Som perler på en snor: 80 lejligheder i Odins Brygge udlejet på kun 4 måneder

Boligmarkedet har de sidste mange år udviklet sig med hastige skrift. Rekordmange nye boliger skyder op i hele Danmark og tomgangen for lejeboliger er sjældent set lavere med det største fald i ledige lejeboliger i 10 år – det gør sig også gældende i Odense. Derfor gik der ikke lang tid før, at næsten alle arkitekttegnede lejeboliger i det nyopførte boligområde Odins Brygge var udlejet. EDC Projekt Poul Erik Bech har hjulpet bygherren Innovater med udlejningen.

80 ud af 82 arkitekttegnede lejeboliger er på blot 4 måneder meldt udlejet. Boligerne er beliggende i det nye byggeri kaldet Odins Brygge, som har en sublim placering ved Odense Havn og er tegnet af Sweco Architects.

Morten Lykke, adm. direktør hos ejendomsudvikleren Innovater, fortæller om projektet: ”Odins Brygge har en enestående placering, så det har været vigtigt for os at skabe lejligheder, hvor beboerne hver eneste dag får glæde af at bo et stenkast fra vandet. Vi har prioriteret diversitet i projektet, så der i det nye byggeri er plads til alle fra den studerende, som har brug for en et-værelses lejlighed, til den lille familie, som drømmer om den store tre-værelses lejlighed med altan direkte til vandet.”

Lejerne af de 80 lejligheder flyttede ind i Odins Brygge 1. september, og der er nu kun 2 ledige boliger tilbage. Morten Lykke siger: ”Vi har ramt rigtigt med mange forskellige størrelser lejligheder. Samtidigt har vi været rigtig glade for samarbejdet med EDC Projekt Poul Erik Bech, der har stået for udlejningerne, som er gået helt efter planen. Vi har netop solgt det samlede projekt Odins Brygge til Selfinvest, og det er naturligvis nemmere at sælge et så stort projekt, når hovedparten af lejlighederne er lejet ud, så vi er meget tilfreds med investeringen og forløbet.”

Innovater har netop solgt det samlede byudviklingsprojekt Odins Brygge på over 14.000 m2 indbefattende 82 lejligheder med restaurant og butikslokaler i stueetagerne. Derudover flytter både Aldi og Rema 1000 ind i en nyopført naboejendom som de første dagligvarebutikker i området, og der er opført et parkeringshus med plads til over 300 biler. Køber er Selfinvest, der er ejet af den fynske erhvervsmand og investor Torben Østergaard-Nielsen og familie.

Succesfuld udlejning

Ønsket om diversitet er i den grad blevet indfriet ved udlejningen af de mere end 80 lejligheder. Morten Nancke, partner i EDC Poul Erik Bech Odense C, som har stået for udlejningerne siger:

”Gennem hele forløbet med udlejningen har vi oplevet en stor interesse fra såvel den studerende, som kernefamilien og det ældre ægtepar. Projektet favner bredt og muliggør, at hverken unge eller ældre skal gå på kompromis med deres bolig – uanset deres præferencer. Vi er selvfølgelig rigtig glade for, at vi stort set har fået udlejet alle boliger på kun 4 måneder, men med det spændende havneprojekt og farten på boligmarkedet, er det ikke overraskende.”

Han fortsætter: ”Udlejningen har været gnidningsfri og det har været et rigtig godt forløb, hvor vi er nået næsten 100% i mål på blot nogle måneder. Den hurtige udlejning viser, at boligmarkedet langt fra er mættet. Vi startede med at afholde åbent hus tilbage i påsken, hvor der var mange interesserede. Siden da, har vi afholdt åbent hus hver søndag, hvor folk fra nær og fjern har deltaget. Vi er glade for, at Innovater betroede os opgaven med at hjælpe flere odenseanere med at finde deres kommende hjem, og vi ønsker dem held og lykke med deres kommende projekter.”

Boligmarked med raketfart

Odense har vokseværk. Efterspørgslen efter lejeboliger i Odense stiger stødt og udbuddet prøver ihærdigt at følge med. Det ses bl.a. på de mange nye boligprojekter, som skyder op ved havnen i Odense. Morten Nancke, EDC Poul Erik Bech Odense C, siger:

”Der bygges meget i Odense og især ved Odense Havn er der gang i byggeprojekterne. Det skyldes bl.a., at havnen er en eftertragtet perle i byen, som emmer af idyl, liv og god stemning. Derudover ser vi, at flere boligsøgende søger en bolig, hvor de kan kombinere by- og friluftsliv – en kombination, som Odins Brygge i den grad formår at indfri. Byggeriet ligger i gåafstand til Odense Centrum og har direkte udgang til havnebadet.”

Tomgangen for lejeboliger er i det seneste kvartal faldet mere på årsbasis, end den har gjort det seneste årti, viser en ny opgørelse fra EjendomDanmark. Faldet i andelen af ledige lejeboliger ses over hele landet, hvor både Aarhus, Odense, København og Aalborg oplever faldende tomgang.

Morten Nancke

Partner, afdelingsleder, ejendomsmægler, MDE
Telefon: 66126127
Mobil: 40564334
E-mail: mna@edc.dk