Succesfuld genudlejning af lejelejligheder i Aarhus

Højgaard Ejendomme har netop fået genudlejet de sidste ni lejligheder i boligprojektet Arosgaarden. EDC Projekt Poul Erik Bech, som overtog sagen fra en anden mægler, har stået for den succesfulde genudlejning og har efter få måneder bragt tomgangen til 0%.

I 2018 blev ejendommen på Fiskergade 41 i Aarhus ombygget fra ca. 2.250 m2 kontorer til 27 lejelejligheder til primært studieforhold. Nyudlejningen gik fint, men med en gennemsnitlig beboelsesperiode på 2 år, steg tomgangen hurtigt igen. Det fik Højgaard Ejendomme til at satse på en ny mægler, som skulle hjælpe med genudlejningen af de ni lejligheder. Bo Jesper Dalhoff, Ejendomschef i Højgaard Ejendomme siger:

”Da lejlighederne havde stået tomme i en periode, valgte vi at få nye øjne på sagen. Vi gik på markedet og ledte efter den mæglerkæde, som stod stærkest i Aarhus og omegn, og som vi var sikre på, ville kunne bære opgaven. Vi kontaktede EDC Projekt Poul Erik Bech Aarhus, hvor vi fik en god aftale i hus med Camilla Skovgaard Jonassen og Tonny Broberg, herefter gik udlejningen over alt forventning.”

Nytænkning skaber grobund for succes

”Camilla og Tonny kom med en masse god feedback og ideer til, hvordan vi kunne skubbe udlejningen i gang. Bl.a. en ny digital kontraktbaseret løsning (Peneo), som er mere brugervenlig og standardiseret. På den måde mindskede vi spildtid på at underskrive og kopiere fysiske kontrakter. Derudover rådede de os til at installere vaskemaskiner- og opvaskemaskiner i alle lejligheder, da det yngre segment efterspørger dette. Det havde også en positiv indflydelse på genudlejningen,” siger Bo Jesper Dalhoff.

”På blot få måneder var alle lejlighederne genudlejet med en tomgang på 0%. EDC Projekt har arbejdet benhårdt, og vi har været meget trygge med dem. De har været primusmotor på opgaven og gjort meget for at markedsføre projektet, og vi ser frem til at fortsætte vores samarbejde.”

Studieby med muligheder

Camilla Skovgaard Jonassen, EDC Projekt Poul Erik Bech Aarhus siger: ”Aarhus har en række højtprofilerede uddannelses- og forskningsinstitutioner, og derfor er der også årligt mange studerende. Det skaber et behov for centrale lejligheder til overkommelige priser. Størstedelen af beboerne i Arosgaarden er studerende, og derfor var det relevant med løsninger til dem. Vi har gjort en kæmpe indsats på markedsføringen, hvor vi bl.a. har lavet en udlejningsbrochure med tegninger, som har givet potentielle lejere et markant bedre overblik. Det er vi sikre på har været med til at øge udlejningshastigheden.”

”Vi har også fremhævet den centrale placering, da lejeboligerne til trods for adressen er placeret meget centralt ved Åboulevarden. Den relativt høje fraflytning skyldes primært, at studerende flytter sammen på kryds og tværs eller flytter til studieboliger udenfor byen med mindre husleje. Det er normalt, og derfor kan en tomgang godt forventes. Vi vil derfor blive ved med at udtænke ideer, som møder de studerende i øjenhøjde, og som forhåbentligt, kan forlænge beboelsesperioden,” siger Camilla Skovgaard Jonassen.

Camilla Skovgaard Jonassen

Projektansvarlig, Ejendomsmægler, MDE
Telefon: 58587705
Mobil: 40309093
E-mail: cajo@edc.dk