Nyt digitalt og anonymt værktøj sætter skub i sælgerne på ejendomsmarkedet

Som den første mæglervirksomhed har EDC Poul Erik Bech for nyligt introduceret et nyt digitalt værktøj til ejendomsejere, der går med overvejelser om at sælge deres erhvervsejendom. I det nuværende marked med mange tilbageholdende aktører imødekommer værktøjet et stort behov hos ejendomsejerne om at få et indblik i interessen for deres ejendom, inden de sætter til salg. Værktøjet er allerede taget i brug af mange, og pga. den positive opmærksomhed har EDC nu også introduceret produktet for alle boligejere.
 

Det nye tiltag på ejendomsmarkedet har fået navnet ‘Send-min-køber’ og er en fuldautomatisk, digital mailservice. Ejendomsejere kan tilmelde sig med oplysninger om deres erhvervsejendom, og få besked, når nye ejendomssøgende med interesse for ejendomme, skriver sig op i EDC’s landsdækkende køberkartotek, som er Danmarks største. På den måde kan ejere af erhvervsejendomme løbende følge med i, om der er købere, som er på jagt efter en ejendom som deres. Poul Erik Bech fortæller:

“Vi introducerede i foråret ‘Send-min-køber’ for erhvervssegmentet, da det opfylder et ønske, som mange ejendomsejere har. De fleste ejere af erhvervsejendomme kender situationen med, at man overvejer at sælge, men godt vil se tiden lidt an og holde det for sig selv. Men for mange ejendomsejere kan det alligevel være interessant at vide, om der er potentielle købere i markedet. ‘Send-min-køber’ gør det nemt at følge efterspørgslen på sin erhvervsejendom – og sætte til salg, når tiden er helt rigtig.”

“Derfor havde vi også store forventninger til tiltaget, som indtil videre helt klart er blevet indfriet. Vi har fået rigtig god respons fra ejendomsejere, der har gået med overvejelser om at sælge, men som har været tilbageholdende pga. markedssituationen eller hvor timingen ikke var rigtig. For mange giver det en tryghed, at de kender efterspørgslen på ejendomme som deres, og vi har hørt fra flere ejendomsejere, at den indsigt i det lokale marked, som vores tiltag giver, har været det sidste skub, som har fået dem til at sætte til salg.”

Fra tøven til salg på få måneder
Bent Hansen er en af dem, der har været tøvende pga. den usikre markedssituation. Men efter at have tilmeldt sig ‘Send-min-køber’ tog han springet og satte sin erhvervsejendom på Hovedgaden 62 og 62A i Hvalsø til salg. Få måneder senere var underskriften på købsaftalen i hus. Han fortæller:

“I starten af 90’erne begyndte jeg at investere i ejendomme som en sidebeskæftigelse, og i 2002 købte jeg erhvervsejendommen i Hvalsø. Dengang var ejendommen meget misligholdt, men jeg har siden sat den i stand med gode lejemål, og der er et pænt afkast på den i dag. Det har længe været min plan at sælge mine ejendomme fra, inden jeg blev 80 år, og derfor havde jeg også denne til skuffesalg hos en anden erhvervsmægler for 5 år siden, men det blev ikke til noget dengang.”

“Efter denne oplevelse har jeg været betænkelig ved, om det kunne lykkes i det nuværende marked. Så da jeg læste om EDC’s tiltag ‘Send-min-køber’, tilmeldte jeg mig for at tjekke interessen for erhvervsejendomme af den type i området – og det så heldigvis meget positivt ud. Jeg fik flere mails med køberemner, og det gav noget tryghed, så jeg valgte at sætte til salg gennem EDC Erhverv Poul Erik Bech Roskilde, og få måneder senere var den solgt. Det har været et rigtig godt forløb.”

Mikkel Valeur fra EDC Erhverv Poul Erik Bech Roskilde, siger om salgsforløbet: “Bent Hansen fortalte, at det der fik ham til at sætte til salg var, at Send-min-køber gav ham en indikation af, om der i markedet var kunder, der kunne være interesseret i netop hans ejendom. Så det var med til at “give ham det sidste lille skub” for ellers havde han nok ikke sat til salg endnu. Det er et nyttigt værktøj til netop at give tryghed i de indledende faser. Det er meget velegnet for den ejendomsejer, som så småt er gået i gang med at overveje at sælge, og som gerne anonymt og uden at have kontakt til en mægler vil se om der er interesse for deres ejendom.”

Hjælp til trængt boligmarked
‘Send-min-køber’ var i første omgang udviklet til erhvervssegmentet, men nu er produktet også netop lanceret for boligejere, der overvejer at sælge. Poul Erik Bech siger:

“Efter vi gik i luften med erhvervsdelen, fik vi en del henvendelser fra boligejere, der efterspurgte en tilsvarende service. Derfor har vi nu også introduceret det digitale værktøj til private boliger, så boligejere kan følge interessen for deres bolig, hvis de ikke er helt klar til at sætte til salg, men er nysgerrige på efterspørgslen og vil have direkte besked, når der kommer nye købere til vores Køberkartoteket, der matcher deres bolig. Vi tror også, at der er en del boligejere, der gerne vil vente med kontakten til ejendomsmægleren og lige tjekke størrelsen af efterspørgslen på netop deres bolig. Værktøjet er en stor hjælp på det trængte boligmarked lige nu, hvor der er vendt op og ned på markedet, og hvor der i modsætning til tidligere nu er tale om købers marked mange steder.”

“Nye tider kræver nye løsninger, og i den nuværende situation giver det ro i maven for sælgerne, at de kan teste markedet af, inden han eller hun forpligter sig med en aftale med ejendomsmægleren. Nogle boligejere går nemlig rundt med en opfattelse af, at markedet er gået helt i stå, mens andre måske fortsat har en forventning om, hvad deres ejendom kan indbringe baseret på det gode marked, vi har haft de sidste par år. Forestillingerne om markedet lokalt holder ikke altid stik, men med ‘Send-min-køber’ kan vi give sælger et aktuelt billede af, hvor stor interesse der er for netop deres bolig.”

Tilmeldte ejendomsejere er naturligvis anonyme, og ingen købere får at vide, at ejeren kunne være interesseret i at sælge. Det er altså helt op til ejeren, om de har lyst til at tage kontakt til køberemner via EDC Poul Erik Bech. Interesserede kan tilmelde sig servicen her.

 

Frontløbere på teknologisk udvikling
EDC har siden virksomhedens spæde begyndelse været frontløbere på teknologisk udvikling i mæglerbranchen. Virksomheden blev stiftet i 1971, da en gruppe ambitiøse ejendomsmæglere satte sig sammen. De ville ændre kundernes muligheder og måden, hvorpå ejendomsbranchen fungerede. Planen var at skabe en digital platform, der skulle gøre det endnu nemmere at finde den helt rigtige ejendom. Det blev begyndelsen på Ejendomsmæglernes Data Centrum (EDC), der blev Danmarks første kæde af ejendomsmæglere – og de første til at anvende IT-systemer i mæglerforretningen. I dag er EDC Danmarks største mæglerkæde.

 

Poul Erik Bech

Ejendomsmægler & valuar, MRICS, MDE
Telefon: 58588801
Mobil: 40314081
E-mail: peb@edc.dk

Mikkel Emil Valeur

Erhvervsrådgiver, Cand. merc.
Telefon: 58587873
Mobil: 24942474
E-mail: mev@edc.dk