Ny møbelkæde med fart over feltet: Living-Room åbner seks butikker på et år og har flere på tegnebrættet

Living-Room så dagens lys i april 2020, en måned efter Danmark lukkede ned, og intet har sidenhen kunnet få ejerne til at se sig tilbage. Den nye møbelkæde, der nu er oppe på seks butikker, ekspanderer i styrtende tempo, og inden for et par måneder kan kædens niende butik slå dørene op. EDC Erhverv Poul Erik Bech har præsenteret de nuværende lejemål i Sønderborg og Aabenraa for Living-Room og siden fået til opgave at finde møbelkædens næste mange lokationer. Living-Room åbner en ny butik i Nykøbing Falster torsdag d. 29. april, og over de næste par måneder åbner de også i Esbjerg, Holstebro og Fredericia.

De to fynboer Jesper Bjørnestad og Michael Krarup rendte tilfældigt ind i hinanden til en julefrokost i december 2019. Tidligere havde de fra 2000 til 2004 haft møbelforretningerne M og M Lagersalg sammen, men dengang på et værtshus i Odense, havde Jesper Bjørnestad arbejdet ti år i Spanien og solgt møbler og ejendomme, og Michael Krarup havde boet på Bali. Gensynets glæde var stor, og i en blanding af eufori, snaps og rigelige mængder øl blev de to enige om at åbne en møbelbutik sammen. Jesper Bjørnestad siger:

“Det er vildt at tænke på, hvor tilfældigt det er, at vi nu står med seks butikker og mange flere i vente. Hvor ofte har man ikke stået med en ven til en fest og været oppe at køre over en genial forretningsidé, men så har den ikke haft helt samme vindstyrke morgenen efter. Denne gang føltes det lige så rigtigt dagen derpå, og siden vores tilfældige gensyn har det ene bare taget det andet. Vores koncept er, at møblerne skal være af god kvalitet og til en overkommelig pris. Vi har fundet et hul i markedet, og vi kan holde omkostningerne nede, da Michael har gode kontakter til møbelproducenter på Bali. Derudover vil vi skabe en nærværende butiksoplevelse for kunderne, og derfor indretter vi ikke som de klassiske møbelbutiks-labyrinter, men holder os derimod til mindre lejemål mellem 400-700 m2.”

Fra 1 til snart 9 butikker

Living-Room består af butikker i Odense, Taastrup, Aalborg, Sønderborg, Aabenraa og nu også Nykøbing Falster. Møbelkæden har planer om at åbne mellem 12 og 15 butikker i løbet af 2021 og 35 butikker inden for tre til fem år. For at nå målet er det centralt at finde de helt rigtige lokationer, og den opgave har Living-Room givet til EDC Erhverv Poul Erik Bech. Jesper Bjørnestad fortæller:

“Vores gamle ven Brian Pedersen fra EDC Erhverv i Sønderborg ringede mig op og sagde tillykke den dag, vi åbnede butikken i Aalborg, og så spurgte han, om vi ikke også skulle pryde Sønderborg med en butik. Så vi tog ned og så de lokaler, han havde fundet til os, og udlejeren var flink og prisen fornuftig, så vi sagde ja. For nyligt gentog historien sig, da Brian ringede med et lejemål i Aabenraa, hvilket heller ikke var en by, vi havde i tankerne. Det er nu blevet lidt af en lille tradition, der har ført til, at vi nu åbner i Nykøbing Falster og inden for de næste par måneder også kan åbne i Esbjerg, Holstebro og Fredericia. Vi har stor tiltro til Brian, da han ved lige præcis, hvad det er, vi søger, og han er god til at finde udlejere, som vi har god kemi med.”

Partner Brian Pedersen siger: “Living-Room har lejet sig ind i nogle gode lejemål, der passer perfekt til deres koncept. Lejemålet i Sønderborg er 462 m2 og ligger i centrum af byen på Perlegade 34, imens butikken i Aabenraa er 427 m2 og ligger på Løgumklostervej 138 ved siden af Ilva og tæt på Jacobsens Møbler, Svane Køkken og Ønskebørn. I Nykøbing Falster er de flyttet ind i Guldborgsundcentret i et stort lokale, hvor BabySam før holdt til. De kommende adresser vil jeg lade dem selv løfte sløret for, men jeg kan sige så meget, at de også er optimale i forhold til Living-Rooms behov.”

“Ved denne type sager har vi en stor fordel af at være en del af den største og eneste landsdækkende ejendomsmæglervirksomhed i Danmark. Jeg kan nemt kontakte vores lokale eksperter i de byer, som Living-Room har i kikkerten, og på den måde kan vi effektivt finde de bedste lejemål til dem. Vi fortsætter samarbejdet og har en liste med en række byer, og som de har bevist flere gange, er de meget lydhøre, når vi kommer med forslag. De har ikke en planlagt rækkefølge, men holder øje med, hvor der kommer noget interessant på markedet. Det er et super samarbejde og selvfølgelig nogle spændende arbejdsbetingelser.”