Ambitiøs logistikvirksomhed med kæmpevækst overtager stort lejemål af Kopenhagen Fur

Den danske lagervirksomhed Textile Logistics er flyttet ind i en markant, stor industriejendom på HI-Park 441C i Herning på knap 10.000 m2. Textile Logistics har på kun 4½ år oplevet en eksplosiv vækst og overtager ejendommen efter Kopenhagen Fur, som har haft indleveringscentral på ejendommen i 1½ år. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet udlejningen af ejendommen, der begyndte som en fremlejesag.

Textile Logistics er en vækstende dansk logistikvirksomhed, der driver flere lagerhoteller i Herning og omegn. Virksomheden henvender sig til mode- og livsstilsbranchen og pakker både til b-2-b- og b-2-c-butikker, kæder og private. På blot 4½ år har de oplevet en eksplosiv vækst på 1.700%, hvilket har skabt behov for mere plads. Direktør i Textile Logistics, Torkild Lund, glæder sig over endnu et lejemål til porteføljen.

”For 4½ år siden opkøbte vi en e-shop-virksomhed, der var gået konkurs. Tilknyttet virksomheden var et underbrand, som vi valgte at køre videre på. Siden da er det gået hurtigt, og vi er vokset fra 4 medarbejdere og 1.000 m2 til 125 fuldtidsmedarbejdere og ca. 40.000 m2. I takt med denne vækst er antallet af kunder selvfølgelig også steget, og vi samarbejder i dag med hele 65 forskellige mode- og livsstilsbrands.”

”Det har stor betydning for os, at vores kunder vækster og har succes. Udover at drive lagerhoteller, driver vi derfor også vores eget transportselskab, renseri og vognmandsvirksomhed, og har samtidig en kundeserviceafdeling og et markedsføringsfirma, så vi kan bistå vores kunder på en bred palette af områder. Det skaber værdi for såvel kunderne som os. Med endnu et lejemål til vores portefølje kan vi imødekomme den stigende efterspørgsel fra kunder, og forhåbentlig byde flere medarbejdere velkommen på holdet fremadrettet.”

Succesfuld fremlejning

Kopenhagen Fur indgik for 1½ år siden en 5-årig lejekontrakt med ejeren af bygningen. Grundet minksagen og deraf afskedigelser og et stop i indleveringen af skind måtte virksomheden fraflytte lejemålet før lejekontraktens udløb. Det fik Kopenhagen Fur til at handle proaktivt og gøre brug af deres fremlejeret. Teknisk chef i Kopenhagen Fur, Anders Hansen, siger:

”Ejendommen i HI-Park var vores indleveringscentral, hvor vi fik indleveret minkskind. Som en konsekvens af afskaffelsen af det danske minkerhverv, var vi nødsaget til at lukke. Da vi ikke længere skulle gøre brug af vores lejemål, valgte vi at gøre nytte af vores fremlejeret. Det betød, at vi som et led i at komme ud af lejekontrakten hurtigst muligt, påtog os opgaven med at finde en ny lejer via fremleje. EDC Erhverv Poul Erik Bech havde tidligere solgt en stor ejendom for os i København, hvor de leverede et godt stykke arbejde. Derfor tænkte vi, at de kunne være behjælpelige med at finde en ny lejer.”

”Samarbejdet med EDC Erhverv Poul Erik Bech har været over al forventning. Sjældent har jeg mødt en så engageret, løsningsorienteret og flink person som Kasper Ladekjær. Han har leveret ud over alt man kunne forvente. Da lejemålet skulle klargøres til aflevering – vel og mærke midt i sommerferien – skaffede han div. håndværkere og koordinerede selv arbejdet med dem – en virkelig stor hjælp – når man har til huse i den anden ende af landet. Vi er yderst tilfredse med fremlejningen.”

Attraktiv ejendom i aktivt erhvervsområde

Ejendommen er beliggende i det erhvervsvenlige område Hi-Parken, som ligger mellem Ikast og Herning. Torkild Lund, Textile Logistics, siger: ”Herning og Ikast er kendt for tekstil fra gamle dage, og derfor så vi det naturligt at blive i området. For ikke at nævne, at Ikast og omegn er en fantastisk erhvervskommune, der prioriterer at hjælpe de erhvervsdrivende i kommunen. Vi har ingen planer om at fraflytte området, og vi takker EDC Erhverv Poul Erik Bech for at være proaktive og løse en småkompliceret sag.”

Kasper Ladekjær, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Herning, siger: ”Vi oplever en stor efterspørgsel efter lager- og logistiklokaler – ikke kun her i Midtjylland, men i hele landet, hvor tomgangen er meget lav på denne type ejendomme. Ejendommen på 10.000 m2 har en særdeles attraktiv placering, hvor der er let adgang til motorvejsnettet mod både nord, syd og øst. Derudover byder den store, regulære bygning også på velholdte lokaler og flere porte, hvilket gør den let tilgængelig for de mange køretøjer, der dagligt ankommer til ejendommen. Jeg er glad for at kunne hjælpe begge parter i mål med deres ønsker og visioner, og vi ønsker begge al held og lykke fremover.”