Hurtigtvoksende arkitektfirma flytter ind i historisk ejendom ved Hillerød Slotssø

Arkitekt- og ingeniørfirmaet ARCnordic har vind i sejlene og udvider hastigt medarbejderstaben år for år. De er derfor vokset ud af deres nuværende rammer og rykker til foråret ind i den tidligere privatbolig for familien bag Nordstensfabrikkerne i Hillerød. EDC Erhverv Poul Erik Bech i Nordsjælland har formidlet lejeaftalen.

ARCnordic har indtil nu holdt til centralt i Hillerød. Men da pladsen er for trang i arkitekt- og ingeniørfirmaets nuværende lokaler, flytter de til foråret ind i den 474 m2 store, smukke kontorejendom, der ligger ned til Slotssøen med fantastisk udsigt til Frederiksborg Slot.

”De sidste år har vi ansat 3-5 medarbejdere om året, hvilket er meget, når vi ikke er mere end 19 ansatte. Vi kæder vores vokseværk sammen med, at vi tilbyder vores kunder hele løsninger med både bygherrerådgivning, arkitekt- og ingeniørrådgivning. Samtidig skiller vi os ud, da vi oprindeligt er et arkitektfirma, der senere har fået ingeniører ind, mens det ofte er omvendt andre steder i branchen,” siger Peter Lindholm Sørensen, CEO i ARCnordic.

Peter Lindholm Sørensen fortæller, at de har fundet deres nye kontorejendom attraktiv af flere grunde. Bl.a. fordi den spiller positivt ind i virksomhedens brand og profil.

”Det er en fantastisk smuk og velholdt ejendom med en helt unik udsigt, der inspirerer til kvalitet med sin kombination af funktion, æstetik og økonomi, hvilket vi også altid efterstræber. Der er bygget i kvalitetsmaterialer samtidig med, at funktionaliteten og æstetikken er bevaret. Det er en meget interessant og historisk ejendom, da den oprindeligt har huset Nordsten-familien, som ejede de kendte Nordstensfabrikker,” siger CEO’en.

Særlig ejendom med lang historik

Stephen Berthelsen, partner og erhvervschef i EDC Erhverv Poul Erik Bech i Nordsjælland har stået i spidsen for udlejningen af ejendommen til ARCnordic. Han betegner også den kommende arkitektejendom som historisk og ganske særlig.

”Nordstensfabrikkerne var en kendt, dansk landbrugsmaskinfabrik og én af Hillerøds største virksomheder i over 100 år. Det er dermed én af byens helt store stoltheder. Ejendommen blev oprindeligt opført som privatbolig til Nordsten-familien i 1885. Det er altså en ejendom med enormt meget historie, så det er bestemt ikke hvilken som helst ejendom.”

Stået tom i tre år

EDC Erhverv Poul Erik Bech i Nordsjælland fik udlejningsopgaven i starten af 2019, efter ejendommen havde stået tom i tre år, hvor to andre mæglere havde haft opgaven.

”Da den havde stået tom så længe, besluttede vi os for at opdele den og skrue helt op for markedsføringen. Derefter fik vi flere henvendelser – bl.a. fra ARCnordic, der ønskede at leje hele domicilet. Men det viser stadig, at det er vigtigt at tænke i alternative løsninger for at imødekomme efterspørgslen,” siger Stephen Berthelsen.

Peter Lindholm Sørensen, CEO i ARCnordic, er meget tilfreds med samarbejdet. ”Vi har været meget trygge ved Stephen fra EDC Erhverv, der også var mægler sidste gang, vi var på udkig efter lokaler. Han har været meget åben og reel hele vejen igennem, og samtidig har vi haft en fantastisk god dialog med udlejer. Det betyder, vi har fundet en løsning, som alle er glade for, og vi glæder os rigtig meget til at flytte ind i de flotte, historiske rammer til foråret.”