Rosengårdscentret slår besøgsrekord

ECE er en stor international koncern, der ejer knap 200 storcentre i Europa. Herhjemme ejer de Rosengårdcentret i Odense med 154 butikker, cafeer og restauranter. Som så mange andre i detailbranchen var de ekstremt påvirkede af nedlukningen ved corona og den efterfølgende periode, men udlejningerne i 2020 er gået over al forventning og kunderne er kommet tilbage i sådan en grad, at Q3 faktisk har slået besøgsrekord. Med de nye restriktioner må de se tiden an og tager selvfølgelig udfordringen alvorligt.

Ifølge erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk er det offentlige register for erhvervslokaler blevet forbedret, og andelen af udbudte butikslokaler er derfor markant lavere end hidtil skønnet. Andelen af udbudte butikslokaler har ikke ændret sig meget i løbet af 2020 og ved indgangen til Q4 i 2020 lå udbuddet af butikslokaler trods corona på 3,4% eller på nogenlunde samme niveau, som de foregående 4 kvartaler.

Det er et billede, som center manager Casper Bach Andersen fra ECE Project Management kan nikke genkendende til: ”Vi er selvfølgelig overraskede og lettede over, at vi indtil videre i Rosengårdcentret er kommet så nådigt igennem coronakrisen. Vi er et af de største shoppingcentre i Danmark, og vi er stolte over vores gode produkt og de gode forhold, vi kan tilbyde detailbutikkerne i vores center. Vi har naturligvis haft en endnu tættere dialog med vores lejere her i corona, og det har været kendetegnende, at vi alle er rykket endnu tættere sammen i bussen. Derfor er det også enormt glædeligt, at vi lige har fået tallene for Q3, hvor vi har slået besøgsrekord. Selve coronaen betød faktisk, at vi kun mistede boghandleren Arnold Busck plus en anden lejer, men det var begge forhold, som vi ikke var herre over, og hvor vi ikke kunne hjælpe de pressede lejere. Vi er meget tilfredse med, at vi er kommet så godt igennem en svær periode for os alle. Med de nye restriktioner må vi se tiden an og tager selvfølgelig udfordringen alvorligt.”

”Vi har åbnet seks nye butikker i centeret de sidste to uger og i alt ni i coronaperioden. Ud af 154 butikker har vi kun lidt over en håndfuld tomme butikker, hvilket er helt normalt i et stort center som vores. Vores Leasingafdeling har gjort et kæmpe stykke arbejde med udlejningerne, men det bekræfter os i, at vi har et rigtig godt og konkurrencedygtigt produkt. Vi har samtidig en god lokation med store boksbutikker som Bilka og Ikea som naboer. Da corona kom på, manglede vi at udleje fem butikker på vores nye Food Avenue, der er en gade med restauranter, take away og cafeer i centret. Det er også gået over al forventning, og alle 15 lejemål er udlejet, så der er et stort udvalg, og vi beviser, at der er plads og brug for Food & Beverage steder til de mange besøgende,” forklarer Casper Bach Andersen.

RGC Management A/S er et datterselskab af ECE, som har managementaftalen omkring Rosengårdcentret med den fond og ATP som ejer centret. ECE Project Management er en tysk virksomhed, der opkøber, leder og bestyrer knap 200 storcentre i bl.a. Europa, heraf flere storcentre i Tyskland, hvor coronanedlukningen har haft endnu større påvirkning end i Danmark.

Kontorsamarbejde med EDC

Om samarbejdet med EDC Erhverv Poul Erik Bech siger Casper Bach Andersen: ”Vi har et godt samarbejde med Ove Nørgaard fra EDC Erhverv. Da vi jo har vores egen udlejningsafdeling, så hjælper han også mere generelt med at have fingeren på pulsen i forhold til udviklingen i Odense og Fyn. Samtidigt hjælper han os med at finde lejere til vores kontorlokaler, som vi også har tilknyttet vores center. Vi er eksempelvis i de sidste intense forhandlinger med en virksomhed, der vil leje op til 500 m2 kontorer, som vi forventer falder på plads snarligt, hvor Ove Nørgaard står for formidlingen af lejemålet. Samtidigt er vi ved at se nærmere på, om vi skal opdele nogle af vores større kontorlokaler til flere mindre, da det ser ud til, at det er her, at efterspørgslen er størst i øjeblikket.”

Vil du blive opdateret på detailmarkedet? Hent DetailFokus her