Lagerbygninger bliver revet væk på Fyn og resten af landet

Med opsvinget i dansk økonomi går fynske lagerlokaler og logistikejendomme som varmt brød, og Fyn har ikke haft færre ledige lagerlokaler i 13 år, viser data fra Ejendomstorvet.dk. Særligt områderne langs E20-motorvejen er støvsuget for lokaler, og Fyn har brug for nybyggeri, siger Lars Duus, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Odense.

Med en mere eller mindre afblæst coronakrise, tårnhøj beskæftigelse og udsigt til den højeste økonomiske vækst i årevis går det så godt for erhvervslivet på Fyn, at ledige lagerlokaler og tomme logistikbygninger bliver revet ned fra erhvervsmæglernes hylder. Det dokumenterer tal fra Ejendomstorvet.dk.

”Gennem coronanedlukningerne lå udbuddet af lager- og logistiklokaler på 2,7-2,8% af de samlede arealer på Fyn, men det er faldet til blot 2,2%. Aktuelt er udbuddet ca. 30.000 m2 lavere end de foregående kvartaler og er nede på 136.000 m2 – det laveste, vi har registreret siden 2008, eller lige før finanskrisen ramte landet. Da det stod allerværst til på Fyn, i 2011, stod over 600.000 m2 lagerlokaler tomme,” siger Jakob Wegener, adm. direktør for Ejendomstorvet.dk.

Danmark har 69 mio. m2 lokaler til lager, logistik, produktion og værksteder. Knap 10% – eller lidt over 6,2 mio. m2 – ligger på Fyn, Langeland og Ærø.

Stor efterspørgsel på Fyn

Det er svært at finde moderne og effektivt indrettede lager- og logistiklokaler på Fyn, og især langs motorvejen fra Nyborg til Odense og Middelfart er der ekstra svært. På Fyn er der brug for, at investorer tør bygge nyt uden nødvendigvis at have lejere på hånden.

”Udbuddet af ledige lokaler falder, fordi færre virksomheder end normalt har brug for mindre plads og dermed har m2 i overskud. Samtidig er efterspørgslen stor – over hele Fyn og på tværs af brancher. Efterspørgslen er især stor efter lager- og logistiklokaler og knap så markant for lokaler til produktion – det er mange af de samme tendenser vi i øvrigt ser på landsplan, hvor den gennemsnitlige tomgang er nede på2,0%,” siger Lars Duus, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Odense på Vestre Stationsvej i centrum af Odense.

Ifølge Ejendomstorvet.dk udbydes der lige nu lidt over 8.000 erhvervslejemål og ejendomme på landsplan, heraf knap 1.000 lokaler til lager, logistik og produktion – og af dem ligger blot 83 på Fyn. Odense har med 26 flest udbudte lokaler, derefter følger Faaborg-Midtfyn med 12 og Middelfart med 11. I de øvrige kommuner på Fyn har virksomheder på lokalejagt under 10 lejemål og ejendomme at vælge imellem, fx er der i øjeblikket kun udbudt 8 lokaler i Svendborg og blot 3 i Nyborg.

Se seneste udbudsstatistik her

Lars Duus

Partner, ejendomsmægler, MDE
Telefon: 58587817
Mobil: 25395506
E-mail: duus@edc.dk