Høje Taastrup C: En ny by i byen med en kvartmillion kvadratmeter nybyggeri

Det går fremad og over al forventning i den nye bydel Høje Taastrup C, som samlet kommer til at bestå af 249.000 m² nybyggeri, hvoraf 125.000 m² er boliger og 124.000 m² erhverv, herunder kontorer, p-hus, detailhandel, café/restaurant samt et 9.000 m² nyt rådhus. EDC Erhverv Poul Erik Bech er involveret i flere af projekterne og står for udlejningen af 157 bæredygtige lejeboliger (Oase Husene), salget af 155 nye bæredygtige ejerboliger (Cornelia Hus), udlejningen af 23.408 m² kontorer (The Central) og forventer også snarligt at skulle finde lejere til flere af de nye detailbutikker.

Market Insight har sat Peter Mering stævne i Høje Taastrup C. Han er ny direktør i Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C og bestyrelsesmedlem i Danske Shoppingcentre P/S (ejet af ATP og Danica Pension), som sammen med Høje-Taastrup Kommune og Ejendomsselskabet ATPFA II P/S (ejet af ATP og PFA) står bag Høje Taastrup C. Han siger:

”Jeg har sagt ja til jobbet, da jeg i min tid som leder af Danica Ejendomme har været med til at etablere arealudviklingsselskabet HTC og siden også har været bestyrelsesmedlem. Da den tidligere direktør Lars Bloch valgte at stoppe, var det ikke unaturligt, at jeg overtog stafetten, da jeg kender projektet indgående. Jeg syntes også, at jeg havde en forpligtelse til at medvirke til, at projektet kommer helt i mål til sidst med salg af alle byggeretter i selskabet. Det er et ret fantastisk projekt og fascinerende at være en del af en så spændende byudviklingsopgave.”

Sammenhængende planlagt by
Peter Mering har været engageret i ejendomsbranchen i mange år, hvor han har stået i spidsen for henholdsvis Danica Ejendomme og SEB Ejendomme. Udover direktørjobbet i Høje Taastrup C er han bl.a. bestyrelsesmedlem i Danske Shoppingcentre, DSB Ejendomsudvikling og bestyrelsesformand i Udviklingsselskabet CØ, der står bag det store projekt Papirøen på Christiansholm. Han siger:

”Det er superspændende at være med til at drive udviklingen og etableringen af en helt ny bydel. Høje Taastrup C er ikke bare et projektområde i byen, men det er en meget gennemtænkt og velplanlagt by med boliger, erhverv, kontorer, detailbutikker og nyt rådhus. Boligbyggeriet er i fuld gang, og mange er allerede flyttet ind og har fået Høje Taastrup som deres nye hjem. Vi er lykkedes med at tiltrække børnefamilier, der vil væk fra små og dyre boliger i City, og vi ser flere og flere cykler med anhængere med børn, så vi er i høj grad lykkedes med projektet.”

”Vi havde ikke regnet med, at det ville gå så hurtigt og så godt med at få solgt alle boligbyggeretterne med i alt 125.000 m2 boliger. Det har været meget positivt. Folk er positivt overraskede over området, når de kommer ud og besøger os, så der har været stor søgning og interesse for de nye boliger. Det går virkelig godt både med at udleje boligerne og sælge ejerboligerne. Desuden er rådhusbyggeriet allerede så langt, at medarbejderne kan flytte til de nye superflotte og inspirerende lokaler den 12. december 2022. Boligbyggeriet har i den grad vist vejen. Nu skal vi have gang i erhvervsarealerne, hvor vi med det første attraktive, superlækre, bæredygtige flerbruger-kontorhus kaldet The Central skal finde lejere, der vil arbejde i Danmarks hurtigst voksende kommune.”

EDC med stor rolle
Michael Thulstrup, storkundechef i EDC Erhverv Poul Erik Bech, siger: ”I EDC har vi været med næsten fra starten af projektet med de allerførste møder, hvor det kun var strategiske tanker på papir. Det er fantastisk at opleve, at det er gået så godt med de forskellige dele af projektet. Nu er der for alvor ved at komme liv i bydelen, og hver gang vi er herude, er der sket en masse nye ting. Vi er selvfølgelig glade for, at vi er involverede i så mange af projekterne.”

