Ny Kop & Kande butik åbner sommeren 2020 i Silkeborg

Til sommer åbner en ny stor isenkramforretning i Silkeborg, da Kop & Kande udvider med en butik i byen. Den nye butik får en attraktiv beliggenhed i midtbyen af Silkeborg, hvor der er et aktivt byliv og en stor mulighed for eksponering. EDC Erhverv Torben Larsen har stået for udlejningen af butikslokalerne.

Kop & Kande er en isenkramforretning, hvis udbud af varer spænder vidt fra køkkenredskaber til personlig pleje. Kop & kande har ca. 100 butikker over hele landet, og kan med udvidelsen af butikken i Silkeborg, tilføje endnu en butik til sin portefølje. De nye lejere som skal stå for driften af butikken i Silkeborg, er ægteparret Johanna og Niels Backman Dahl-Nielsen, som i forvejen driver forretninger i Kop & Kande kæden i Herning Centret, City Vest Brabrand og Aarhus C.

”Vi har i lang tid gerne ville udvide med endnu en butik i Kop & Kande, og har derfor kigget på lejemål siden sommeren sidste år. Det har hele tiden været planlagt, at placeringen af den nye butik skulle være i Silkeborg, da det er en rigtig god handelsby, og da vi mener der er et behov for en Kop & Kande butik i byen. Derudover ønskede vi at finde et lejemål, som kunne rumme kontorer for alle 4 butikker og de centrale funktioner, som vi har, og derfor var lejemålet i Silkeborg et perfekt match. Processen om at finde et nyt lejemål har været upåklagelig. Vi har før samarbejdet med EDC Erhverv, og det har altid været en rigtig fin oplevelse med god sparring. EDC Erhverv er gode til at finde de rigtige løsninger som både tilgodeser lejer og udlejer,” udtaler butiksejer Niels Backman Dahl-Nielsen.

Nytænkning af anvendelsesmuligheder

De nyindrettede butikslokaler, som skal huse den nye Kop & Kande butik, har en ideel placering i midtbyen af Silkeborg. Lejemålet er beliggende i butiksområdet på Østergade, et område som kommunen netop har renoveret og forskønnet. Lejemålet har tidligere været anvendt til liberalt erhverv, dog gav placeringen og indretningen af lokalerne anledning til nytænkning af lokalernes potentiale og muligheder.

”Lokalerne har i en tidligere årrække huset Nykredit Center, men har også tidligere været en møbelforretning. Lejemålet har en størrelse på 770 m2, heraf udgør underetagen 300 m2. Størrelsen og indretningen af lokalerne gjorde det til en udfordring at genudleje lokalerne til fx en bank. Derfor drøftede udlejer Leif Tygesen og jeg muligheden for at ændre og ombygge til butik, hvilket vi begge hurtigt blev enige om, var en oplagt mulighed. Skønt var det jo så, da Kop & Kande slog til og lejede lokalerne, hvilket bekræftede vores beslutning,” siger Per Møller Jensen, EDC Erhverv Torben Larsen, en del af EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Godt samarbejde skaber nyt potentiale

Reimar Nielsen Ejendomsselskab er udlejer af lejemålet på Østergade i Silkeborg. Direktør i H. Reimar Nielsen Ejendomsselskab, Leif Tygesen, er glad for samarbejdet med EDC Erhverv og glæder sig over, at vi de tog beslutningen om at ombygge og ændre lokalerne til butik. Det var en erkendelse af, at en fortsat anvendelse til bank, forsikring eller lignende liberalt erhverv antageligt ville have lange udsigter i forhold til at få lokalerne lejet ud igen.

Lokalerne har mere end 25 meter facade-glasparti og er velbeliggende i midtbyen. Derfor var der ingen tvivl om, at lejemålet ville egne sig godt som butikslejemål. Det har vist sig som den helt rette løsning, for at få aktiveret lejemålet igen.

Mere information

Per Møller Jensen, Partner, erhvervschef, ejendomsmægler, MDE i EDC Erhverv Torben Larsen, pmj@edc.dk, tlf. 21628822.