Rift om industri i Ringsted: Nyopført lager- og produktionsejendom solgt på kun én måned

Teknikvirksomheden Panton El & Automation A/S har netop solgt deres industriejendom i en veletableret erhvervspark på Tinvej 8B i Ringsted til 4,5 mio. kr. Den Odensebaserede virksomhed Dental Kompagniet har købt ejendommen som et led i en vækststrategi om at åbne virksomhedens første afdeling på Sjælland. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af brugerejendommen, der består af 336 m2 med lager, produktion og kontorer og et grundareal på 2.676 m².

Dental Kompagniet forhandler og servicerer udstyr til tandlægeklinikker i hele landet, og for at komme tættere på kunderne åbner de den 1. november 2022 en afdeling i Ringsted. Medejer af Dental Kompagniet, Kenneth Fogh Rasmuusen, fortæller:

”Vi startede med at se efter ejendomme for to år siden, og dengang var denne også til salg, men der løb Panton El & Automation A/S med handlen. Vi har været på udkig lige siden, men har ikke kunnet finde den rigtige ejendom, så da vi så, at den kom til salg igen, reagerede vi med det samme. Denne gang lykkedes det efter et super handelsforløb, som vi er meget tilfredse med. Vi har haft et par år til at tænke på ejendommen, så det må da siges at være en velovervejet beslutning.”

”Vi forventer at ekspandere hvert år med 1-2 medarbejdere over de næste 5 år. Den primære administration kommer fortsat til at ligge i Odense, så det er primært servicefolk, vi får brug for. Udover ejendommens høje kvalitet og placeringen midt på Sjælland, valgte vi også ejendommen, fordi der er mulighed for yderligere bebyggelse, og det håber vi på at kunne udnytte på længere sigt. Så vi har store planer, men i første omgang glæder vi os bare til at komme tættere på kunderne.”

Stor interesse for industriejendommen
Teknikvirksomheden Panton El & Automation A/S, der er førende inden for ladeløsninger for el-biler, Healthcare-installationer og videoovervågning med intelligent analyse, fraflytter ejendommen.

Kasper Panton, direktør i Panton El & Automation A/S​, siger: ”Det går rigtig godt i vores forretning og har gjort det i en del år, så for et par år siden besluttede vi os for at købe ejendommen. Vi har prøvet at ansætte flere medarbejdere for at følge med efterspørgslen, men vi er desværre ikke lykkedes med at finde de rigtige. Derfor blev ejendommen i første omgang for stor til os, og da vi så, at vi formentlig kunne få en super pris for den og på den måde sikre os i disse lidt usikre, økonomiske tider, valgte vi at sætte til salg.”

”Der har været et supersalgsforløb med heftig interesse for ejendommen. EDC Erhverv har bistået med god sparring, og fra sagen kom i luften, gik der kun en måned, og så havde vi en aftale, som vi er meget tilfredse med. Drømmen er at drive virksomheden fra et større landsted, og det er den drøm, vi nu har kurs imod.”

Moderne ejendom midt på øen
EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af ejendommen på Tinvej 8B. Mikkel Valeur, erhvervskonsulent i EDC Erhverv Poul Erik Bech Roskilde, siger:

”Det er en nyopført kvalitetsejendom fra 2018 med en super placering i Kærup Erhvervspark. Det er et attraktivt erhvervsområde midt på Sjælland og tæt på motorvej E20. Fra Ringsted er togforbindelsen rigtig god med den første højhastighedsbane i Danmark, der forbinder København H og Ringsted med et stop på Køge Nord. Uanset om man er i bil, lastbil eller med tog, så kan man komme til København, Korsør, Holbæk og Næstved inden for 30 min., og det er et stort plus for mange virksomheder.”

Brian Skov Andersen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Køge, fortæller: ”Det er et super erhvervsområde, som flere og flere har fået øjnene op for, og det mærker vi på interessen. Der har været stor efterspørgsel på ejendommen, og selvom den er udbudt tom som brugerejendom, har flere investorer henvendt sig. Derfor har det også været et effektivt salgsforløb, og vi har hørt fra flere, at den store interesse for denne type ejendomme har fået flere til at overveje salg. Vi ønsker både Panton El & Automation A/S og Dental Kompagniet stort tillykke med handlen og held og lykke fremover.”

Mikkel Emil Valeur

Erhvervsrådgiver, Cand. merc.
Telefon: 58587873
Mobil: 24942474
E-mail: mev@edc.dk

Brian Skov Andersen

Partner, Erhverv, HD
Telefon: 58587437
Mobil: 28962051
E-mail: bsa@edc.dk