datidens spor, så dens historiske præg bevares. For eksempel er den gamle trappeopgang stadig bevaret og sat flot i stand, og byens ældste elevator fra 1920 findes også i ejendommen.

Thomas Hansen, erhvervsmægler hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i Slagelse, står for salget af ejendommen, og han fremhæver særligt ejendommens beliggenhed, som er en af byens bedste.

”Ejendommen er placeret overfor havneparken, som de kommende år vil gennemgå en markant udvikling med tilbygning af blandt andet nye legepladser, en havnepromenade og flere moler, der skaber et havnebassin. Området vil fremstå som et rekreativt område og vartegn for Kalundborg, og Grand har plads på første række,” fortæller han om ejendommen, der blandt andet har et Sundhedshus samt et ingeniørfirma som lejere.

Ejendommens historik går helt tilbage til 1918, da et konsortium af fire personer købte det gamle Kalundborg Hotel og straks rev det ned. Samme år stiftede de A/S Grand Hotel Royal, og to år senere stod Grand Hotel Royal klar i Kalundborg. En bygning, som fik de lokale borgere til at spærre øjnene op. Det var arkitekt Ludvig Andersen, som tegnede hotellet. Samme Andersen fik også ansvaret for færdiggørelsen af byggeriet af Det nye Teater i København. Hotellet fremstod i 1920 som et førsteklasseshotel med 50 værelser og indeholdt flere malerier med motiver fra Ludvig Holbergs komedier.

Sælgerne er Erik og Jens Ebdrup, der ejer Grand Ejendomme I/S.