Nordsjællandske brugtvognsforhandlere er gået fri af coronakrisen.

Autobranchen har været ramt af coronakrisen, men brugtvognsforhandlerne Brdr-Dan Biler og Coastcar melder om medvind og flytter derfor til større ejendomme. Brdr-Dan Biler flytter til et 1.571 m2 stort bilhus i Hillerød, imens Coastcar fremover vil holde til i Formula Automobiles tidligere domicil i Allerød. EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland har stået for udlejningerne.

Immune over for corona

Brugtvognsforhandlerne Brdr-Dan Biler og Coastcar frygtede, hvordan coronakrisen ville ramme deres branche, men hurtigt fandt de ud af, at de kunne ånde lettet op. Jesper Gade, forretningsudvikler i Coastcar, fortæller: ”I leasingbranchen går det sjældent godt i december og januar, og også denne gang var det vores lavmåneder. Så da coronakrisen ramte Danmark, blev vi meget nervøse for, at den ville påvirke vores virksomhed negativt. Men så slog vi vores hidtidige rekord i april, og det samme gjorde vi måneden efter, og så skete det igen i juni, så det går virkelig over al forventning.”

”Nyvognsforhandlerne har haft en hård tid bl.a. fordi, der ikke har været nye biler nok, men vi brugtvognsforhandlere er kommet godt gennem coronakrisen, og jeg forventer, at mundbindskravet og kravet om pladsreservation kun vil gøre, at vi får endnu mere travlt med at lease vores premiumbiler.”

Dan Branislav, direktør for Brdr-Dan Biler, melder også om vækst under coronakrisen: ”Vores koncept med at sælge en-tre år gamle premiumbiler er kun gået fremad. Det er et godt koncept, der tiltaler mange kunder. Jeg tror, det er den vigtigste grund til, at vi udelukkende har oplevet fremgang under coronakrisen – vi har ganske enkelt et koncept, der holder.” Han fortsætter:

”Efter coronakrisen kom til Danmark, har vi også haft endnu mere travlt på værkstedet. Jeg tror, det hænger sammen med, at folk har haft mere tid derhjemme og derfor har gjort mere ud af at sammenligne priserne. Vores værksted er 30-40% billigere end autoriserede værksteder, så jeg tror, at flere og flere har fået øjnene op for de billige priser, vi som frit værksted kan tilbyde.”

Brdr-Dan Biler flytter til Hillerød

Væksten har betydet, at Brdr-Dan Biler og Coastcar er vokset ud af deres nuværende lokaler. Brdr-Dan Biler har allerede et bilhus i Hundested og Bilhuset Engmark i Hillerød, men de har brug for endnu mere plads. Derfor valgte de at bide på Vølundsvej 2 i Hillerød, da ejendommen kom på markedet. Dan Branislav, direktør for Brdr-Dan Biler, fortæller om valget af ejendommen:

”Hillerød er en rigtig bilby, så der skulle vi selvfølgelig også holde til. Placeringen er perfekt, og selve ejendommen passer godt til vores behov. Vi havde brug for udstillingsplads til vores premiumbiler, og derudover var det centralt for os, at der var et stort værksted. Vi er meget glade for vores nye adresse, og vi glæder os til at servicere kunder i Hillerød.”

De sidste 11 år har ejendommen været Volvo Danmarks domicil. De flyttede, da de blev opkøbt af Autohuset Vestergaard, og de er nu flyttet sammen med Opel i et nyere Bilhus i Hillerød, som EDC Poul Erik Bech Nordsjælland formidlede salget af sidste år.


Coastcar lejer markant ejendom

Både vækst og en ny virksomhedsstrategi er baggrunden for, at Coastcar har valgt at flytte fra Hørsholm til den markante ejendom på Bjarkesvej 3 i Allerød: ”Vi faldt virkelig for den fantastiske ejendom i Allerød. Vi har lavet en strategisk satsning mod erhvervskunder, og vi tror på, at det hus kan være med til at løfte os til det næste niveau. Da vi fik vist ejendommen, vidste vi, at det skulle være den. Mægler Jacob Lunding har løst opgaven godt i forhold til både os og udlejer, så vi er nået frem til et kompromis, som begge parter er tilfredse med.”

Ejendommen blev oprindeligt opført i 2002 som domicil for Formula Automobile A/S, der forhandler de eksklusive bilmærker Ferrari og Maserati. Formula voksede ud af de fysiske rammer og flyttede i 2019 til et nyopført domicil i Lyngby. Ejendommen er efterfølgende blevet solgt til en privat ejendomsinvestor.

Markedet i Hillerød og Allerød

Selvom Hillerød og Allerød ligger blot 10 km fra hinanden, er der tale om to forskellige byer i forhold til bilhuse, fortæller Jacob Lunding, EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland: ”Hillerød er kendt som bilhovedstaden med sine mange bilhuse, der er blevet bygget de senere år, og Brdr-Dan Bilers nye ejendom ligger på en af Hillerøds bedste placeringer. Allerød er ikke på samme måde en bilby, men byen har til gengæld den perle af en ejendom, som Coastcar lige har lejet sig ind i. Ejendommen har på den 5.000 m² store grund en god synlighed ud til Kollerødvej, der er Allerøds største indfaldsvej.”

”Jeg talte med den tidligere ejer for et par år siden, og han fortalte, at granitten, som ejendommen er beklædt med, alene har kostet 1,7 mio. kr. Det er virkelig en vild bygning, hvor der ikke er sparet på noget. Så der er altså tale om to rigtig gode ejendomme, der giver Brdr-Dan Biler og Coastcar et godt udgangspunkt og rig mulighed for videre vækst,” siger Jacob Lunding, EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Nikolai Gade

Nikolai Gade, indehaver af Coastcar, er professionel ishockeyspiller, og han havde for nu 4 år siden brug for at tjene lidt ekstra ved siden af ishockeyen for at kunne flytte hjemmefra. Han regnede ud, at han ville have nok til at bo for sig selv, hvis han solgte en Mini Cooper om måneden, og det blev starten på Coastcar. Nu er virksomhedens forretningsplan at vokse med en faktor fem de næste fire år i forhold til de første fire år.