Tidligere folkehus og diskotek bliver til et moderne kontorfællesskab i Hammel

Ejendommene på Østergade 24A-C i Hammel er netop solgt. I dag findes boliglejemål, restaurant og erhvervslokale, hvor det lokalkendte Diskotek One lå før i tiden og som senest var åbent under navnet Club Dizz. Diskokugler og fadølsanlæg er for længst et overstået kapitel, og nu skal hæve-sænkeborde og ergonomiske kontorstole pryde lokalet, når et nyt og ambitiøst kontorfællesskabsprojekt igangsættes. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af ejendommene på vegne af Propesta ApS, som har solgt til to lokale investorer.

Østergade i Hammel, mellem Silkeborg og Randers, har altid været kendt for at være samlingspunkt i byen. Tidligere har der både været diskotek og folkehus i erhvervslokalet. Nu fortsætter historien om lokalerne, der har forenet et lokalsamfund gennem årtier, når et nyt og ambitiøst kontorprojekt igangsættes:

“Vi har i en længere periode kigget ind i at finde de rette lokaler til vores kontorprojekt. Faktisk så har vi også tidligere opsøgt Propesta ApS med et tilbud om at købe ejendommen. Så da muligheden opstod for at opkøbe virksomheden og deres lokaler via EDC, slog vi til med det samme. I de gamle diskotekslokaler vil vi bygge et moderne kontorfællesskab, og tanken er at tale ind i ejendommens eksisterende historie som centrum i byen. Det vil vi gøre med et todelt koncept, hvor lokalerne både skal benyttes som et moderne kontorhus, men også til et erhvervsnetværk, som byen mangler lige nu,” fortæller Casper Juhl, en af de to nye ejere, der selv tidligere har arbejdet på det gamle Diskotek One. Han fortsætter:

“Vi kigger selvfølgelig ind i en større renovering af lokalerne, men forventer allerede næste år, i forbindelse med Hammel Hestemarked, at kunne invitere netværk og interessenter til åbent hus og se det kommende kontormiljø, der vil indeholde kontorpladser til op imod 50 medarbejdere, podcast studie, reception og integrerede pakkeløsninger som marketingafdeling, HR osv., som vi kan tilbyde in-house. Visionen er, at virksomheder skal kunne komme med sine computere og medarbejdere, og så skal alt andet med indretning, internetopkobling m.m. stå klar. Dertil er flere faciliteter, som vi glæder os til at vise frem.”

Casper Juhl køber Propesta ApS sammen med Kristian Kock, og arbejdsfordelingen på det store projekt er allerede klar. “Casper kommer til at tage sig af kontorfællesskabet, og jeg tager mig af al udlejning i ejendommen. Alle nuværende lejere forbliver på deres nuværende kontrakter, og den største forskel for dem bliver, at de nu har mig at kontakte, hvis noget skal ordnes, samt at de får kontorfællesskabet som nabo. Både Casper og jeg har en baggrund som tømrer. Faktisk er vi udlært sammen, så vi går selv i gang med det store renoveringsprojekt,” fortæller Kristian Kock om fremtiden for Propesta ApS.

Et koncept der holder
Sheila Facius, ejer af Facius Media, står for at markedsføre det splinternye kontorfællesskab i Hammel: “Kontorfællesskabet kommer til at hedde Zentrum Hammel og bliver et univers for inspiration og fordybelse for alle typer virksomheder. Temaet bliver en by i byen, hvor virksomhederne fx bor på hver deres gade, kantinen bliver restaurant/café og andre byelementer implementeres, så man får en fornemmelse af at være i en by i byen. Fredagsbaren bliver selvfølgelig opkaldt efter det gamle diskotek. Desuden tilbyder vi at samle et erhvervsnetværk og tilbyde, at man kan holde foredrag eller leje lokaler til andre formål, så vi vil holde fast i ejendommens historiske tradition som et samlingspunkt i Hammel.”

Casper Juhl siger: “Vi har allerede fået en meget fin modtagelse af projektet, selvom det fortsat er i sin spæde start. Feedbacken har været overvejende positiv, og det virker til, at der er et behov for netop et sådant kontorfællesskab i Hammel og omegn, hvor vi kan tilbyde professionelle og utraditionelle rammer til erhvervslivet. Der er flere interesserede virksomheder, og nogle er faktisk allerede klar til indflytning, når alt er på plads. Alle vores egne virksomheder og tilhørende medarbejdere bliver naturligvis de første til at flytte ind i de nye rammer.”

Kristian Kock og Casper Juhl driver allerede virksomheder med base i Hammel, herunder Nymann & Juhl Byggerådgivning, Facius Media, Kristian Kock Ejendomsudvikler, Panda Du Nord, Henrik Dahl Netværk Djursland m.fl.

En god afslutning
Propesta ApS blev stiftet i sammenslutning af lokale håndværksmestre og advokater i 1991. Nu har alle fem ejere valgt at sælge sine anparter, der bl.a. indeholder 7 lejligheder, tøjbutik, restaurant og et tomt erhvervslokale. Ivan Østergaard, én af fem i ejergruppen, der har solgt ejendommene, siger: “Vi har haft ejendomsselskab i 27 år, så det føltes som det rigtige tidspunkt at sælge på. Der var kommet mange grå hår i konsortiet, og flere af os var klar til at begynde vores otium. Processen har været rigtig fin, og vi har været meget glade for Rasmus Kjærulf Ingemansen, erhvervsmægleren på sagen, der har arbejdet med arme og ben for at få det solgt. Samarbejdet med ham og EDC Poul Erik Bech har fungeret til UG, og vi er glade for, at salget kom i hus via deres såvel som mit netværk.”

Rasmus Kjærulf Ingemansen, erhvervsrådgiver – investering og ejendomsmægler i EDC Erhverv Poul Erik Bech Aarhus, har formidlet salget af ejendommene og siger: “Først og fremmest er vi glade for at have bistået kunden med et fint salg. Der er tale om en rigtig fin investeringssag med flere forskellige elementer og en bygning med lang historie og central placering på byens gågade, hvor kompetente naboer som Matas, Skoringen og Imerco også er at finde.”

“Det bliver superspændende med det nye kontorfællesskab og erhvervsnetværk. Det bliver samtidigt spændende at følge udviklingen fra et kendt diskotek, hvor jeg i øvrigt selv har haft mange gode aftener i mine unge dage, til at blive et driftigt samlingspunkt for erhvervsliv og kultur i Hammel by. Jeg vil gerne takke alle involverede for et godt samarbejde og ønsker køber og sælger held og lykke fremover. Jeg håber, at erhvervslivet i Hammel og omegn vil støtte op om det nye koncept: Zentrum Hammel.”

Læs mere om det spændende kontorprojekt på www.zentrumhammel.dk

Rasmus Kjærulff Ingemansen

Erhvervsmægler - Investering, Ejendomsmægler, MDE
Telefon: 58587204
Mobil: 20969087
E-mail: ri@edc.dk