Trecifret millionhandel i Hillerød

Topdanmark Ejendom sælger to boligudlejningsejendomme i Hillerød til Core Property Management for en samlet pris på 145 millioner kroner. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet handlen, der er gennemført som en off-market transaktion.

Ejendommene, som er beliggende på Slotshusene og Slotsgade i Hillerød, har en attraktiv beliggenhed med udsigt ud over Slotsøen og med Frederiksborg Slot i horisonten. Der er i alt 5.562 m2, som er fuldt udlejet og indeholder private lejeboliger og enkelte erhvervslejemål.

”Ejendommene var som udgangspunkt ikke sat til salg, men vi anså et salg på dette niveau som attraktivt for os. EDC Erhverv Poul Erik Bech fik derfor mandat til at undersøge, om der var potentielle købere på markedet. Det var der, og vi er tilfredse med handlen,” siger Søren Kempf Holm, CEO i Topdanmark Ejendom.

EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet handlen gennem en struktureret salgsproces, hvor det lokale erhvervscenter i Hillerød har rådgivet Topdanmark om den rigtige salgspris.

Vores storkundeafdeling har været i kontakt med Topdanmark Ejendom og vidste, at ejendommene i Hillerød kunne sælges, hvis det rigtige prisniveau var inden for rækkevidde. Jeg kunne se, at afkastet for tilsvarende ejendomme var nedadgående, hvilket kunne medføre en pris, som Topdanmark Ejendom fandt interessant,” fortæller Stephen Berthelsen, der er partner og erhvervsmægler i EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland.

Handlen markerer, at i et marked med prisstigninger, er lokalkendskab altafgørende for, at ejendomme kan blive frasolgt en portefølje på det helt rigtige tidspunkt. Vi præsenterede sagen til nøje udvalgte køberemner, og det førte til et konkret købstilbud på ejendommene fra Core Property Management,” fortæller Michael Thulstrup, der er storkundechef i EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Core Property Management har erhvervet ejendommene til Core Bolig VIII, som rejste 1 mia. DKK i egenkapital i 2017. Der er dermed købt boligejendomme for 3,2 mia. DKK til dette ejendomsselskab.

Vi finder ejendommene interessante grundet beliggenheden tæt ved Frederiksborg Slot med park og sø. Vi har erhvervet andre boligejendomme i området, som er i en positiv udvikling. Vi vil nu optimere driften på ejendommene efter de templates, vi tidligere har haft succes med ”, siger Niels Lorentz Nielsen, adm. direktør i Core Property Management og tilføjer:

I det nuværende marked, hvor efterspørgslen efter velbeliggende boligejendomme er særdeles stor, har det været vores styrke, at vi er i stand til at vurdere og værdisætte en ejendom på kort tid og herefter lukke handlen – uden at give overraskelser for sælgeren.

Core Property Management er Danmarks største udbyder og forvalter af ejendomsfonde med en samlet balance på godt 22 mia. DKK fordelt på 425 ejendomme med 14.100 lejemål. Fokus er på boligudlejningsejendomme i Tyskland, Danmark og Polen.

Topdanmark Ejendom er i transaktionen rådgivet af Kromann Reumert, og Winsløw Advokatfirma har assisteret Core Property Management i den juridiske due diligence.