Det Nordjyske Mediehus’ domicil solgt i stor ejendomshandel

Det Nordjyske Mediehus' domicil er solgt til investeringsfirmaet Tecta Invest. Ejendommen har været domicil for Det Nordjyske Mediehus i mere end 30 år, men mediehuset flytter næste år til nye lokaler på Østre Havn og har derfor nu solgt den 13.870 m² store ejendom med kontorer og lager/produktion. Frem til flytningen i medio 2023 vil Det Nordjyske Mediehus bo til leje hos Tecta Invest. EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg har formidlet salget af ejendommen på Langagervej 1 i Aalborg Øst.

Det Nordjyske Mediehus’ pladsbehov har gennem årene ændret sig, og derfor flytter mediehuset i medio 2023 til Aalborg Centrum i et nyt byggeri på havnefronten. Finn Støvring Nielsen, Koncern økonomidirektør i Det Nordjyske Mediehus, fortæller:

”Langagervej 1 har profileret Det Nordjyske Mediehus i mere end 30 år, men med de senere års digitalisering er vores fysiske pladsbehov markant reduceret, ligesom trykkeriet er solgt fra. Det bliver vemodigt at flytte, for vi har været glade for vores nuværende lokaler, men vi glæder os også til at skrive et nyt kapitel i vores mere end 250-årige historie. Vi har været glade for salgsforløbet med EDC Erhverv og aftalen med Tecta – og vi tror på, at Tecta er de helt rigtige til at drive ejendommen videre på bedste vis.”

Den store ejendom på Langagervej 1 har 6.477 m² til lager/produktion, 7.393 m² kontorplads og en stor grund på 78.378 m² med masser af parkeringspladser og mulighed for yderligere bebyggelse og udstykning.

Jesper Brøndum, direktør i Tecta Invest, siger: ”Vi er stolte over at være blevet ejere af den ikoniske og funktionelle ejendom. Vi har haft et super samarbejde med Det Nordjyske Mediehus og EDC Erhverv for at få handlen i hus, og vi er endt med en god aftale for begge parter. Nu har Det Nordjyske Mediehus tid til at komme på plads i deres nye domicil på havnen, og vi har samtidig tid til at finde de helt rigtige lejere til ejendommen. For os er det centralt at skabe de bedste rammer og tilpasse lokalerne til vores lejeres behov, og derfor går vi heller ikke i gang med nogle større renoveringer, før vi ved, hvem der flytter ind.”

Tecta Invest er ejet af Jens Enggaard Holding, der også driver og ejer kranvirksomheden BMS.

Kendt og velbeliggende Aalborg-ejendom

Martin Brasholt Mikkelsen og Frank Jensen, EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg, har formidlet salget. Direktør i EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg, Frank Jensen, udtaler:

”Det har været en særdeles spændende opgave at sælge ejendommen, der er en kendt og velbeliggende ejendom i Aalborg. Det har været en god og konstruktiv proces, og det bliver spændende at følge ejendommen fremadrettet, da den rummer mange muligheder. Vi er sikre på, at Tecta Invest er de rigtige til at udvikle ejendommen, og vi ønsker sælger såvel som køber stort tillykke med handlen.”

Langvarigt samarbejde om 12 erhvervsejendomme

Langagervej 1 er den største af 12 ejendomme i Nordjylland, som EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg har udlejet eller solgt for Det Nordjyske Mediehus. Samarbejdet startede for ca. 15 år siden, og nu har mediehuset kun én ejendom tilbage. Partner Martin Brasholt Mikkelsen siger:

”Vi har haft et super samarbejde med Det Nordjyske Mediehus gennem mange år. De har haft nogle spændende ejendomme på alt fra 500 m² til denne der er deres domicil på 13.870 m², som vi nu har formidlet salget af. Vi har både stået for udlejninger og salg gennem årene, men efterhånden har mediehuset fået solgt det meste fra, så nu har vi kun én sag tilbage – en 5.580 m² moderne kontorejendom med en stor grad af fleksibilitet. Den er udbudt til 67,5 mio.kr. og ligger skråt over for det hidtidige domicil, nemlig på Langagervej 6.”

Fleksibel kontorejendom til salg

  • Investeringsejendom udlejet til Gomspace Aps
  • Etageareal 5.580 m², kælderareal 1.200 m², grundareal 21.478 m2
  • Langagervej 6, 9220 Aalborg Øst
  • Pris 67.500.000 kr.
  • Afkast 7,54 %
  • 91201330

Se kontorejendommen her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vil du være opdateret på kontormarkedet? Læs den nyeste udgave af Kontor Fokus.

Frank Jensen

Direktør, partner
Telefon: 58587572
Mobil: 20513692
E-mail: frje@edc.dk

Martin Brasholt Mikkelsen

Partner, ejendomsmægler, MDE
Telefon: 58587576
Mobil: 20671250
E-mail: mbm@edc.dk