Hotel i Odense solgt under coronakrisen: Følelsesmæssig rutsjebane blev til køb af charmerende og populært hotel

Det veletablerede hotel Ansgarhus på Kirkegårds Allé 17 i Odense C er solgt og skifter navn til Villa A Hotel. Efter at have drevet hotellet med stor succes i 17 år har sælger solgt ejendommen til en tidligere slotshoteldirektør, der altid har drømt om at drive det charmerende hotel. EDC Erhverv Poul Erik Bech Odense C har formidlet salget af hotellet, der slog dørene op d. 6. april.

Efter at have arbejdet som produktionschef i mange år trængte sælger Kenneth Boysen tilbage i 2004 til luftforandring. Derfor fik han nævnt i en snak over hækken med naboen, at han var klar til at købe, hvis de en dag ville sælge hotellet. Kun en måned senere var han hotelejer og har båret titlen stolt lige siden.

“Det har været fantastiske 17 år som hotelejer, men som mange andre enmandsvirksomheder er det ikke et job – det er en livsstil. Jeg har virkelig nydt det, men for et par år siden begyndte jeg at lege med tanken om at sælge, og så skal man følge sin mavefornemmelse. Jeg har Ikke noget godt svar på, hvad der skal ske nu, så selvom jeg er gået fra 80 til 0 arbejdstimer, passer det mig fint at arbejde på hus- og haveprojekter, imens jeg lægger planer for det næste kapitel i mit arbejdsliv,” siger Kenneth Boysen.

“En del har spurgt, om jeg har været nervøs for at sælge hotellet i en coronatid, men det har jeg egentlig ikke. Vi har selvfølgelig haft nedgang og en omsætning på 30-40% mindre, end vi plejer i vintermånederne, men vi er blevet støttet af vores stamkunder og har ikke haft røde tal. Derudover har jeg følt, at jeg har været i gode hænder hos Lars Duus fra EDC Erhverv Poul Erik Bech. Der har været meget aktivitet på sagen, og jeg er løbende blevet opdateret. Han har gjort et super stykke arbejde med salget.”

Fra Ansgarhus til Villa A Hotel

Tidligere slotshoteldirektør Amalie Uhrenholt har 30 års hotelerfaring og skal fremover drive hotellet. Hun er hoteluddannet i Schweiz, har arbejdet på femstjernede Hotel d’Angleterre og stået i spidsen for driften af Lykkesholm Slot. Senest har hun drevet kursus- og konferenceejendommen Ellestedet i Ørbæk.

“Jeg bor i Odense og har altid haft kig på og drømt om at drive det smukke hotel. Derfor googlede jeg det i sommer, og til min store overraskelse var det til salg. Da jeg kontaktede EDC Erhverv, fandt jeg dog med dybfølt ærgrelse ud af, at ejendommen var tæt på at være solgt til anden side. Men kort tid efter gik handlen i vasken, og derfor kom hotellet igen på markedet. Så det var noget af en følelsesmæssig rutsjebane, der gjorde, at jeg trods coronakrisen, som en kæp i hjulet, slet ikke var i tvivl om, at jeg skulle slå til, da muligheden bød sig.”

“Kenneth Boysen har passet godt på hotellet og skabt nogle skønne rammer for sine gæster, så udover en udskiftning af bygningens tag og det nuværende køkken, forbliver de velholdte rammer. Indvendigt har vi skiftet stilen på værelserne, så de er forskellige i deres udtryk og med knald på farverne. Jeg har nemlig et ønske om at gøre hotellet til mit eget, og derfor har jeg også ændret navnet til Villa A Hotel. Vi slog dørene op i tirsdags, og det har været skønt at kunne byde folk velkommen på hotellet”

Lars Duus, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech, siger: “Hotellet ligger i det charmerende Gerthasmindekvarter, der er skabt omkring 1920 af arkitekten Anton Rosen, som lod sig inspirere af havebyer i England. Selve hotellet har et etageareal på 418 m2 og grundareal på 539 m2 og er en arkitektonisk perle, der er opført i den karakteristiske, engelskinspirerede byggestil i slutningen af 1940’erne. Hotellet har en klasse beliggenhed med kort afstand til Odenses gågader, Munke Mose og lige ved Ansgar Kirke, som alle værelser har udsigt til. Det er virkelig et skønt hotel, så det er dejligt, at det også fremover vil blive drevet af gode, passionerede kræfter. Og da den første handel gik i vasken, så er det dejligt, at Amalie Uhrenholt får sin drøm opfyldt med at drive hotellet.”

Lars Duus

Partner, ejendomsmægler, MDE
Telefon: 58587817
Mobil: 25395506
E-mail: duus@edc.dk