Historisk skole i Herning bliver til seniorboliger og nu videresolgt til investor

Hammerum gl. Skole lidt udenfor Herning centrum blev i 2020 solgt af Herning Kommune, og Fink Ejendomme vandt udbuddet og har siden udviklet den 113 år gamle skoleejendom. Projektet indeholder seniorbofællesskab med 24 lejligheder, 20 rækkehuse og står endelig klar til foråret. EDC Projekt Poul Erik Bech har netop formidlet videresalget til en investor og har også ageret sparringspartner på planlægningen af projektet. Flere tidligere elever og lærere på skolen har vist interesse for at blive lejere af seniorboligerne – og pt. er 50% af seniorboligerne udlejet.

Seniorbofællesskabet på den tidligere Hammerum gl. Skole er netop videresolgt til en investor. Her kommer foruden bofællesskab og rækkehuse også hyggelige fællesarealer, fitnessrum og værksteder samt stier, der fører beboerne ud i det grønne landskab. Thomas Asmussen fra Fink Ejendomme siger:

”Hammerum Skole har været en spændende proces for os, da vi generelt har bygget mange forskellige boliger, men ikke har udviklet et seniorbofællesskab før. Vi har afholdt flere workshops med potentielle lejere fra nærområdet, hvoraf mange har et ganske særligt forhold til skolen. Enten har de selv gået på skolen, eller også har deres børn eller sågar børnebørn gået her. Nogle har endda selv arbejdet på skolen.”

”Lige netop dette unikke forhold, og alle de potentielle brugeres input til ejendommens udvikling, har gjort det til en helt speciel oplevelse at arbejde med ejendommen. Det har givet os mange nye input og forventninger, som vi skal leve op til. Det har været spændende, og vi er meget tilfredse med resultatet, og at vi netop med hjælp fra EDC Projekt Poul Erik Bech har solgt projektet videre. Vi ser frem til at få projektet færdiggjort, så byggeriet kan blive fuldt udlejet og stå helt klar til den kommende ejer.”

Fink Ejendomme har sammen med Aarstiderne Arkitekter og EDC Projekt Poul Erik Bech arbejdet tæt sammen i forløbet og udviklingen af projektet.

Velvære, samvær og en unik placering

EDC Poul Erik Bech har ved et tæt internt samarbejde formidlet salget af ejendommen Hammerum gl. Skole, der overtages af den nye ejer i 2022, når ejendommen er færdiggjort og fuldt udlejet. Status er at 50% af seniorboligerne er udlejet. Kernen i projektet er et fokus på beboernes velvære og muligheder for socialt samvær, der skal kendetegne hele byggeriet. Tonny Broberg, projektchef i EDC Projekt Poul Erik Bech Aarhus, siger:

”Vi har haft et helt særligt fokus på og ønske om at arbejde med en sag som Hammerum Skole. Projektets udformning med spændende fællesarealer, gode og rummelige lejligheder i historiske rammer, er en unik fortælling, som vi via fremvisning på byggepladsen og dialogmøder med potentielle købere har forsøgt at formidle med passion og engagement. Resultatet har været en proces, hvor både vores lokale EDC Poul Erik Bech afdeling i Herning, og vores Storkundechef Michael Thulstrup og jeg har holdt møder med de mange interessenter, som har været forbi for at vurdere de historiske og flotte rammer.”

”Netop rammerne er vigtige for projektet. Ejendommen ligger centralt placeret, blot 3 km fra Herningcenteret og ligger samtidigt tæt på Hammerum Friluftsbad, Hammerum Station og den nye stiforbindelse, der leder rundt om seniorbofællesskabet. Ejendommen er desuden placeret med smukt kig til grønne arealer og parken foran den gamle hovedbygning, der vil gøre det nemt for de kommende beboere at føle sig hjemme. Vi er superglade for, at vi nu har formidlet videresalget af seniorbofællesskabet.”

Får øjnene op for Herning og omegn

EDC Poul Erik Bechs landsdækkende samarbejde har i høj grad påvirket interessen for ejendommen positivt. Storkundechef, Michael Thulstrup, EDC Erhverv Poul Erik Bech, har skabt dialog og fremvisninger med kunder, der ikke allerede havde Herning og omegn på sin radar:

”Mange større ejendomsinvestorer leder efter attraktive investeringsmuligheder udenfor hovedstadsområdet. Alternative beliggenheder har ofte mere fordelagtige afkast. Vi oplever, at der kommer større og større fokus på Jylland og Fyn fra investorer, som tidligere har haft København som deres primære investeringsområde. Her er vi i EDC i høj grad begunstiget af, at vi er landsdækkende og Danmarks største mæglervirksomhed. En by som Herning har den rette demografiske sammensætning, og samtidig en kritisk masse i forhold til antal indbyggere, som gør byen interessant for mange større investorer. Samtidigt er seniorboliger meget populære og efterspurgte i stort set hele Danmark,” siger Michael Thulstrup, EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Da Hammerum gl. Skole i 2020 blev solgt af Herning Kommune blev ejendommen i øvrigt sat i udbud af EDC Poul Erik Bech Herning.

Tonny Broberg

Projektchef
Telefon: 58587848
Mobil: 23118757
E-mail: tobr@edc.dk