Travlt år i Aalborg

Nordjylland er ligesom resten af landet præget af mange transaktioner. 2020 blev et travlt år, både inden for udlejning og salg, ikke mindst af investeringsejendomme. Starten af 2021 tyder på, at det bliver endnu et år med meget høj aktivitet. Investorerne har stadig mange penge, som skal placeres, og de kan sikre sig lav rente mange år frem. Det fortæller Michael Stilling, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg.

Sygehus Nord i centrum af Aalborg blev fx solgt i januar. Bygningerne ventes omdannet om to år, når det nye supersygehus står klart. Køberen er en regional projektudvikler, men den nordjyske hovedstad nyder også udenlandsk interesse.

Michael Stilling siger: ”Vi har for nylig formidlet en sale-and-lease-back-aftale, hvor en stor organisation har solgt sine lokaler og fortsætter som lejer hos en britisk investor.”

En tredje stor EDC Erhverv-opgave i byen er at sælge det nuværende domicil for Nordjyske Medier til knap 100 mio. kr., da EDC har hjulpet dem med at finde nye kontorlokaler ved havnen i nybyggede lokaler i foråret 2023.

Ejendomme i oplandet

Interessen for lager- og logistikejendomme er stigende i Nordjylland, men boligejendomme er fortsat mest populære blandt investorerne.

”Ældre boligejendomme er stadig meget efterspurgte, selv om Blackstone-indgrebet har gjort dem en tak mere komplicerede. Nogle investorer er begyndt at se på nyere boligejendomme, som har fri husleje og ikke kræver så meget vedligehold. Andre ser på erhvervsejendomme, hvor afkastet er højere end for boligudlejning – en anden fordel er, at der generelt er mindre administration,” siger Michael Stilling.

Geografisk søger også investorerne i det nordjyske mere bredt end hidtil. I selve Aalborg er konkurrencen om ejendomme blevet hårdere, og efterspørgslen overstiger udbuddet: ”Derfor søger en del mod oplandsbyer som Brønderslev, Hjørring og Støvring. De er mest trygge ved byer, der ligger tæt på motorvejsnettet og har vækst i befolkningen.”

Vil du vide mere om markedet for investeringsejendomme?

Hent vores nyeste udgave af InvestorFokus her.

Michael Stilling

Partner, ejendomsmægler & DiplomValuar, MDE
Telefon: 58587151
Mobil: 23292646
E-mail: stilling@edc.dk