”Vi står for udlejningen af 157 bæredygtige lejeboliger i Oase Husene, som er mere end 75% udlejet, salget af 155 nye bæredygtige ejerboliger i Cornelia Hus, hvor mere end 85% er solgt, og vi er også med til at udleje 23.408 m² kontorer i The Central, som bliver et flot og ambitiøst kontorhus. Samtidigt er vi langt i forhandlingerne, så vi forventer også, at vi snarligt skal finde lejere til flere af de nye detailbutikker herude, som er placeret i gadeplan i bunden af mange af boligerne.”

Høje Taastrup byder på meget
Peter Mering siger om området: ”Succesen skyldes, at Høje Taastrup C er et attraktivt område, hvor vi kan tilbyde byliv af høj kvalitet. Der er tænkt i helheder, hvor vi skaber en sammenhængende by med gode boliger, attraktive fællesarealer med gode opholds- og legeområder for både børn og voksne, nem tilgang til offentlig service, gode shopping muligheder i City2 samt tæt til offentlig transport og nye spændende erhvervslokaler. Det bliver en grøn, bæredygtig by, hvor mere end 4.000 kan arbejde og 3.000 nye indbyggere kan bo, handle og hygge med familien. Det er et supermoderne område med mange rigtig gode, helt nybyggede lejligheder med en boligbyrde, som er mere overkommelig end i København.”

”Der er en virkelig god infrastruktur tæt på en af Danmarks mest travle stationer, hvor man kan komme til København på 14 minutter. Det er unikt med så mange ting, som sker herude. City2-storcenteret har masser af shopping- og fritidstilbud. Både beboerne og dem, der arbejder herude har i gåafstand shoppingcenteret, der udover mange rigtig gode butikker også har biograf, skøjtebane, bowling og minigolf. Udenfor er der legepladser, boldbaner, og vi har indviet verdens længste skaterbane, som tillige fungerer som et LAR-projekt med opsamling af regnvand, som skal forebygge oversvømmelser. Desuden er der i kommunen verdens største indendørs gokartbane, skibakke og nye store grønne nærområder, så Høje Taastrup Kommune har virkelig meget at byde på.”

”Efter salget af de sidste boligbyggeretter er det nu min opgave at fremme salget af erhvervsbyggeretterne, så selskabets mission kan blive fuldført. Så vores opgave nu er at få endnu flere virksomheder til at finde vej til Høje Taastrup C. Det er jeg sikker på nok skal lykkedes i takt med, at boligerne bliver fyldt, og bydelen får flere og flere beboere.”

EDC-projekter i HTC

·         Oase Husene: 157 bæredygtige boliger på 59-109 m2, hvoraf 30 særligt indrettes som seniorvenlige boliger med indflytning fra 15. november 2022. PFA Pension står bag projektet med 2-, 3- og 4-værelses velindrettede lejeboliger ved det kommende parkstrøg. EDC Projekt Poul Erik Bech står for udlejning af boligerne, hvor mere end 75% er udlejet. Læs mere www.oasehusene.dk

·         Cornelia Hus: EDC Projekt Poul Erik Bech har opgaven med at sælge de 155 boliger enkeltvist. De 12.300 m² bygges af RHB Development og Heimstaden. Det er en kæmpe succes, da over 85% af de attraktive ejerboliger allerede er solgt eller reserveret, så det forventes, at der bliver udsolgt længe inden indflytningen i sommer 2023. Læs mere www.corneliahus.dk

·         The Central: Attraktivt, bæredygtigt flerbruger-kontorhus på vej i Høje Taastrup C. Læs mere på www.thecentralhtc.dk

·         Detail: Der bygges detailbutikker i de fleste boligprojekter. EDC Erhverv er i forhandlinger om at udleje flere af detailbutikkerne, som forventes at komme på markedet snarligt.