Træproduktionen i Skærbæk fortsætter til stor glæde: Skærbæk Erhvervspark køber VELUX Gruppens ejendomme i Skærbæk

VELUX Gruppen har nu solgt sine ejendomme i Skærbæk, hvor virksomheden har fremstillet trækomponenter til ovenlysvinduer i mere end 50 år. Køber er Skærbæk Erhvervspark, som bl.a. tæller lokale træproducenter, og med handlen er det derfor sikret, at træmiljøet fortsætter i bygningerne. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af de godt 33.000 m² og skal nu også stå for de resterende udlejninger af 4.400 m² opvarmet og 2.800 m² koldt lager i bygningerne for de nye ejere.

Den nye ejerkreds består af Tømrermester Jan Jessen, Hammel Ejendomme, Torben Villadsen Holding, Henrik Engel Holding og KN Group. Adm. direktør i Hammel Furniture, Jens-Ole Staghøj, siger:

”Vi mangler kapacitet i vores nuværende ejendom i byen, og derfor tog vi kontakt til Morten Rask fra EDC Erhverv. I starten forestillede vi os faktisk, at vi skulle leje, men så fik vi at vide, at to lokale træproducerende virksomheder kiggede ind i at købe de tidligere VELUX-bygninger, og det lød jo for godt til at være sandt. Det var vigtigt for os at have mulighed for at vækste, og det har vi nu med plads til mere end en fordobling af kapaciteten. Derudover er det et kæmpe plus, at vi bliver i Skærbæk. Vi har gode, kompetente medarbejdere, og derfor betyder det meget at kunne fastholde forandringen lokalt.”

Kvalitetsmøbler til børn
M. Schack Engel, der producerer kvalitetsmøbler til børn under deres brand LIFETIME Kidsrooms, vil snart være at finde på adressen. Keld Nielsen, direktør i KN Group og M. Schack Engel, siger:

”Vi har i nogen tid haft brug for mere plads, og det optimale ville være, hvis vi kunne udvide på adressen i Sdr. Sejerslev, men det er for tiden ikke muligt. Derfor har vi, for at skabe mere plads til optimering af vores produktion, valgt at flytte opskæring og færdigvarelageret til Skærbæk, hvilket samlet vil frigive 3.500 m2 i Sdr. Sejerslev til optimering. Under vores dialog med VELUX fandt vi ud af, at andre trævirksomheder havde kig på VELUX-bygningerne, og det lød derfor interessant at etablere et træmiljø derude. Efter forhandlinger lykkedes det heldigvis at blive enige om en aftale. Ejerkredsen råder selv over ca. 17.000 m2, de resterende ca. 17.000 m2 skal forsøges udlejes.”

Der vil være gode muligheder for virksomheder, der spænder fra alt mellem kantine/catering, administration, 3D-tegnere, værksteder og håndværkere. Det bliver et lokalt samlingspunkt for udvikling, hvor virksomhederne vil nyde godt af den synergieffekt, der kan skabes ved at dele adresse.

Et stærkt lokalt erhvervsliv
Tønder Erhvervsråd har været med i hele processen for at sikre aktivitet i bygningerne. Erhvervsdirektør Peter Engel-Andreasen fortæller:

”Vi varetager lokale erhvervsinteresser og har derfor et tæt samarbejde med Tønder Kommune og virksomhederne i området. Så snart det blev offentliggjort, at VELUX Gruppen lukkede produktionen, var vi med til at lave et beredskab med kommunen om bygningernes fremtid. Der er desværre rundt i landet alt for mange eksempler på, at gamle fabrikker syner hen, og det ville være en skam med de her gode bygninger, som gennem årene har skabt aktivitet i lokalområdet. Derfor er vi meget glade for, at der kommer nyt liv i bygningerne, og arbejdspladserne fastholdes i kommunen.”

EDC Erhverv Poul Erik Bech Aabenraa har formidlet salget og skal nu udleje to store lejemål til lager eller produktion for den nye ejerkreds. Partner Morten Rask Koch Dahl siger:

”Det har været et enormt spændende salgsforløb, hvor mange har bidraget med ønsket om at holde liv i lokale aktiviteter mange år frem. Derfor er det også meget tilfredsstillende, at det er lykkes med en god aftale, som sikrer fremtiden for ejendommene. Jeg ønsker alle parter stort tillykke med handlen. Næste skridt er udlejningen af ca. 4.400 m2 opvarmet lager/produktion og ca. 2.800 m2 koldt lager. Min klare forventning er, at der vil være stor interesse for lejemålene, da det er regulære lagerlokaler af høj kvalitet.”

Stærke kræfter fortsætter træmiljøet
Ejendommene er placeret i et industrikvarter på Industrivej 13 & 26 i Skærbæk i Sydjylland. På fabrikken fremstillede VELUX trækomponenter til ovenlysvinduer i mere end 50 år, indtil produktionen stoppede i april 2021. Tidligere fabriksdirektør i Skærbæk Bygningsindustri A/S, Per Laursen, siger:

”VELUX Gruppen har haft et ønske om at afhænde bygningerne til en robust køber, der kan sikre aktivitet og arbejdspladser i årene frem, og derfor er vi glade for at have solgt til Skærbæk Erhvervspark med den stærke kreds af ejere, som følger med. Vi er specielt glade for, at der relativt hurtigt kommer aktivitet i bygningerne til gavn for både Skærbæk by og området omkring. Den nye ejerkreds vil kunne drage fordel af bygningernes tidligere anvendelse til træforarbejdning, og vi håber derfor også, at historien nu vil leve videre med den nye ejerkreds.”

”Både Skærbæk Bygningsindustris tidligere medarbejdere, ildsjæle i lokalområdet og Tønder Erhvervsråd har været med til at arbejde for salget, som EDC Erhverv Poul Erik Bech har stået i spidsen for. Mange har været involverede i sagen og bidraget med deres netværk og lokalviden, og det har gjort det til et ret unikt forløb, som vi er godt tilfredse med.”

 

Morten Dahl Rask

Direktør, Partner
Mobil: 23652427
E-mail: mrd@edc.dk