Kendt erhvervsmand i Køge sælger attraktiv lager- og logistikejendom

En industriejendom på Sandvadsvej 7 i Køge er netop solgt i en handel, der løber op i næsten 30 mio. kr. Den attraktive ejendom er fuldt udlejet til Kinetico Denmark, der leverer rensningsanlæg til drikkevandsbehandling. Handlen blev gennemført på rekordtid. Den nye ejer er den svenske ejendomsinvestor, Stendörren Fastigheter. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af ejendommen.

Investeringsejendommen har et etageareal på 3.054 m² og et grundareal på 7.135 m² fordelt på i alt to etager. Ejendommen er netop solgt til det børsnoterede svenske ejendomsselskab, Stendörren Fastigheter, der med købet opruster sin portefølje med endnu en dansk logistikejendom. Ejendommen brændte ned for ca. 32 år siden og er for længst genopbygget og genopstået som fuglen Føniks. Den private investor Niels Buchholst har solgt logistikejendommen og siger:

”Jeg begyndte som selvstændig for ca. 50 år siden i København, i den gamle frihavn og flyttede senere til Køge. Her havde min virksomhed Euromic, der i dag har til huse i Den hvide by i Køge, en stærk handel med detailledet i Danmark. Jeg så en annonce fra EDC Poul Erik Bech i lokalavisen. Her var man ude efter interessante investeringsejendomme til salg. Det lød interessant og timingen var fornuftig, så jeg henvendte mig og havde efterfølgende en række møder med dem.”

”Jeg har været glad for samarbejdet med EDC Poul Erik Bech og salget af logistikejendommen. Nu kan jeg fokusere på det, som jeg brænder for. Mit fokus er derfor mit netværk Sparringspartnere, der hjælper små og mellemstore virksomheder videre med gratis og kompetent sparring.”

Ejendommen indeholder fleksibel lagerhal, mødelokaler og storrumskontor mm., og overtages fuldt udlejet til en stabil lejer. Kinetico har i dag deres europæiske hovedkontor i bygningen, og virksomheden har allerede skrevet under på en længere lejekontrakt.

International appetit for erhvervsejendomme
EDC Erhverv Poul Erik Bech har gennemført en stor, årlig markedsundersøgelse blandt danske investorer, lejere og virksomheder med mere end 1.700 besvarelser. Analysen viser bl.a., at lager-, logistik og industrilokaler er mere populære end nogensinde før. Kenneth Wagner, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Køge, siger:

”Salget af Sandvadsvej 7 i Køge vidner om fortsat stor international interesse for lager-, logistik- og industriejendomme på det danske marked. Det har været en god investeringssag. Vi har været meget glade for samarbejdet med Stendörren Fastigheter og Niels Buchholst. Handlen er blevet lukket hurtigt og med tilfredsstillende resultat for alle parter.”

”Selve Industriejendommen fremstår enormt pæn og velholdt og med en attraktiv beliggenhed i et godt industrikvarter tæt på Køge Bugt Motorvejen. Desuden forventes Femern-forbindelsen at være færdiggjort i 2029, hvorved størstedelen af trafikken mod de skandinaviske lande vil gå gennem Køge. Det gør både ejendommen og resten af Køge endnu mere attraktiv for nationale såvel som internationale investorer.”

Brian Skov Andersen, EDC Erhverv Poul Erik Bech Køge, stod ligeledes for formidlingen af salget. Han siger: ”Vi har gennemført sagen i tæt samarbejde med kunderne, og vi er glade for at kunne bistå sælger med et hurtigt salg. Det har været en god sag for alle parter, og vi er meget optimistiske for markedets fremtid, der ser ud til at blive præget af stor efterspørgsel fra nationale såvel som internationale investorer. Sagen viser tydeligt, at Køge er en attraktiv og driftig kommune, og det tyder kun på at blive bedre fremadrettet.”

Kenneth Wagner

Partner, erhverv, valuar, MDE
Telefon: 58587548
Mobil: 30381028
E-mail: kew@edc.dk

Brian Skov Andersen

Partner, Erhverv, HD
Telefon: 58587437
Mobil: 28962051
E-mail: bsa@edc.dk