Stor ejendomsportefølje med kendt vartegn til salg for 76,75 mio. kr. i Skælskør

En investor har sat sin samlede ejendomsportefølje på i alt 16 ejendomme i den gamle købsstad og kunstner-by Skælskør til salg. Det drejer sig om 63 boliglejemål og 16 erhvervslejemål, heraf byens kendte vartegn den fredede bygning Skælskør Dampmølle fra 1853. EDC Erhverv Poul Erik Bech står for det samlede salg.

Skælskør er en gammel købstad beliggende i det sydvestlige hjørne af Sjælland og er kendt som kunstnernes by, også kaldet Slagelse Kommunes svar på Skagen. Partner og erhvervsmægler, Morten Hansen, EDC Erhverv Poul Erik Bech Slagelse siger:

”Skælskør er en gammel charmerende og hyggelig købstad, der rummer en række gallerier og værksteder og er derfor kendt blandt kunstinteresserede. Vi har netop fået en større ejendomsportefølje på 16 interessante investeringsejendomme til salg, heraf 8 boligudlejningsejendomme, 2 erhvervsejendomme og 6 blandede ejendomme.  Den nuværende investor ønsker at skippe det hele afsted samlet for 76,75 mio. kr. De vurderede priser for de enkelte ejendomme er derfor fastsat på baggrund af ét samlet porteføljesalg.”

”Her er altså tale om en unik mulighed for at købe en homogen portefølje på i alt 9.177 m² beliggende udenfor storbyernes hektiske marked. Porteføljen ligger i en kommune i vækst, og er attraktiv for investorer, som ønsker et stort antal ejendomme fordelt i et tæt nærområde til en favorabel pris og et startafkast på 7,04%.”

Porteføljen sælges enten som en ejendomshandel eller med mulighed for selskabshandel. Selskabshandlen gælder for selskabet ”Skælskør Ejendomme A/S”, som blev etableret i 2004. Alle porteføljens ejendomme er ejet af dette ene selskab.

Markant arkitektonisk perle

De 16 ejendomme i Skælskør har en årlig lejeindtægt på ca. 6,65 mio. kr., hvoraf boliglejeindtægterne udgør 62% og erhvervslejeindtægterne udgør 38% af det samlede beløb. Morten Hansen, EDC Erhverv Poul Erik Bech Slagelse siger:

”Det er 16 meget forskellige erhvervslejemål, som har det til fælles, at de alle er placeret centralt i Skælskør By. Den største årlige lejeindtægt kommer fra den arkitektoniske perle i form af den fredede bygning Skælskør Dampmølle fra 1853 på Vestergade 1 og 3, der er et vartegn for byen og områdets mest markante ejendom. Bygningens arkitektoniske fremtoning og centrale beliggenhed på havnen gør den til en attraktion i sig selv. Derudover er det bl.a. erhvervslokaler som Flügger Farver, Aldi, Home, Bog & Idé, en garnbutik, tøjbutik samt smykker og ure.”

Skælskør Dampmølle indeholder i dag café og tandlæge i stueplan, arkitekt- og ingeniørfirma på 1. sal, samt 4 store luksuslejligheder til beboelse på 2. og 3. sal.

Se porteføljesagen her