Odense på radaren

Den fynske hovedstad er for alvor kommet på radaren hos investorer både fra hele Danmark og fra udlandet. Det skyldes bl.a. letbanen, hvor den første etape efter planerne åbner senere i år, og det nybyggede supersygehus med forventet åbning i 2023.

”Letbanen og supersygehuset har stor betydning for byens udvikling og understøtter det stigende indbyggertal. Desuden har Odenses stærke robotindustri fået fx flere amerikanske virksomheder til at etablere sig for at være en del af robotklyngen. Endelig har Facebooks datacenter været en blåstempling og har fået internationale virksomheder og investorer til at kigge på Odense. ’Når Facebook vælger Odense, så kan vi også,’ har mange tænkt.

Facebook indviede i efteråret 2019 et over 95.000 m2 stort datacenter i erhvervsområdet Tietgenbyen i den sydlige udkant af Odense, og i oktober 2020 fremlagde it-giganten planer om en udvidelse med yderligere 95.000 m².

”Vi får især mange forespørgsler om logistikejendomme i Odense fra såvel investorer som virksomheder. Men udbuddet er meget begrænset,” siger Lars Duus.

Kig på købstæder Samtidig med at fx pensionskasser og udenlandske ejendomsinvestorer søger mod Odense, er andre investorer begyndt at kigge mod især købstæderne og kystbyerne Middelfart, Nyborg og Svendborg.

”Blackstone-indgrebet har ikke dæmpet interessen for ældre boligejendomme, men hvor aktiviteten for et års tid siden var koncentreret i Odense, breder den sig nu over hele Fyn. Der er næsten ikke noget til salg i Odense, så investorerne er nødt til at søge andre steder hen. Fra private investorer ser vi særligt interesse for de såkaldte småhuse med op til seks lejligheder – her er lejereglerne mere lempelige, og den type ejendomme har kystbyerne en del af,” forklarer Lars Duus.

Vil du vide mere om markedet for investeringsejendomme?

Hent den nyeste udgave af vores magasin InvestorFokus her.

Lars Duus

Partner, ejendomsmægler, MDE
Telefon: 58587817
Mobil: 25395506
E-mail: duus@edc.dk