Tidligere dansk landsholdsspiller sælger unik boligprojektgrund: Nu opføres 30 boliger med sublim udsigt i Aalborg

Ekslandsholdsspilleren Peter Rasmussen, der i sin tid som professionel fodboldspiller tørnede ud for bl.a. Aab og VfB Stuttgart, har netop solgt en attraktiv boligprojektgrund i Frydendal i Aalborg. Da angriberen i 1999 lagde støvlerne på hylden, fulgte han en ny passion, nemlig ejendomsinvestering. Overgangen fra én grønsvær til en anden, viste sig at være svære end forventet. Men ejendomsinvestoren Peter Rasmussen har dog haft fin succes og salget af udviklingsgrunden på Rundvejen 6A i Aalborg, er blot hans seneste ejendomstransaktion. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af den unikke grund.

Som fodboldspiller fik Peter Rasmussen 13 kampe på det danske landshold. Siden har han skiftet fodboldstøvlerne ud med mursten og har netop solgt en udviklingsgrund på Rundvejen 6A i Aalborg.

Om salget fortæller han: ”Da jeg købte grunden i 2014, syntes jeg, det var et fantastisk sted, og jeg havde store ambitioner for udviklingen. Planen var at lave et hyggeligt Bed & Breakfast, som jeg selv skulle drive. Udsigterne var dog lange, og jeg måtte ændre kurs undervejs. Da Corona kom i spil, og gjorde det sværere at drive Bed and Breakfast, blev tanken egentlig at bygge med salg for øje. Jeg måtte bare erkende, at min erfaring på området var minimal, så jeg gik i en længere periode og overvejede, hvad det klogeste træk ville være. Så tog jeg fat i EDC Erhverv Poul Erik Bech, og derfra gik det ret stærkt.”

”Med salget af Rundvejen 6A har jeg fået ryddet lidt ud i min portefølje, og det passer mig fint. Aktuelt har jeg otte rækkehuse lidt uden for Aalborg og et enkelt erhvervslokale i Hinderup i Aarhus. Med en usikker verdenssituation og et svingende aktiemarked er status quo fint for mig, og jeg vil lige se tiden an, inden jeg investerer i noget nyt,” siger den tidligere landsholdsspiller, der bl.a. var afgørende i King Fahd Cup (nu Confederations Cup) finalen i 1995 med sin scoring til 2-0 mod Argentina.

Problematisk byggeri skræmmer ikke
Rundvejen 6A har et grundareal på 2.941 m² og ligger højt i Frydendal med sublim udsigt over Aalborg. Lokalplanen giver tilladelse til at opføre boligbyggeri i 2 plan med en bebyggelsesprocent på op til 60%. Frydenhøj ApS har købt projektgrunden, og indehaver Michael Jensen siger:

”Jeg har haft grunden i kikkerten i længere tid, hvor Jeg i perioden har kigget ind i, hvordan man bygger på en svær grund som denne. Grunden hælder med seks meter fra den ene til den anden ende, så det er nok op imod 7.500 m3 jord, der skal køres fra ejendommen, inden byggeriet kan igangsættes. jeg tror dog på, at beliggenheden vil opveje for problematikkerne på lang sigt. Det er en fantastisk beliggenhed tæt på indkøbsmuligheder, det nye supersygehus og Aalborg Universitet.”

Peter Rasmussen i aktion i én af sine over 100 kampe for AaB.

”Planen er at opføre 24 lejligheder på 50 m² og seks lejligheder på 77 m² med redskabsrum samt 10 m² altan til dem alle. Nedbrydningen af det eksisterende begynder allerede indenfor de næste 14 dage. Nedrivningstilladelsen er kommet og byggeriet begynder, så snart vi har byggetilladelsen fra kommunen – forhåbentlig lige efter sommer. Med byggeriet vil vi gerne tilbyde mindre boliger i høj kvalitet til fornuftige lejepriser, så både de unge og de ældre kan være med. Vi ser lige nu ind i en usikker verdenssituation med stigende renter, inflation og belastede forsyningskæder, og det går ud over lejerne. Vi vil gerne tilbyde et godt byggeri i unikke omgivelser, som kan fortsætte med at være attraktivt for unge såvel som gamle, nu og i fremtiden.”

Salg via post
Salget af Rundvejen 6A kom i første omgang fra start via et fysisk brev. Peter Rasmussen forklarer: ”Jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle med udviklingsgrunden, så da jeg modtog post fra EDC Erhverv Poul Erik Bech, om at de søgte projektgrunde, tog jeg hurtigt kontakt. Jeg har været meget tilfreds med samarbejdet og rådgivningen undervejs. Vi har haft en god dialog hele vejen igennem, og det viste sig også at være den bedste løsning at sælge, så det har været et fremragende samarbejde.”

Michael Jensen siger: ”Som altid, har vi haft et godt samarbejde med Erhverv EDC Poul Erik Bech. De har været seriøse med opgaven og været gode til at samle os og sælger om en god handel.”

Michael Stilling, partner i EDC Poul Erik Bech Aalborg, formidlede salget af projektgrunden. Han fortæller: ”Vi er glade for at kunne bistå sælger med en god handel, der har været tilfredsstillende for alle parter. Det er en enormt interessant sag, der ligger i et yderst attraktivt område i Aalborg, som især er kendetegnet ved parcelhusbebyggelse, men også flere små erhverv. Udover en fantastisk udsigt, ligger kvarterets grønne åndehul, Vandbakken, der er lidt af en overset, rekreativ perle midt i Aalborg. Vi glæder os til at følge byggeriets udvikling i fremtiden og ønsker køber og sælger al held og lykke fremover.”

Michael Stilling

Partner, ejendomsmægler & DiplomValuar, MDE
Telefon: 58587151
Mobil: 23292646
E-mail: stilling@edc.dk