Tre korte om kontorer

Erhvervsrådgiver for kontor i EDC Erhverv Poul Erik Bech, Snorri Húsdal á Steig, siger om fremtidens kontormarked:

Hvordan ser du fremtiden for kontormarkedet efter corona? 

”På kort sigt vil efterspørgslen stige. Gennem 2020 så vi, at mange virksomheder skrinlagde eller udskød planer om at flytte til større lokaler, men de har stadig brug for mere plads, og nu tør de investere igen. Nogle steder vil hjemmearbejde i et vist omfang bide sig fast, og det øger interessen for flerbrugerhuse og fleksibelt indrettede arbejdspladser. Det er lidt sværere at forudse, hvad corona vil have af langvarige effekter på kontormarkedet.”

Vil vi se forskydninger mellem hjemmearbejde og kontorarbejdsdage?

”Vi vil nok se flere hjemmearbejdsdage, men det bliver meget individuelt – nogle medarbejdere er gode til at arbejde hjemme, mens andre ikke er glade for det. Mange savner samværet med kollegerne. Virksomhederne har også gavn af den dialog og dynamik, der er på en fysisk arbejdsplads. Desuden kan det blive vanskeligt at introducere nye medarbejdere, hvis de ikke er på arbejdspladsen.”

Hvad gør virksomheder for at holde kontorlokaler attraktive?

”Bl.a. at etablere mere fleksible mødelokaler, der fx understøtter Teams-møder, som vi har vænnet os til. Nogle etablerer små øer eller områder, hvor medarbejderne kan drøfte opgaver og projekter med kolleger i hyggelige og knap så formelle omgivelser. Flere virksomheder er begyndt at samarbejde med indretningsarkitekter for at tilpasse sig den nye virkelighed.”

Vil du blive opdateret på kontormarkedet?

Hent den nyeste udgave af vores magasin KontorFokus her