Producent af innovative solpaneler til fremtidens energi flytter til sleben diamant

En stor domicilejendom på Teglbuen 10 i Nivå er netop blevet solgt. Ejendommen var ejet af Diversey, en førende leverandør af rengøringsprodukter, som har benyttet den moderne domicilejendom til kontor og produktionshus. EDC Poul Erik Bech har formidlet salget af ejendommen som er opkøbt af en gruppe aktionærer bag virksomheden Heliac, som efterfølgende er tiltrådt som lejer af ejendommen. Heliac er en fremadstormende producent og leverandør af innovative solvarmepaneler.

Domicilejendommen er indrettet med højloftede lagerhaller, rampeanlæg og kontorer i to etager fordelt på et grundareal på 16.367 m² og et etageareal på 4.307 m². Heliac overtog ejendommen pr. 1. december 2021 og har siden igangsat renovering af kontor- og produktionsafsnittet. Virksomheden har ønsket at flytte ind i ejendommen, da den oplever stor international interesse, og derfor er vokset ud af sine lokaler i Hørsholm:

”Vi er i gang med at skalere virksomheden, hvilket betyder, at vi var vokset ud af vores lokaler i Hørsholm. Ved Teglbyen 10 i Nivå får vi god plads i større kontorer og produktionslokaler, hvor vi kan fortsætte vores vækst og udvikling af teknologier, der kan gøre en forskel for den grønne omstilling,” siger Sarah Roloff, Head of HR & Communications i Heliac.

”Vi adskiller os fra andre solpaneler ved at producere varme frem for strøm. Vores solpaneler indeholder bl.a. en linse, der fokuserer solens lys på samme måde som et forstørrelsesglas. Vores teknologi gør det muligt at producere og høste varme, så vi kan konkurrere på prisen med naturgas og alle andre former for fossile alternativer. Det kan vi gøre stort set alle steder i verden, og vi kan bygge mindre anlæg end alternative teknologier, hvilket betyder, at vi ikke kun kan levere til større virksomheder, men at vi også kan levere vores varmeløsninger til mindre virksomheder.”

I 2021 rejste virksomheden knap 100 mio. kr. i investeringer. Store dele af disse kom fra Artha Kapitalforvaltning og de resterende dele bl.a. fra eksisterende aktionærer. Kapitalindsprøjtningen har gjort det muligt at skalere virksomheden mod et internationalt marked.

Udvikling skaber nye muligheder
Tidligere ejer af ejendommen ved Teglbuen 10 i Nivå er Diversey, der er en gigant indenfor at levere produkter, systemer og tjenester inden for rengøring, desinficering og vedligeholdelse. Med over 9.000 ansatte på verdensplan og en omsætning på ca. 2,6 mia. USD i 2017, har Diversey i næsten 100 år hjulpet mennesker i hele verden ved at udvikle nye innovative rengørings- og hygiejneløsninger. Morten Rønager, Nordic Area Sales Leader & Country Leader i Diversey Danmark, siger:

“Diversey har udviklet sig meget de seneste år, og det betyder, at vi er nødt til at se på tingene på en ny måde. Vi har ikke brug for den samme mængde plads til kontor, lager og produktion, så vi skal over til noget mere fleksibelt, der taler ind i vores behov. Derfor flytter vores kontor og produktion til Vedbæk, hvor vores ansatte vil falde let til, og hvor vi fortsat kan udvikle forretningen i en positiv retning.”

”Vi valgte EDC Poul Erik Bech til at formidle salget og rådgive os undervejs, da vi anså dem som de mest grundige på markedet. De har tænkt kreativt hele vejen igennem, og vi føler os rigtig godt behandlet. Det har været et meget tilfredsstillende forløb, der har båret præg af stor professionalisme fra alle parter, så vi er selvfølgelig meget glade.”

En sleben diamant
Ejendommen er placeret i attraktive Niverød Erhvervspark, hvor Heliac får god synlighed og en stærk beliggenhed tæt på bl.a. Helsingørmotorvejen. Stephen Berthelsen, EDC Erhverv Poul Erik Bech, siger:

”Teglbuen 10 er, hvad man kan kalde en sleben diamant. Ejendommen er bl.a. indrettet med en 1.865 m² stor lagerbygning med højt til loftet, flotte mødelokaler, kontorlokaler på i alt 2.442 m² og et flot showroom. Dertil er en fordelagtig placering, der skaber stor synlighed med den centrale beliggenhed i Nivå, tæt på motorvejsnettet og dygtige virksomheder som nabo. Det er en stor og velholdt ejendom, der gør sig perfekt til distribution- og lagervirksomheder med vokseværk.”

Stephen Berthelsen

Partner, erhvervschef, ejd.mægler og Valuar, MRICS Registered Valuer, MDE
Telefon: 58587850
Mobil: 21732803
E-mail: stbe@edc.dk