Fremadstormende robotvirksomhed udlejer topmoderne, grønt kontor med havudsigt

Hovedparten af Kassow Robots, stiftet af danske Kristian Kassow, blev i 2022 solgt til Bosch-koncernen med mere end 421.000 medarbejdere på verdensplan. Kassow Robots har som en del af udviklingen flyttet virksomheden til en unik ejendom på Kajakvej 2 i Kastrup, der er deres ny kontordomicil. Der er dog rigeligt plads i den topmoderne ejendom, så derfor skal de overskydende 3.768 m² udlejes, hvilket EDC Erhverv Poul Erik Bech skal stå for.

Kassow Robots udvikler og producerer avancerede kollaborative industrille robotarme, såkaldte cobots, der kan arbejde sammen med mennesker i produktion. Det fik interesse fra Bosch-koncernen, som er verdens førende virksomheden inden for teknik og serviceydelser. Derfor opkøbte de majoriteten af virksomheden i 2022. Siden har robotvirksomheden ikke set sig tilbage. Direktør og stifter Kristian Kassow fortæller:

”Jeg har tidligere arbejdet i robotindustrien og solgte dengang min del af en succesfuld virksomhed. Jeg vidste dengang, at jeg ikke var færdig med at udvikle kollaborative robotter, og besluttede mig for at starte på ny igen. Det er den klassiske historie med, at jeg startede mit eget projekt i min kælder, og siden da har det nu forvandlet sig til en virksomhed med knap 50 medarbejdere som er blevet opkøbt af Bosch Rexroth. Siden da er vi flyttet ind i topmoderne kontorlokaler i Kastrup. På adressen har vi produktion og udvikling, hvorfra vi sælger vores unikke og effektive 7-aksede robotter til hele verden.”

”Vi er i en vækst- og skalleringsfase og er i gang med at udbrede vores robotter på verdensplan. Vi sælger primært til Tyskland og USA. Med Bosch Rexroth har vi fået en partner, der er internationalt førende inden for fabriks-automatisering, og som kan hjælpe os med at udvide vores forretningsaktiviteter. Dermed vil vi være i stand til at åbne nye markeder for vores portefølje af cobots. Vi står altså langt stærkere sammen med deres kompetencer og salgsnetværk, så satser vi på en omfattende vækst i de kommende år,” siger Kristian Kassow.

Inspirerende omgivelser

Yulia Bakir, CFO og medlem af Kassow Robots bestyrelse, har været en del af Bosch Rexroth siden 2005. Hun stod i spidsen for M&A-projektet om at købe hovedparten af Kassow Robots for Bosch. Hun fortæller, at flytningen er et vigtigt skridt i virksomhedens vækst:

“Kassow Robots første prioritet, efter opkøbet af Bosch Rexroth, var at tilbyde medarbejdere en attraktiv placering. Lokationen skulle være i nærheden af den tidligere adresse for at gøre det så nemt for de eksisterende medarbejdere som muligt. Vi var i Kassow robots groet ud af vores lokaler, så jeg er glad for, at vi fandt Nordhuset, et grønt byggeri, i meget inspirerende og spektakulære omgivelser. Medarbejderne nyder godt af at være tæt på vandet med flot udsigt, Den Blå Planet, en dejlig café og meget tæt på Københavns Lufthavn og Metro.”

”Kassow Robots har udover København også kontorer i Tyskland og Tjekkiet. 80% af medarbejderne er expats med 15 forskellige nationaliteter på kontoret, så det har været ekstra vigtigt for os at finde topmoderne kontorlokaler i et åbent, dynamisk og inspirerende miljø, så vi kan tiltrække kvalificerede og dygtige, internationale medarbejdere her til Danmark. Vi har samlet alt samlet et sted. Alle stabsfunktioner, produktion, ingeniører, programmører, robotter osv. Det giver et unikt udviklingsmiljø i virksomheden og gør at mange forskellige typer har en dagligdag sammen,” siger Yulia Bakir, der fortæller, at flere af medarbejderne har en tradition for at tage en dukkert i Øresund i løbet af dagen uanset vejr og vind.

En eller flere ’unge’ virksomheder
Thor Heltborg, direktør, Koncernkunder, EDC Erhverv Poul Erik Bech, København K, siger: ”Ved at leje en hel ejendom på Kajakvej, der nyder godt af en imponerende udsigt over Øresund, positionerer Kassow Robots sig som en førende aktør i branchen. Den smukke placering tilbyder ikke kun en inspirerende og attraktiv arbejdsplads, men også en mulighed for at drage fordel af det omkringliggende erhvervsmiljø og samarbejde med andre virksomheder inden for teknologi og automatisering.”

”Vi glade for, at Kassow Robots har valgt os til at hjælpe dem med at udleje 3/4 af deres kontorlokaler, så en eller flere virksomheder kan leje 3.768 m² samlet eller opdele med enten 2.768 m2 eller 1.256 m2. Kontorerne er af høj kvalitet og har en fantastisk udsigt og er udstyret med moderne klimastyringssystemer, kantinefaciliteter, omklædning, bad og andre bekvemmeligheder, der sikrer et behageligt og produktivt arbejdsmiljø. Samtidigt er der et stort parkeringsareal ved bygningen.”

Oliver Gaarsdahl, Erhvervsmægler i EDC Erhverv Poul Erik Bech Koncernkunder, supplerer: ”Kassow Robots ønsker at tiltrække potentielle lejere, der vil nyde godt af denne unikke beliggenhed og de fremragende faciliteter, der er tilgængelige. Med Bosch-koncernens støtte og den nye base på Kajakvej 2 i Kastrup er de rigtig godt rustet til at udvide deres markedsandel og fortsætte med at levere avancerede og innovative robotløsninger til industrien. Ideelt ønsker de at dele hus med en eller flere ’unge’, internationale virksomheder, som kan bringe en form for synergi ind i hverdagen, så det glæder vi os til at hjælpe med.”

Kajakvej 2, Kastrup
Lejemålene i den fantastiske ejendom med et innovativt, internationalt miljø tilbydes i varierende størrelse af 1256 m² og op til 3768 m² samlet. Lejemålene er i nogen grad fleksible og vil kunne til passes den enkelte lejer efter behov. Læs mere om udlejningssagerne på:

www.edc.dk/114057621
www.edc.dk/114057704
www.edc.dk/114057705
www.edc.dk/114057706

Collaborative industrirobotter
Kassow Robots såkaldte Cobots tilbyder både hastighed, kraft, lang rækkevidde og stor nyttelast. Brugervenligheden giver virksomheder stor fleksibilitet, og gør det muligt for virksomheder uden interne robotspecialister, at gennemføre kompleks automatisering og programmering omkostningseffektivt og uafhængigt. De har en nyttelast på 5-18 kg, en rækkevidde på 850-1.800 mm – alt sammen leveret med ledhastigheder på op til 225 grader i sekundet. De fem lette, 7-aksede cobots kan sættes i drift på stort set ingen tid hos industrivirksomheder i alle størrelser. Læs mere på www.kassowrobots.com

Thor Heltborg

Direktør, Koncernkunder
Telefon: 58588766
Mobil: 24214786
E-mail: the@edc.dk

Oliver Gaarsdahl

Ejendomsmægler, Erhvervsmægler, MDE
Telefon: 58587283
Mobil: 42232284
E-mail: oga@edc.dk