Ny undersøgelse: Københavns omegn er fortsat ejendomsinvestorernes favorit

For andet år i træk er Københavns omegn det mest populære område at investere i for ejendomsinvestorer – med boligudlejningsejendomme som klar favorit. Det viser EDC Erhvervs nyeste markedsundersøgelse om udsigterne for erhvervsejendomsmarkedet i 2020.

I november solgte Michael Thodsen, investeringspartner i EDC Erhverv Poul Erik Bech i København, en boligudlejningsejendom på over 3.000 m² på Skibsager 4 i Solrød til en større dansk investor.

”Det har været en attraktiv ejendom, da den har et pænt afkast, fordelagtig kvadratmeterpris og stor sikkerhed i udlejningen, da den allerede er fuldt udlejet, og der generelt er stor efterspørgsel på lejligheder i området. Desuden har det været et plus, at ejendommen allerede er i drift,” forklarer Michael Thodsen og fremhæver, at ejendommen blev solgt til lidt under udbudsprisen på 101 mio. kr. – og rummer 70 stk. ét- og to-værelses lejligheder.

Ejendommen i Solrød er da også langt fra et enkeltstående eksempel på at være i høj kurs blandt investorerne. EDC Erhvervs nyeste markedsundersøgelse blandt mere end 1.200 investorer og virksomheder viser, at Københavns omegn for andet år i træk er investorernes favorit, når det kommer til, hvor de forventer at investere i 2020. En fjerdedel af investorerne forventer således i 2020 at investere i én af forstæderne nord, syd eller vest for hovedstaden. Her er boliger stadig det mest populære investeringsmål med 63 procent af ejendomsinvestorerne, som forventer at investere i boligudlejningsejendomme i 2020.

Højere afkast og mindre risiko

Hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i København mærker man også den store efterspørgsel på boligudlejningsejendomme i Københavns omegn. Michael Thodsen forklarer, at det især hænger sammen med det begrænsede udbud af boligudlejningsejendomme i hovedstaden samt en stigende efterspørgsel på lejeboliger i Københavns yderområder:

”Flere og flere investorer kigger ud af byen, da det begrænsede udbud af boligudlejningsejendomme i hovedstaden presser priserne i vejret – og afkastene i bund. I Københavns yderområder får man både lavere kvadratmeterpriser og højere afkast. Desuden er der god garanti for at få udlejet og dermed lav risiko forbundet med investeringen, da det generelt er blevet en trend at leje i stedet for at eje og mange søger mod de stationsnære områder i udkanten af København tæt på naturen.”

Succesfuld investering

Martin Friis er direktør i ejendomsselskabet Skibsagerhuse ApS, som i november solgte ejendommen på Skibsager 4 i Solrød fra. Ejendommen var hans første investering, der viste sig at blive en succes.

”Det var første gang, jeg byggede nyt og så stort. Men jeg øjnede muligheder, da jeg vidste, at det er attraktivt for mange at bo der, også fordi man på 30 minutter i S-tog er i centrum af København. Alligevel er det gået over al forventning. Jeg troede, at jeg ville have fire fraflytninger om måneden. Men det har været fire om året, og pt. er 500 skrevet på venteliste,” siger Martin Friis.