Hurtigvoksende robotvirksomhed flytter til unikt kontordomicil på havnen i Odense

Den danske virksomhed Nordbo Robotics flytter nu ind i det iøjnefaldende kontordomicil på Odense Havn, der er ejet af LINDØ port of ODENSE. De senere år har Nordbo Robotics ekspanderet i hastig fart ved at vinde terræn på det asiatiske marked. Nu er forretningsplanen at indtage større dele af det europæiske marked, og det nye lejemål er et led i planen. EDC Erhverv Poul Erik Bech har stået for udlejningen af ejendommen på Noatunvej 2, der har et etageareal på 1.489 m².

Nordbo Robotics arbejder med at gøre robotter mere intelligente ved at udvikle sensorer og software-platforme, der gør dem i stand til at udføre komplekse produktionsopgaver som fx slibning, polering, afgratning, lakering og efterfølgende kvalitetskontrol. Siden Nordbo Robotics blev stiftet i 2018 ved en fusion mellem Lead Robotics og Nordbo Systems, er det kun gået én vej, og i dag leverer virksomheden ny teknologi til tech-giganter som Apple, Microsoft og Huawei. Leo Zhou, adm. direktør i Nordbo Robotics, fortæller:

“Da vi for et par år siden fusionerede til Nordbo Robotics, var vi i alt 12 medarbejdere. I dag er vi vokset til 29 fastansatte, og vores klare forventning er, at antallet kun kommer til at vokse. Vi har medarbejdere fra ni forskellige lande, og det er med til at gøre os til en virksomhed med et internationalt udsyn. Vi drømmer stort og eksekverer på vores drømme, og det har gjort, at vi i dag har godt fat i det asiatiske marked og nu har planer om at satse mere på Danmark og Europa.”

“Vores vækst har betydet, at der ikke længere er plads til os i vores nuværende lokaler. Derfor har vi i et halvt års tid været på udkig efter et nyt lejemål. Kontordomicilet på havnen har en del mere plads og langt bedre faciliteter. Vi kan fx være opdelt i teams frem for at sidde i fælleskontorer. Derudover er lokationen og selve ejendommen jo virkelig iøjnefaldende og inspirerende. For os er beslutningen om at leje os ind i ejendommen en stor investering i at sikre et godt arbejdsmiljø, der kan fastholde og tiltrække de bedste medarbejdere, og derved også være et led i en fortsat vækst for virksomheden.”

En arkitektonisk perle med formidabel placering

Ejendommen blev opført i 2013 og taget i brug som hovedkvarter for havnen, men i 2017 blev aktiviteterne flyttet til Lindø i forbindelse med havnens køb af Lindø Industripark A/S. Ole Haugsted Jørgensen, salg- & marketingchef i LINDØ port of ODENSE, siger:

“Vi er simpelthen så glade for, at bygningen nu igen kommer i spil, og vi kunne ikke forestille os en lejer, der ville passe bedre til ejendommen end Nordbo Robotics. Det er en spændende virksomhed fyldt med kreative folk, som kommer til at sætte pris på og få glæde af den arkitektoniske ejendom og så selvfølgelig synet af vand og natur fra første parket. Vi har fra tidligere samarbejde haft god erfaring med EDC Erhverv Poul Erik Bech, og netop derfor valgte vi også at udleje denne ejendom gennem dem. Det var endnu en gang en god beslutning, og nu glæder jeg mig bare til, at Nordbo Robotics flytter ind.”

Ove Nørgaard, udlejningschef i EDC Erhverv Poul Erik Bech, fortæller om ejendommen: “Det eksklusive og utraditionelle kontordomicil har en formidabel placering på en af Odenses mest attraktive adresser. Ejendommen er opført i kvalitetsrige materialer, og hver detalje er gennemført til punkt og prikke i funktionelle løsninger. Det er en ejendom, der virkelig skiller sig ud ved sin ekstraordinære arkitektoniske udformning, og derfor passer den rigtig godt til Nordbo Robotics’ profil, så jeg er meget tilfreds med, at de nu flytter ind i den unikke ejendom.”