Stor rift om boligudlejningsejendomme i hovedstaden får flere investorer til at søge uden for byen

København er for andet år i træk ikke ejendomsinvestorernes foretrukne område at investere i, viser EDC Erhvervs Forventningsundersøgelse for 2020. Men EDC Erhverv Poul Erik Bech i København oplever stadig stor efterspørgsel på boligudlejningsejendomme i København og peger på, at det høje prisniveau gør det til et gunstigt tidspunkt at sælge på.

Igen må København by og Frederiksberg se sig slået af Københavns omegn som ejendomsinvestorernes favoritområde at investere i – og som noget nyt også af Midtjylland. Det viser EDC Erhvervs nyeste markedsundersøgelse om udsigterne for erhvervsejendomsmarkedet i 2020 blandt mere end 1200 investorer og virksomheder. En fjerdedel af de adspurgte investorer forventer at investere i Københavns omegn i 2020, mens 21 procent har planer om at investere i Midtjylland.  Det er dog stadig en femtedel af investorerne, som forventer at investere i København eller på Frederiksberg i 2020, hvor boligudlejningsdomme fortsat er det mest populære investeringsmål.

Poul Randrup er investeringschef i EDC Erhverv Poul Erik Bech i København og beskæftiger sig især med boligudlejningsejendomme. Han forklarer, at Københavns faldende popularitet blandt investorerne bunder i det begrænsede udbud af boligudlejningsejendomme, hvilket presser priserne i vejret – og afkastene i bund.
”Der er et begrænset antal, som bliver sat til salg, hvilket får investorerne til at søge uden for brokvartererne. Men det er stadig i hovedstaden, de fleste penge bliver lagt, og hvor efterspørgslen er størst, hvilket resulterer i de høje kvadratmeterpriser og lave afkast,” udtaler Poul Randrup.

Hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i København har man svært ved at efterkomme den høje efterspørgsel på boligudlejningsejendomme.

”Vi mærker det konkret ved, at det er vanskeligt for os at skaffe emner nok. Det er da også stadig en meget stabil og sikker investering, da folk fortsat gerne vil bo centralt i byen tæt på gode transportforhold, og der generelt er et stabilt politisk klima i Danmark, når det kommer til boligpolitik, hvilket især er et plus for udenlandske investorer,” siger han.

Der er samtidig en forventning om, at prisniveauet holder sig på et stabilt niveau. Derfor er tidspunktet rigtigt for et salg, lyder vurderingen fra Poul Randrup:

”Kvadratmeterpriserne i København ligger på et højt niveau, og de næste år forventer vi, at priserne fastholder niveauet. Derfor er det også et gunstigt tidspunkt at sælge på, da der er rigelig med kapital i markedet.”