Landsdækkende mæglersamarbejde afgjorde salget

Da Arbejdernes Landsbanks tidligere ejendomme i henholdsvis Næstved og Nykøbing Falster skulle sælges, var et landsdækkende mæglersamarbejde, kombineret med en lokal mæglerindsigt, afgørende for et hurtigt salg.

Da Arbejdernes Landsbanks tidligere ejendomme i henholdsvis Næstved og Nykøbing Falster skulle sælges, var et landsdækkende mæglersamarbejde, kombineret med en lokal mæglerindsigt, afgørende for et hurtigt salg.

John Vogt, erhvervsmægler hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i Kolding, havde længe haft et godt samarbejde med Arbejdernes Landsbank, da han sidste år fik bankens to ejendomme på Sydsjælland og Falster til salg. Bankens ønske var at flytte til nye lokaler, hvor det var muligt at leje sig ind fremfor at eje. Der var dog bare en udfordring: John Vogt sidder i Kolding. Han tog derfor kontakt til kollegaen i Næstved, Jesper Karmark, som kunne tilbyde den lokalindsigt, som banken havde brug for til at gennemføre salget.

Jesper Karmark, kunne hurtigt danne sig et lokalt overblik over de to sydøstligt beliggende byer og fremlægge en oversigt over markedspriser således at ejendommene blev prissat korrekt.

”John havde et godt overblik over hvad der var vigtigt for kunden, da han har samarbejdet med dem i flere år. Jeg kunne tilføre hans rådgivning en lokal indsigt til markedspriser og tendenser, og en kombination af de to faktorer skabte det perfekte grundlag for et succesfuldt salg,” fortæller Jesper Karmark.

Ingen uro for medarbejderne

En ting, der især var vigtigt for banken, var, at salget ikke kom til at skabe uro for medarbejderne. Det var derfor forudbestemt, at salget skulle køres som en stillesag og at ejendommene hverken skulle på nettet eller udbydes offentligt. Det tætte mæglersamarbejde muliggjorde netop, at ejendommene kunne sælges som en stillesag, i og med at mæglerne havde mulighed for at gøre brug af deres lokale netværk i jagten på at finde en ny køber til ejendommene.

Hurtigt salg af begge ejendomme til samme køber

Prissætningen viste sig at give pote. Knapt tre-kvart år tog det, før at begge ejendomme var solgt. Ved hjælp af det lokale netværk og en stærk indsigt i markedet, lykkedes det at finde en køber, som var interesseret i begge ejendomme og som samtidigt havde mulighed for at leje banken ind i andre lokaler, som skal indrettes til banken.