Tre store boligprojekter med knap 300 boliger udlejet i København

Efter en kortvarig stille periode, som følge af corona, er boligmarkedet og ejendomsinvestorerne i høj grad kommet op i gear. Købelysten blandt investorer boomer, og udlejningen af projektboliger drøner derudaf. Det kan mærkes på aktiviteten i EDC Projekt Poul Erik Bech, der stort set har fået udlejet tre store projekter i København på henholdsvis 46, 76 og 176 boliger.

Efter nedlukningen af Danmark i marts har EDC Projekt Poul Erik Bech haft gang i hjulene som aldrig før, og aktivitetsniveauet kører derudaf. 2020 har budt på mange attraktive boligprojekter, og interessen blandt investorerne er høj. Det skyldes i høj grad antallet af lejere, som ønsker at bosætte sig i boligprojekter – en tendens, som EDC Projekt Poul Erik Bech kan nikke genkendende til.

”Vi har endnu mere travlt, end før coronakrisen satte ind. Vi kan se, at der igen er masser af aktivitet i markedet, og mange investorer er interesserede i boligudlejningsprojekter, da der er stor efterspørgsel blandt lejerne. Aktiviteten omfatter hele landet, men har især udløst travlhed i hovedstadsområdet, hvor vi stort set er i mål med udlejningen af tre store projekter. Det drejer sig om projekterne Bernhards Have på Frederiksberg, der er 46 seniorvenlige boliger, no130, der er 76 unikke lejligheder ved Amager Strand og Teglbyen, der er 56 rækkehuse og 120 lejligheder i Sydhavnen,” siger Stine Krall Lorenzen, salgsdirektør og ejendomsmægler i EDC Projekt Poul Erik Bech.

Høj hitrate på udlejninger

Udlejningen af de tre store projekter er gået som varmt brød, og der er nu blot få lejligheder tilbage.

”Projekterne er alle præget af et elegant, enkelt og eksklusivt udtryk, og tilbydes fra 2-5 værelser, og egner sig derfor til alle nutidens familieformer. Bernhards Have er et godt eksempel på, hvordan nye boligtendenser kommer til og får fodfæste. Projektet består af seniorvenlige boliger, hvor der bl.a. opføres arealer, hvor der værnes om fællesskabet og trygge rammer. Udlejningen af boligerne er gået over alt forventning, og der er nu kun 1 ledig bolig tilbage ud af 46, så vi regner med at vi kan melde udsolgt inden jul,” siger Stine Krall Lorenzen, EDC Projekt Poul Erik Bech og fortsætter:

”Alle de 56 rækkehuse og 120 lejligheder i Sydhavnen er alle udlejet og nu er der kun de naturlige genudlejninger tilbage. Projektet no130 ved Amager Strand er der 2 lejligheder tilbage ud af 76. Så hvis man er interesseret i arkitekttegnede boliger med udsigt ud over Øresund, skal man skynde sig. Her er både 2-5-værelses boliger, som alle har enten egen altan, terrasse eller tagterrasse.”

Lettere at finde lejere

EDC Projekt Poul Erik Bech har stor erfaring og succes med at udleje boliger i projekter, og de sidste tre udlejede projekter, er blot få ud af mange. Stine Krall Lorenzen, EDC Projekt Poul Erik Bech siger:

”De seneste år har vi i afdelingen kunne registrere en stigende interesse for lejeboliger, hvilket til dels skyldes, at flere synes, at lejeboliger er mere fleksible end ejerboliger. Med en lejebolig kan du nemt opsige lejemålet, og flytte, uden at skulle være afhængig af at sælge sin bolig. Derudover fratages du som lejer et stort ansvar hvad angår praktiske ting, som fx at vedligeholde udendørsarealer. Særligt i hovedstaden er der stor boligmangel, hvilket også hænger sammen med den store efterspørgsel. Som følge af de mange interesserede lejere, har vi i EDC Projekt Poul Erik Bech kører vi på et højt aktivitetsniveau. Udlejningerne er i det hele taget gået rigtig godt, og vi har en høj hitrate på udlejede boligprojekter.”

Status på 300 boliger:

  • Teglbyen alle 56 rækkehuse og 120 lejligheder er fuldt udlejet, nu er der kun genudlejningsboliger tilbage.
  • Bernhards Have, alle 46 boliger er fuldt udlejet og der er nu kun genudlejningsboliger tilbage.
  • No130, 1 boliger tilbage af 76.

Vil du vide mere om markedet for investeringsejendomme?

Hent InvestorFokus her.

Kenneth Nielsen

Senior advisor, Partner, Ejendomsmægler & Valuar MDE
Telefon: 58587054
Mobil: 20330021
E-mail: kni@edc.dk