Kendt galleri lukker efter knap et årti

Galleri Rattenborg på Søborg Hovedgade 151 er netop blevet solgt. Galleriet, der tidligere er ejet af den dygtige billedkunstner Heidi Rattenborg, blev solgt på rekordtid til en beboer i den andelsboligforening, som ejendommen hører til. Fremover vil lokalet blive benyttet til klinikformål. Trods den vemodige lukning fortsætter kunstneren med sin passion, hvor værkerne nu udelukkende kan købes på nettet. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af galleriet.

Corona, krig i Ukraine, prisstigninger og inflation har gjort det svært for mange dygtige kunstnere at få tingene til at løbe rundt. Heidi Rattenborg, der er et kendt ansigt i kunstverdenen, er ingen undtagelse. Hun har netop solgt sit galleri i Søborg, som hun har haft siden december 2015:

“Jeg har valgt at sælge mit galleri, da krigen og corona bl.a. gjorde det ekstremt svært at sælge kunst. Derfor har jeg taget et job for at få tingene til at løbe rundt, og nu maler jeg, når jeg har lyst derhjemme. Derfor kører hjemmesiden også fortsat, og det bliver den ved med, så længe jeg fortsat synes, det er sjovt at lave kunst,” siger Heidi Rattenborg, kunstner og ejer af Galleri Rattenborg. Hun fortsætter:

“Det gik først rigtig op for mig, at galleriet lukker, forleden da jeg pillede folien fra dørene. Det er da en ærgerlig og vemodig fornemmelse, men motivationen var der bare ikke mere, og det føltes ikke sjovt længere – kunst skal være sjovt, ellers kommer det ikke fra hjertet. Nu er jeg et andets sted i mit liv, og det føles godt at male igen uden at være afhængig af at skulle sælge kunsten. Jeg vil ikke udelukke, at der måske kommer et nyt galleri på et tidspunkt, men for nu har jeg det godt med at male, når tiden og lysten er der.”

Et maleri fra Heidi Rattenborgs hånd er oftest abstrakt med karakter og kant. Det er rå stil med balance i kaos – ekspressivt og fyldt med detaljer. Det er store værker med mange farver og mange lag.

Tillid blev nøglen til hurtigt salg
Foruden smukke og abstrakte malerier, skaber Heidi unikke bronzeskulpturer og fænomenale Giclee kunsttryk, der er en trykmetode, hvor det originale maleri trykkes i en højere opløsning end normale print, hvilket gør dem skarpere og mere detaljerede at se på.

Frank Kristensen, Partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Herlev, har formidlet salget af det farverige galleri. Han siger: “Først og fremmest er vi meget glade for at kunne bistå kunden med et godt salg, der blev færdiggjort ekstremt hurtigt. Faktisk solgte vi andelsboliglokalet på knap en måned. Det har været en spændende sag at skulle formidle, ikke mindst fordi der er tale om et velbeliggende og præsentabelt lokale i en veldreven andelsboligforening i Søborg. Dertil er det enormt pæne interiør, som galleriets kunst har sat et betagende præg på. Vi håber selvfølgelig, at der en dag kommer et nyt Galleri Rattenborg, men indtil da ønsker vi Heidi tak for samarbejdet og god vind fremover.”

Heidi Rattenborg siger: “Det har været et gnidningsfrit forløb og et superfint samarbejde med EDC Poul Erik Bech. Jeg har haft stor tillid til Frank, og det har betydet meget for mig igennem hele processen. Jeg ville gerne have, at det var ham, der solgte den. Frank skar ind til benet, var ærlig og grundig hele vejen igennem, så jeg kunne sove roligt om natten, velvidende at han havde styr på tingene. Og det gik jo også vildt stærkt med at finde en køber og få styr på det hele, så jeg er meget tilfreds med forløbet.

Heidi Rattenborgs smukke og unikke kunst kan fortsat købes på gallerirattenborg.com. Du kan også besøge siden og lade dig inspirere eller lære mere om fx Giclee kunsttryk.

Vil du læse mere om nyheder og tendenser på detailejendomsmarkedet? Læs vores seneste Detail Fokus.

Frank Kristensen

Partner, ejendomsmægler og valuar, MDE
Telefon: 58587789
Mobil: 51680468
E-mail: fkr@edc.dk