Ny klimapark tiltrækker beboere til det nye boligområde Sofiendal Enge

Rækkehusene og lejlighederne i Sofiendalen i Aalborg går som varmt brød. Knap 200 boliger er allerede udlejet, og mange lejekontrakter er tæt på at blive underskrevet. Fra lejere lyder det, at det især er muligheden for at have en klimapark som nabo, der har fået dem til Sofiendal Enge. Aalborg Forsyning glæder sig over, at klimaparken både forbedrer forholdene for naturen og skaber et rekreativt område.

Det nye boligområde Sofiendalen i den sydvestlige del af Aalborg er en succes, og det er der mange grunde til. En væsentlig årsag virker til at være Klimapark Sofiendal Enge, der indfrier drømmen om at bo i naturrige omgivelser. Jeppe Bjørn, der for nylig er flyttet ind i Sofiendalen sammen med sin hustru, siger:

”Det var især de store grønne arealer, vi faldt for, da vi besøgte området første gang. Det er den perfekte kombination for os, da vi bor tæt på byen og samtidig bor helt tæt på naturen med klimaparken som baghave. Vi bruger klimaparken meget med løbeture og gåture. Også når vi ikke aktivt bruger klimaparken, giver det ro i sjælen at have en dejlig udsigt, hvor man ikke bare ser på andre boliger, men ser ud på et grønt areal. Her er en skøn atmosfære, og det er klimaparken med til at skabe.”

Klimapark Sofiendal Enge

De nyopførte boliger ligger i bydelen Sofiendal Enge i den sydvestlige del af Aalborg. Boligerne ligger en spytklat fra klimaparken, som Aalborg Kommune har etableret i samarbejde med Aalborg Forsyning. Lasse Frimand Jensen, bestyrelsesformand i Aalborg Forsynings vandselskaber, fortæller om klimaparken:

”Klimaparken forener håndtering af regnvand med bedre vilkår for natur og vandløb, og det er med til at øge biodiversiteten. Klimaparken er en god måde at rense og forsinke regnvand, og borgerne vil ikke opdage, at der er tale om vandhåndteringsteknik på højt plan. I stedet vil de bemærke et cirka 22 Ha stort naturområde, hvor dyr og planter allerede er ved at indfinde sig, og hvor man kan gå tur, løbe, lege eller studere naturlivet. Det rekreative aspekt er en meget vigtig del af området.”

Kristian Mortensen, ejendomsmægler EDC Poul Erik Bech Aalborg, der står for udlejning af boligerne, fremhæver også det rekreative aspekt ved at bo nær klimaparken: ”Mange nyder at bo tæt på klimaparken, da det gør det nemmere at få en hverdag, hvor man også får nydt roen i naturen. Boligerne i Sofiendalen, der er ejet af pensionsselskabet PenSam, er bygget med tanke på, at beboerne vægter naturen højt. Netop derfor er der lagt vægt på de grønne områder mellem boligerne, da de er med til at trække naturen ind i området og integrere boligerne smukt i landskabet. Indtil videre har vi udlejet knap 200 boliger, og vi er i kontakt med mange interesserede, som er ved at løse deres nuværende boligsituation for at kunne flytte til Sofiendalen.”

Anlæggelsen af klimaparken er lidt over halvvejs. Lasse Frimand Jensen, bestyrelsesformand i Aalborg Forsynings vandselskaber, siger: ”Vi mangler stadig at etablere mange flere grønne stier og søer i området, men det er allerede blevet godt og med masser af liv. Den del af klimaparken, som vi allerede har anlagt, vil også gro mere til over de næste år, og det er hele meningen. Selvom det er et menneskabt grønt område, har vi forsøgt at skabe det på en måde, hvor det fremstår naturagtigt, og som om vi slet ikke har haft en finger med i spillet.”

Læs mere om Sofiendalen her

Kristian Mortensen

Ejendomsmægler, MDE
Telefon: 58587629
Mobil: 24879907
E-mail: krmo@edc.dk