Horsens tiltrækker investorer: Attraktiv investeringsejendom netop solgt

Flere og flere investorer er begyndt at få øjnene op for Horsens som en investeringsby. Det er investeringsselskabet Actus et godt eksempel på. Selskabet har nemlig set et potentiale i byen og derfor købt en centralt placeret ejendom på Kattesund 13-21. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af investeringsejendommen for 36 mio. kr.

Actur er et af de investeringsselskaber, der i længere tid har holdt øje med Horsens som potentiel bopæl for nye investeringsejendomme. Jesper Horsbøl, direktør og partner i Actus, fortæller om selskabets bevæggrunde for at investere i byen:

“Horsens har været igennem en fantastisk udvikling gennem de seneste 20 år. Alt tegner til, at væksten fortsætter i fremtiden, og derfor slog vi til, da vi stødte på denne perle af en ejendom. Ejendommen er en smuk og klassisk bygning med en god, central beliggenhed. Ejendommen ligger kun få hundrede meter fra gågaden i Horsens, hvor der er et hyggeligt byliv med flere gode butikker og caféer. Derudover er der få minutter til Horsens Station og ca. 800 m til den lokale havn, som Horsens Kommune er i gang med at transformere til en ny bydel med caféer og et lækkert havnebad.”

Interessant investeringsby

Der er med god grund, at flere og flere investorer er begyndt at anse Horsens som en investeringsby. Det fortæller Michael Stilling, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg:

“Horsens Kommune har ca. 91.300 indbyggere og en forventet befolkningsvækst på 17,9% frem mod år 2045. Der er derfor et kontinuerligt behov for fortsat udvikling af både bolig- og erhvervsejendomme, og det er helt optimale vækstbetingelser for investeringer i byen. Det gør Horsens til en attraktiv by for investorer, og det er flere og flere begyndt at få øjnene op for.”

“Danmarks ottende største by Horsens er inde i en rivende udviklingsfase med ny industri, der hele tiden flytter til byområdet eller udvider allerede eksisterende aktiviteter. Derfor er et vigtigt transportcentrum de sidste par år rykket sig lidt ved at flytte fra Trekantområdet mod Horsens. Derudover er Horsens Kommune i færd med at forvandle gågaden til en væregade ved at renovere facader og gøre forladte baggårde til grønne lommeparker. Horsens Kommune formår virkelig at gøre sig attraktiv for investorer, og det er virkelig med til at sætte gang i en positiv spiral.”

Investeringsejendom i funkis stil

Kattesund 13-21 består af 40 ejerlejligheder fordelt på ti mindre erhvervslejemål i stueplan og 30 boliger på 1. til 3. sal. Investeringsejendommen har et etageareal på 2.928 m2  og et grundareal på 1.356 m2. Michael Stilling, partner i EDC Poul Erik Bech, fortæller om ejendommen:

“Investeringsejendommen fremstår vedligeholdt og består af fem opgange i funkis stil. Den er opført i 1937 i røde teglsten og har indbyggede gode lukkede altaner mod gaden. Køkkenerne i lejlighederne har en god størrelse med udgang til en lille altan mod gården, hvorfra der er kig til de grønne områder ved Nordre Kirkegård. 17 af 30 boliger er gennemgribende moderniseret, og alle lejlighederne er indrettet godt og fremstår imødekommende med lyse trægulve og pudsede lofter. Det er alt i alt en skøn ejendom med mange muligheder.”

De nye ejere ser også godeudviklingsmuligheder i ejendommen: “Noget af det vi faldt for ved investeringsejendommen er, at der er et stort potentiale at arbejde med. Derfor er vi også glade for, at det lykkedes med købet af ejendommen. Mægler Michael Stilling har været god til at få enderne til at mødes mellem os og sælger. Han har den rigtige indstilling i forhold til mæglers rolle og definering af løsninger, der får parterne til at nå til enighed,” siger Jesper Horsbøl, direktør og partner i Actus.