STMicroelectronics flytter ind i det kommende INCUBA Next i Aarhus i 2024

Den store internationale virksomhed STMicroelectronics flytter ind på 15. etage i INCUBA Next, som forventes at stå færdigt i slutningen af 2024. INCUBA Next er en udvidelse af forskerparken INCUBA i Katrinebjerg i Aarhus og rummer 37.000 m² fordelt på 18 etager. EDC International Poul Erik Bech har ageret lejerådgiver for STMicroelectronics.

STMicroelectronics er et fransk og italiensk multinationalt selskab med operativt og udøvende hovedkvarter i Plan-les-Ouates nær Genève i Schweiz, der udvikler, fremstiller og markedsfører elektroniske chips. Med mere end 50.000 medarbejdere fordelt på 80 kontorer i 35 lande, er virksomheden en af verdens førende aktører i den økonomiske sektor inden for halvlederproduktion. I 2018 gjorde STMicroelectronics deres indtog i Danmark, da de overtog virksomheden Draupner Graphics, som udvikler et softwareværktøj til opbygning af microcontrollerbaserede display løsninger, kaldet TouchGFX.

Jørgen Mygind, Site Manager hos STMicroelectronics, fortæller: ”Over de sidste par år har vi videreudviklet på produktet og har mere end fordoblet på medarbejderfronten. Men vores ambitioner stopper ikke her, og vi forventer at vækste yderligere over de næste år. Vi vil gerne udbrede kendskabet til STMicroelectronics, både lokalt i Aarhus og nationalt i Danmark, og derfor er vi glade for at kunne flytte ind i INCUBA Next. Det giver os de bedste muligheder for at tiltrække de rette kandidater fremadrettet. Vi er 25 nu og forventer at være tæt på det dobbelte inden for få år, så vi skal have plads til at vækste.”

Som fod i hose
At INCUBA Next er valgt som STMicroelectronics kommende base skyldes i stor grad det professionelle miljø, som INCUBA har opbygget. Det fortæller Jørgen Mygind: ”INCUBA har formået at skabe et utrolig stærkt udviklingsmiljø for teknologivirksomheder, som ligesom os, ønsker at skalere deres forretning inden for it, cleantech og life science. Nu ser vi frem til at blive en del af INCUBA, da det giver os muligheden for at kunne tiltrække de rigtige elektronik- og softwarekompetencer. Faktisk ser vi INCUBA som det perfekte match for os. Vi flytter ind på 15. etape og har hele etagen for os selv, hvilket også er vigtigt, da det skærper sikkerheden.”

Hos INCUBA er man også glade for, at STMicroelectronics flytter ind i den kommende udbygning af forskerparken, fortæller Claus Svarre, Director of Real Estate, Lettings & Facilities hos INCUBA: ”STMicroelectronics er en perfekt tilføjelse til INCUBA Next og det vil jeg kalde en kernelejer, som passer som fod i hose i vores visionære community. 90% af vores lejere er såkaldte kernelejere, og dem værner vi om, da de er med til at forfine vores brand. Det handler om at være tro mod vores eget brand, når vi finder lejere til vores faciliteter.”

Cadeau til mægler
EDC International Poul Erik Bech har ageret lejerådgiver for STMicroelectronics og stået for formidlingsaftalen mellem den store internationale halvlederproducent og INCUBA.

Jørgen Juul Mygind siger: ”Vi er rigtig glade for det arbejde, som Helle Nielsen Ziersen har gjort i forbindelse med vores aftale med INCUBA. Fra start af har hun forstået vores situation og været en fremragende sparringspartner. Hun har været god til at forhandle, hvilket har været til gavn for både os og INCUBA og sikret den bedst mulige aftale for begge parter.”

Helle Nielsen Ziersen, Partner og Head of EDC International Poul Erik Bech, fortæller: ”Jeg er glad for at have hjulpet STMicroelectronics med at finde deres nye base i Danmark. Det er en stor international virksomhed, som allerede har base i Aarhus, men som bl.a. ønskede rådgivning om, hvordan de kunne skabe mere awareness om brandet og her kan deres nye placering i INCUBA Next med knap 2000 medarbejdere, forskere, iværksættere og forskere på tværs af 175 scale-up virksomheder være med til at øge kendskabet til STMicroelectronics. Tillykke til begge parter.”

Helle Nielsen Ziersen

Partner, Director, Head of International Relations, MRICS, MDE
Telefon: 58588717
Mobil: 40999946
E-mail: hni@edc.dk