Kemivirksomhed sælger lager- og produktionsejendom og bliver som midlertidige lejere

Den Koldingbaserede virksomhed Dankemi har netop solgt deres domicil på Industrivej 5, hvor MDT en anden lokalforankret virksomhed overtager ejendommen for at flytte ind efter sommeren 2024. I første omgang bliver Dankemi dog boende i ejendommen indtil deres nybyggede ejendom står klar. EDC Erhverv Poul Erik Bech Kolding har formidlet salget af lager- og produktionsejendommen på 3.087 m².

Siden 2016 har Dankemi haft til huse på Industrivej 5 i Koldings sydlige erhvervsområde, hvorfra de producerer en lang række kemiske produkter til automobil- og industrisektoren. Snart rykker kemivirksomheden videre til en splinterny ejendom, fortæller Finn Ravn, direktør hos Dankemi:

“Vi er i gang med at opføre et nyt domicil, hvor vi kan samle det hele under ét tag. Den simple forklaring er, at det kniber lidt med pladsen i vores eksisterende ejendomme, så derfor er vi i gang med at opføre 5.000 m² på Venusvej 24 i Kolding. Vi har været rigtig glade for ejendommen på Industrivej, og ønskede egentlig at beholde ejendommen indtil vores nybyggede domicil står klar. Men pludselig stod der en interesseret køber, og vi fik mulighed for at leje os ind på en midlertidig lejekontrakt, så til sidst faldt alt i hak.”

Dankemi bliver i ejendommen på Industrivej 5 på en midlertidig lejekontrakt, som udløber når deres kommende nybyggede domicil står klar. Det sker efter planen den 8. august 2024, hvorefter de 25 medarbejdere hos Dankemi kan glæde sig til en hverdag i splinternye rammer på Venusvej 24.

Robotter indtager ejendommen
Køber af den store lager- og produktionsejendom er MDT, en anden lokalforankret Koldingvirksomhed. Virksomheden fremstiller og sælger skræddersyede produkter til mange forskellige brancher.

Direktør i MDT, Morten Dahl, siger: “Vi kombinerer innovation og kreativitet, og vores ekspertise er letvægtsdesigns og konstruktioner. Vi leverer skræddersyede produkter til bl.a. arkitekter, underholdningsbranchen, industrivirksomheder og til detail- og erhvervsindretning. Vi er vokset ud af vores nuværende rammer på Værkstedsvej. Vi er i gang med et nyt setup, hvor vi får flere og flere robotter ind i produktionen, så vi har brug for mere plads til at mennesker og robotter kan boltre sig bedst muligt. Vi får dobbelt så mange kvadratmeter til rådighed, når vi rykker ind i sensommeren 2024, så det glæder vi os til. Samtidig var beliggenheden i sydbyen afgørende for os, og at ejendommen tilmed har lidt historie og personlighed tæller selvfølgelig også op.”

Anden ejendom også til salg
Dankemi råder også over en anden produktionsejendom i Kolding, som også er sat til salg hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Kolding. Ejendommen er beliggende på Jernet 35 og har et areal på 1.373 m² med et tilhørende kontorareal på 112 m².

“Ejendommen på Jernet 35 har fungeret som produktionsejendom og har været der, hvor vi har produceret AdBlue. I vores kommende domicil har vi dog også tænkt den produktion ind, så derfor skal vi også af med ejendommen på Jernet 35. Samarbejdet med EDC Erhverv Poul Erik Bech har været rigtig fint. Jeg har kendt Preben Balle i mange år efterhånden, så jeg har stor tiltro til, at han også kan få solgt ejendommen, ligesom han har hjulpet med salget af Industrivej 5,” siger Finn Ravn.

Preben Balle, partner og erhvervschef hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Kolding, fortæller: “Vi er glade for at have hjulpet to lokale virksomheder videre. Det er dejligt at to Koldingvirksomheder vækster og har brug for mere plads. Begge virksomheder har altså haft behov for mere plads, så man kan vel godt kalde det win-win. Nu går jagten ind på at finde en køber til Jernet 35, og når det forhåbentlig snart er på plads, vil vi lykønske Dankemi med salgene og ønsker dem al mulig held og lykke med deres nye domicil. Samtidig skal der lyde et tillykke til MDT med købet af Industrivej 5.”

Preben Balle

Partner, erhvervschef, HD(f) MDE
Telefon: 58587678
Mobil: 51853954
E-mail: prb@edc.dk