Nyt kapitel for Damhuskroen: Den ikoniske ejendom omdannes til Old Irish Pub

Damhuskroen er ved at skrive et nyt kapitel til sin lange historie. Den legendariske kro på Roskildevej 244 i Rødovre blev nemlig i foråret solgt til investeringsvirksomheden Proximus for et tocifret millionbeløb, og nu åbner den historiske bygning som Old Irish Pub. Ejendommen har et erhvervsareal på 2.150 m² og et grundareal på 3.995 m².

Damhuskroens historie går tilbage til begyndelsen af 1600-tallet, hvor Christian 4. gav tilladelse til at opføre et mindre vagthus ved dæmningen over Damhussøen. Først i 1757 fik stedet kongeligt privilegium til at drive kro, og det må man sige, at der er blevet gjort lige siden. Nu skriver den legendariske kro endnu et kapitel til sin historie med Proximus som nye ejere og Old irish Pub som nye forpagtere af stedet. Peder Blak, adm. direktør i Old Irish Pub, siger:

”Jeg er simpelthen ovenud glad for, at det her er faldet på plads. Det er fantastisk at overtage et sted med sådan en historie. Det forpligter. Damhuskroen har altid været et folkeligt samlingspunkt, og vi tager nu ansvar for at videreføre den imponerende historie. Her passer vores koncept rigtigt godt, fordi vi lægger stor vægt på den hyggelige oplevelse og den høje standard.”

En god fortsættelse på Damhuskroens historie

Kenneth Jakobsen, erhvervskonsulent i EDC Erhverv Poul Erik Bech, fortæller om salget af den historiske ejendom:

”Investeringsvirksomheden Proximus købte i foråret den historiske ejendom på Roskildevej 244 i Rødovre, og det var jeg glad for, da de kender området rigtig godt og i forvejen er i gang med at udvikle de bagvedliggende arealer med spændende lejlighedsbyggerier. Derudover kunne man mærke, at de havde respekt for stedets historie, og det viser sig jo også i deres beslutning om at føre stedet videre som et festligt samlingspunkt.” Han fortsætter:

”Den ikoniske bygning har mange historiske detaljer, som er bevaret, og den består bl.a. af store, flotte selskabslokaler, et stort køkken og et par mindre køkkener, en scene og en stor bar. Ejendommen er ombygget i 1975 i mursten og tegltag, så den er i rigtig fin stand og klar til mange flere legendariske fester i fremtiden.”

Old Irish Pub Damhuskroen bliver pub nummer 22 på dansk grund, mens der findes otte Old Irish Pubs i Norge og fem i Finland. Alene i 2019 åbnede virksomheden syv nye pubber, og Danmarks største pubkæde tæller nu mere end 1.500 ansatte.